AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dis teli hangi renk?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.047
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Diş teli hangi renk?​

Diş tellerinde çeşitli renk seçenekleri vardır. Eskiden sadece gri renkte olurken artık pembe, mor, kırmızı, mavi ge yeşil renk tonlarında olabilir. Bu renk tonlarından istediğiniz rengi diş teli olarak kullanabilirsiniz.

Diş teli neden renkli olur?​

Renkli diş telleri; braketlerin veya lastiklerin renkli olanlarıdır. Bu tür renkli diş tellerini daha çok genç hastalar tercih etmektedir. Erişkin hastalar da genelde, görüntüyü olabildiğince sempatik hale getirdiğinden dolayı tercih ederler.

Ilk randevuda tel takılır mı?​

Ilk randevuda tel takılır mı?
Diş teli tedavisinde takip edilecek süreç, yapılan ilk doktor randevusunda belirlenir. Çekilmesi gereken dişler çekildikten sonra diş teli uygulamasına geçilir. Sonraki aşamada hastanın ağzına elips şeklinde bir aparat takılarak tel yakma süresince ağzın açık kalması sağlanır.

Diş teli rengi değiştirilir mi?​

Diş teli rengi değiştirilir mi?
Bazı hastalar ortodontik tedavi olduğu anlaşılmasın diye estetik şeffaf teller veya plakları tercih ederken bazı hastalar tellerini göstermekten çekinmez. Üstelik bu tellere daha da dikkat çekici renkli lastiklerin takılması ve bu renklerin her kontrolde değiştirilebilmesi mümkündür.

Diş teli nasıl takılır?​

Diş yüzeylerine çeşitli dolgu maddeleri vasıtasıyla yapıştırılırlar. Diş yüzeyine yapıştırdığımız küçük kare kutucukları braket olarak adlandırırız. Braketlerin ortasında diş telinin geçeceği bir boşluk bulunur. Braketler diş yüzeylerine sabitlenir, teller ise kontrol seanslarında hekim tarafından değiştirilir.

Diş teli nasıl takılır acıtır mı?​

Ortodontist diş tellerini ilk kez taktığında, kişi genellikle herhangi bir ani ağrı yaşamaz. Ortodontist genellikle arka azı dişlerinin etrafına bantlar yapıştırır. Bu süreç biraz baskı içerdiğinden ve sıkışabileceğinden geçici olarak rahatsız edici olabilir, ancak ağrılı değildir.

Diş teli takmak ne kadar sürer?​

Diş teli takmak ne kadar sürer?
Diş telinin tedavi süresi hastanın diş ve çene yapısına bağlı olarak 8 ile 30 aya kadar sürmektedir. Diş teli yapılan ilk randevunun sonrasında alınan ölçüler ve uygulanan temizlik sonrasında yapılmaktadır. Diş hekiminize gideceğiniz ikinci seansta uygulanacak yarım saat süren bir işlem ile diş teliniz uygulanmaktadır.

Diş teli kaç gün acıtır?​

Diş teli kaç gün acıtır?
Dişleri yavaşça çeken diş tellerinin basıncı, bir veya iki günden yaklaşık bir haftaya kadar sürebilen ağrı ve rahatsızlık yaratabilir. Bir süre sonra kişi diş tellerini vücudunun ayarladığı kadar fark etmeyebilir. Ancak diş tellerinin işe yaraması için ortodontistin bunları periyodik olarak sıkması gerekir.
 
Diş tellerinin renkli olabileceği ve pembe, mor, kırmızı, mavi, yeşil gibi farklı renk tonlarında seçenekler sunabileceği belirtilmiştir. Renkli diş telleri genellikle genç hastalar tarafından tercih edilirken erişkin hastalar da görüntüye önem vererek renkli diş tellerini seçebilirler.

Diş telinin takılması genellikle ilk randevuda gerçekleşmez. Tedavi süreci, ilk doktor randevusunda belirlenir ve gerekli adımlar atıldıktan sonra diş teli uygulamasına geçilir.

Diş teli rengi değiştirilebilir. Estetik şeffaf teller veya plaklar tercih eden hastalar olduğu gibi, bazı hastalar da göz alıcı renkli lastiklerle diş tellerini daha dikkat çekici hale getirmek isteyebilirler. Bu renkli lastikler her kontrolde değiştirilebilir.

Diş telinin nasıl takıldığı ve acıtıp acıtmadığı konusunda da bilgi verilmiştir. Diş teli, diş yüzeylerine braketler vasıtasıyla yapıştırılarak takılır ve genellikle takıldığı ilk anda acı hissi yaşanmaz. Ancak telin uygulanması sürecinde biraz baskı hissedilebilir.

Diş teli tedavi süresi hastanın diş ve çene yapısına bağlı olarak değişebilir ve genellikle 8 ila 30 ay arasında sürer. Diş teli takıldıktan sonra birkaç gün ila bir hafta arasında dişlerde ağrı ve rahatsızlık hissedilebilir. Bu süreçte ortodontistin periyodik olarak telleri sıkması gerekebilir.
 
Geri
Üst