AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dis teli dislere zarar verir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Diş teli dişlere zarar verir mi?​

Diş teli tedavisi, dişleriniz için zararlı değil aksine yararlı bir uygulamadır. Öyle ki tedavi sonunda ortodonti tedavisi olduğunuz dahi anlaşılmaz ve dişlerinizi gören herkesin beğenisini kazanırsınız.
Diş teline ne zarar verir?
Sakız ve lokum gibi yapışkan yiyecekler braketlere ve dişlere yapışacağından kesinlikle yasaktır. Elma, armut gibi sert meyveler ve biftek, pizza gibi yiyecekleri kesip küçük parçalara ayırarak yemekte fayda vardır. Braket ve telleri yerinden oynatacağı için çerezlerin hepsi yasaktır.
Diş teli takmak zor mu?
Tel taktırmak ve sonrası çok ağrılı bir süreçtir. Tel taktırmak, dişinize bir şeyler yapıştırılması işlemidir. Giyinirken ya da bir takı takarken ne kadar ağrınız oluyorsa, o kadar ağrınız olur ☺️ Sonrasında da ağrınız olmaz, sadece biraz tuhaf hissedersiniz.

Diş telleri uzun süre kalırsa ne olur?​

Diş teli zararları arasında kök erimesi de gösterilebilir. Ağız bakımının yanlış yapılması sonucunda diş kökleri eriyebilir. Çene eklemi problemi ortodonti tedavisinin riskleri arasındır. Yanlış yöntem kullanılması çenenin yanlış gelişimine yol açabilir.
Diş teli takmak acıtır mı?
Diş teli dişlere uygulandığında ufak bir ağrı olması normaldir. Çiğnemeye alışmanız gerekeceği için dişlerinize uygulandığı gün yemek yeme süreniz daha uzun sürebilir. İlk birkaç gün çorba, yoğurt, makarna ve peynir gibi daha yumuşak yiyeceklerle beslenmek en iyisidir.
Diş teli nasıl takılırken acır mı?
Ortodontist diş tellerini ilk kez taktığında, kişi genellikle herhangi bir ani ağrı yaşamaz. Ortodontist genellikle arka azı dişlerinin etrafına bantlar yapıştırır. Bu süreç biraz baskı içerdiğinden ve sıkışabileceğinden geçici olarak rahatsız edici olabilir, ancak ağrılı değildir.

Diş teli en fazla ne kadar durur?​

Diş teli tedavisinin uzun sürdüğü bir gerçektir. Teller takıldıktan sonra hastanın doktor tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmesine de bağlı olarak 18 ila 24 ay arasında tel takma süreci oluşabilir. Ancak genel tedavi süresi 8 ila 30 ay arasındadır.
Diş teli yerinden oynar mı?
Braketlerin kırılması ya da yerinden çıkması genelde hastanın sert yiyecekler yemesinden kaynaklanır. Braketlerin üzerindeki yapıştırıcı da zamanla zayıflayıp braketin yerinden çıkmasına sebep olabilir. Braket dişinize yapıştığı yerden çıkmış fakat; ark teline bağlı duyursa, çıkarmak için zorlamayın.
Diş teli yanağa neden batar?
Diş teli ya da braketi yerinden çıktığı zaman diş teli tedavisi yavaşlamaya başlar. Aynı zamanda tedavinin yavaşlamasıyla birlikte diş ağrısı sorunu da oluşabilir. Braket telden ayrılmayıp takılı kaldığı zaman ise yanakların iç yüzeyine batabilir.
 
Geri
Üst