AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dis ticaret is imkani var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dış ticaret iş imkanı var mı?​

Dış Ticaret Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar küçük ve orta ölçekli firmaların dış ticaret departmanlarında, bankalarda, uluslararası lojistik firmalarında ve gümrük müşavirlik firmalarında çalışabilirler.
Uluslararası ticaret okuyan biri ne iş yapar?
Uluslararası Ticaret bölümünde mezun bireyler çalıştıkları kurum içerisinde finans bölümünde yönetim bölümüne kadar birçok farklı pozisyonda yer alabilirler. Şirket içi finans planlaması ve denetlenmesi, insan kaynaklarının kullanımı gibi birçok görevleri bulunmaktadır.

Uluslararası ticaret ve Finansman Bölümü önü açık mı?​

Kesinlikle önü açık bir bölüm.Ben özel şirketlerle uğraşmayım devlete sırtımı dayayım diyorsan KPSS ye girip üst düzey memur oluyorsun.Özel şirketlerde de yönetim kadrosunda çalışabiliyorsun.Maaş yönünden ise kendini geliştirmeye bağlı olarak 10 numara 5 yıldız.
Dış ticaret kaç puanla atanır?
DIŞ TİCARET KPSS TABAN PUANI
Uluslararası Ticaret Bölümü 4 yıllık yüksekokullarda ve fakültelerde yer almaktadır.
Uluslararası ticaret ve işletmecilik ne kadar maaş alır?
Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü mezunları maaş aralığı 5500 TL ile 11.000 TL arasında değişmektedir.

Uluslararası ticaret ve Finansman nerelerde çalışır?​

Uluslararası Ticaret ve Finans mezunları kariyerlerine; dış ticaret faaliyetleri gösteren şirketlerde, yabancı sermayeli şirketlerde ticaret uzmanı olarak, Ticaret Borsaları, Sanayi ve Ticaret Odaları, İhracatçı Birlikleri, Kalkınma ajansları gibi kurumlarda çalışabilirler.
Uluslararası ticaret ve Finansman bitiren ne olur?

Uluslararası ticaret hangi üniversitede okunmalı?​

Uluslararası Ticaretmesleği Boğaziçi Üniversitesinde daha iyi öğrenilmektedir. Bu alanda en iyi eğitim İngilizce eğitim dili ile ülkenin ileri gelen üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesinde verilmektedir. İkinci sırada İstanbul Okan Üniversitesi yer alırken üçüncü sırada İstanbul Ticaret Üniversitesi bulunmaktadır.
Dış ticaret okumak için hangi bölüm okunmalı?
Uluslararası ticaret bölümü 4 yıllık bir lisans eğitimidir. İhracat ve ithalat konusunda en iyi şekilde eğitim almış kalifiye elemanların yetişmesi bölümün temel amaçlarındandır.
Gümrük memuru olmak için üniversitelerin İşletme, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler ve Hukuk fakültelerinden ya da 4 yıllık eğitim veren yüksekokulların Gümrük İşletme bölümünden mezun olmak gerekir.

Geri