AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Disaridan gelen sesleri engellemek icin ne yapilir?

Editör

Yeni Üye

Dışarıdan gelen sesleri engellemek için ne yapılır?​

Hem evde kendi gürültümüzü hem de dışarıdan giren gürültüyü iyi bir ses yalıtımı ile engelleyebiliriz….Ses ile Yaşamak Zorunda Değilsiniz!
- Sesi emici malzemeler kullanın.
- Sesi engelleyen kapılar kullanın.
- Kapı lastikleri ile açık alanları kapatın.
- Sesin yayılmasını engelleyen ses sistemi kullanın.

Sesi ne engeller?​

Bariyerli akustik süngerpan, bondeks süngerin sıkıştırılmış halidir. Yoğunluğu yüksektir. Çınlama ve yankılanmayı engeller, seslerin kalitesini bozmadan anlaşılmasını sağlar. Ses yalıtım bandı ise kapı, pencere araları ve benzeri boşluklarda kullanılan yapışkanlı yalıtım malzemesidir.

Ses geçirmeyen cam var mı?​

Ses geçirmeyen cam var mı?
Şişecam Akustik Lamine Cam, iki veya daha fazla cam plakanın ses yalıtımı sağlayan özel akustik polivinil butiral (PVB) tabakalar yardımıyla, ısı ve basınç altında birleştirilmesiyle üretilir. PVB sayesinde akustik lamine camlar ses titreşimlerini bünyesinde sönümler, böylece karşı tarafa daha az ses geçişi sağlanır.

Bitmiş eve ses yalıtımı nasıl yapılır?​

Bitmiş eve ses yalıtımı nasıl yapılır?
Duvardan duvara bir kitaplık ya da büyük bir mobilya yerleştirmek, yandaki daireden gelen gürültüyü ve sizden giden gürültüyü azaltacak en iyi çözüm yoludur. Amaç duvar boyunca bir kalın tabaka oluşturarak ses geçişini engellemektir. Büyük mobilyalar ses titreşimine direnir ve böylece ses iletimini azaltır.

Sesi ne geçirmez?​

Ses Yalıtımının Sağlanması İçin Kullanılan Malzemeler Zemin yalıtımlarında kullanılabilecek malzemeler; mantarlı kauçuk, mantar şiltesi, zemin kauçuk levha, kauçuk halı, akustik karo halı, parke altına kullanılabilecek mantar şiltesi gibi malzemelerdir.

Telefonda ses yankılanması nedir?​

Cihazınızın mikrofonuna verdiğiniz ses, sinyaller şeklinde adım adım karşı tarafın hoparlörüne iletilirken, iletim sırasında yaşanan herhangi bir gecikme ya da kopukluk sesin yankılanmasına neden olabilir.

Sesi en iyi ne keser?​

Sesi en iyi ne keser?
Akustik süngerler her ne kadar müzik stüdyolarında sesi düzenlemek için kullanılsada, sesleri çıktığı noktada kesmek ve kontrol altına almak içinde kullanılabilir.

Ses yalıtımı konusunda paylaşılan bilgiler oldukça faydalı ve önemlidir. Dışarıdan gelen gürültüyü ve ev içinden yayılan sesleri engellemek için birkaç etkili yöntem bulunmaktadır. İşte bu konuda dikkate alınması gereken bazı ipuçları:

1. **Sesi Emici Malzemeler Kullanmak:** Ses emici malzemeler odanın akustiğini düzeltebilir ve yankılanmayı azaltabilir. Akustik süngerler, halılar, perdeler gibi materyaller sesi emme konusunda etkilidir.

2. **Ses Yalıtımı Sağlayan Kapılar Kullanmak:** Ses yalıtımı sağlayan özel kapılar dışarıdan gelen sesleri engelleyebilir. Bu kapılar daha kalın ve ses geçirgenliği düşük malzemelerden yapılmıştır.

3. **Kapı ve Pencere Boşluklarını Kapatmak:** Kapı ve pencere aralarındaki boşlukları ses yalıtım bandı gibi malzemelerle kapatmak, ses geçişini azaltabilir.

4. **Sesin Yayılmasını Engelleyen Sistemler Kullanmak:** Duvarlara veya tavana ses yalıtım panelleri monte etmek, sesin yayılmasını engelleyebilir ve odadaki akustiği düzeltebilir.

5. **Akustik Camlar Kullanmak:** Özel olarak tasarlanmış akustik camlar, dışarıdan gelen sesleri azaltabilir ve ses yalıtımı sağlayabilir. Özellikle gürültülü bölgelerde yaşayanlar için bu camlar oldukça faydalı olabilir.

Bitmiş bir eve ses yalıtımı uygulamak için, duvardan duvara büyük mobilyalar yerleştirmek ve ses yalıtım panelleri kullanmak işe yarayabilir. Ayrıca, zemin yalıtımı için mantarlı kauçuk, zemin kauçuk levhaları gibi malzemeler kullanılabilir.

Telefonda ses yankılanması genellikle iletim sırasında yaşanan gecikmelerden kaynaklanır. Bu durumu önlemek için yankı engelleyici teknolojiler veya kulaklık kullanılabilir.

Son olarak, akustik süngerler ses yalıtımında etkili olabilir ve sesi kontrol altına almak için kullanılabilir. Odanın akustiğini düzeltebilir ve ses yalıtımını artırabilir.

Geri