AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Disaridan okuyarak veteriner olunur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dışarıdan okuyarak veteriner olunur mu?​

açıktan veterinerlik okumaktır. veterinerlik değil, laborantlık ve veteriner sağlığıdır o bölüm. 5 yıllık okulu 2 sene de okuyup öyle veteriner hekimi olmak olmaz, mezun olunca olan durum ancak teknikerliktir. ve veteriner hekimlerinin yanında mutlaka teknikerler bulunur.

Veterinerlik açık öğretimi var mı?​

Veterinerlik açık öğretimi var mı?
Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı Diploması” alırlar.

2 yıllık veteriner Teknikeri ne iş yapar?​

2 yıllık veteriner Teknikeri ne iş yapar?
Laborant ve Veteriner Sağlık mezunları tıbbi direktör, çiftlik müdürü ve sağlık teknikeri olabilirler. Bunun dışında özel bir veteriner kliniği açarak evcil hayvanların tedavi edebilirler. Çeşitli deney hayvanı ve araştırma laboratuvarlarında laborant olarak çalışma imkanı da var.

Veteriner sağlık teknikeri ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Veteriner Sağlık Teknikeri | 4.250 | 5.200

Açıköğretim Veterinerlik kaç yıllık?​

Açıköğretim Veterinerlik kaç yıllık?
Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı, 2002 yılında Açıköğretim Fakültesi bünyesinde açılan bir programdır. Bu bölümde okutulan dersler dönemliktir ve bölümün öğrenim süresi iki yıldır.

AÖF Veterinerlik kimler başvurabilir?​

AÖF Veterinerlik kimler başvurabilir?
Kimler Kayıt Yaptırabilir? Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programına YGS’de herhangi bir puan türünden 145 ve üzeri puan alan kişiler başvuru yapabilir. Ayrıca Veteriner Sağlık Meslek Liselerinden mezun olan öğrenciler dikey geçiş için müracaatta bulunabilir.
Veteriner Teknikeri devlette ne iş yapar?​
Hayvancılık işletmeleri, hayvan hastaneleri, özel veteriner klinikleri, Tarım ve Orman Bakanlığı il-ilçe müdürlüklerine bağlı birimler, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) işletmeleri, yem fabrikaları, veteriner laboratuvarları, hayvanat bahçeleri, veteriner ilaç sanayi, veteriner sağlık ve bakım ürünleri sektörü …

Veteriner sağlık Teknikeri aşı yapabilir mi?​

Veteriner sağlık Teknikeri aşı yapabilir mi?
e) Hayvan sağlığı kabininde ve kabin açma izni almış veteriner sağlık teknisyeni, veteriner sağlık teknikeri ve sağlık teknikerinin çantasında her nevi ilaç, aşı, serum veya biyolojik madde bulundurulamaz, taşınamaz ve satılamaz.

Veteriner Teknikeri devlette ne yapar?​

Veteriner Teknikeri devlette ne yapar?
b) Hayvanlara şap, şarbon, kuduz gibi koruyucu aşılar yapmak, c) Hastalık çıkan yerlerde sağlık tedbirleri almak, d) Hasta hayvanların ayrılmasını ve buna ilişkin bürokratik işlemleri yürütmek,e) Hayvan ıslahında (tabi ve yapay tohumlamada) görev almak,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Veteriner Teknikeri kaç puanla atanır?​

Veteriner Sağlık Teknikeri Önlisans KPSS Atama Taban Puanları
Kadro Unvanı | Atama Yılı | En Düşük Taban Puan
VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ | 2020/1 | 83,51549
VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ | 2019/2 | 84,96748
VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ | 2018/1 | 85.76814
VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ | 2017/2 | 85,46846

Veterinerlik uzaktan eğitim var mı?​

Veterinerlik uzaktan eğitim var mı?
Veterinerlik bölümünde, çeşitli eğitim aşamalarında da uzaktan eğitim verilmektedir. Öğrenciler özel bir şifre alırlar ve sisteme her zaman güvenli olarak şifreleri ile girer.

Yurt dışında veterinerlik kaç yıl?​

Yurt dışında veterinerlik kaç yıl?
Yurtdışında veterinerlik okumak genellikle 5 yıllık bir süreyi kapsıyor. Bazı üniversitelerde bu alanda uzmanlaşmak için 6 yıllık bir eğitime ihtiyaç duyulabiliyor. Veterinerlik eğitimi için birçok bölümde olduğu gibi not ortalaması önemli bir koşul olarak karşımıza çıkıyor.
 
Evet, dışarıdan okuyarak veteriner hekimi olunması mümkün değildir. Veterinerlik eğitimi, uzun ve detaylı bir süreci kapsar ve belirli akademik standartlara uygun olarak tamamlanmalıdır. Laborantlık ve veteriner sağlık ön lisans programları, veteriner hekimliği yerine geçmez, ancak farklı alanlarda çalışma imkanı sunabilir.

Açıköğretim fakültelerinde Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı bulunmaktadır. Bu programı tamamlayan öğrenciler, açıköğretim fakültesi diplomalarını almaktadırlar. Ancak unutulmamalıdır ki, bu program veteriner hekimliği eğitimi değildir.

2 yıllık veteriner teknikerleri, çeşitli alanlarda çalışma imkanına sahiptir. Örneğin, tıbbi direktör, çiftlik müdürü, sağlık teknikeri gibi pozisyonlarda görev alabilirler. Ayrıca özel veteriner klinikleri, deney hayvanı ve araştırma laboratuvarları gibi yerlerde de çalışabilirler.

Veteriner sağlık teknikerlerinin maaşları, deneyimlerine ve çalıştıkları kurumlara göre değişkenlik gösterebilir. Genel olarak, veteriner sağlık teknikerlerinin en düşük maaşı 4.250 TL iken ortalama maaşları 5.200 TL civarındadır.

Açıköğretim fakültelerindeki Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı, dönemli olarak eğitim veren bir programdır ve toplam öğrenim süresi 2 yıldır.

Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programına YGS sonuçlarına göre 145 ve üzeri puan alan kişiler başvurabilir. Ayrıca Veteriner Sağlık Meslek Liselerinden mezun olanlar da dikey geçiş yapabilirler.

Veteriner teknikerleri devlette çeşitli görevler üstlenebilirler. Örneğin, hayvanlara koruyucu aşılar yapabilir, hastalık durumlarında sağlık tedbirleri alabilir, hasta hayvanların ayrılmasını sağlayabilir ve bürokratik işlemleri yürütebilirler.

Veteriner teknikerlerinin atanması, KPSS taban puanlarına göre yapılmaktadır. Örneğin, 2020 yılı için Veteriner Sağlık Teknikeri kadrosuna atanabilmek için en düşük taban puan 83,51549 olarak belirlenmiştir.

Yurtdışında veterinerlik eğitimi genellikle 5 yıl sürmektedir. Bazı üniversitelerde uzmanlaşma süreci için ekstra bir yıl gerekebilir. Yurtdışında veterinerlik okurken, not ortalaması da önemli bir faktördür.
 
Geri
Üst