AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dis tasi nedir zararlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Diş taşı nedir zararları nelerdir?​

Diş taşları, pürüzlü yapısı nedeniyle düzgün fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı zorlaştırabilir. Bu da diş çürümelerine yol açar. Diş taşları, diş eti çizgisinin üzerinde olduğu için bakteriler diş eti iltihabına neden olabilir. Diş eti iltihabı ise tedavi edilmezse geri dönüşü olmayan periodontite ilerleyebilir.

Diş taşı temizliği dişleri çizer mi?​

Dişetlerinde kanama olması dişetlerinin iltihaplı olduğunun göstergesidir. Bu durum gingivitis denilen dişeti hastalığında görülmektedir. Tartar (Diş taşı) temizliği diş minelerini çizer ve zarar verir.
Diş taşı temizliği zor mu?
Diş taşı temizliği için geliştirilmiş özel cihazlarla yapılan bu temizliği, düzenli olarak yaptırmanız halinde herhangi bir zorluğu ve acısı olmayacaktır. Ancak uzun yıllar diş taşı temizliği yaptırmamışsanız bu işlem biraz acıtabilir.

Diş taşı temizliği doğru mu?​

Diş taşı temizletmek, zararlı değildir. Bahsettiğimiz gibi dişlerde oluşan bu taşlar, bakterilerin plaklar halinde bir süre sonra taşlaşması neticesinde oluşmaktadır. Bu ve bunun gibi oluşumlar asla yararlı oluşumlar değildir.

Diş taşı oluşumuna neler sebep olur?​

Ağız çok farklı çeşitlerde bakteri bulunur. Bu bakteriler gıda parçacıklarıyla birleştiğinde, dişlere zarar veren bir asit üretir ve plak oluşur. Yapışkan bir yapıya sahip olan plak, temizlenmediği takdirde gıdalardaki kalsiyum ve diğer maddeleri de toplayarak sertleşir. Bunun sonucunda da diş taşı, yani tartar oluşur.
Diş Temizliği diş minesine zarar verir mi?
Profesyonel diş temizleme işlemi sırasında diş minesi çizilmemektedir ve dişler herhangi bir zarar görmemektedirler.
Diş Taşının Oluşumu Nasıl Engellenir? Düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş hekimi ziyareti, diş taşının tekrar oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Her altı ayda bir veya önerilen sıklıkta bir diş hekimini ziyaret etmek, diş hekiminin diş taşının tekrar oluşup oluşmadığını görmesini sağlar.
 
Geri
Üst