- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 144.122
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Diş sıkma geçer mi?
Bruksizm (Diş Sıkması) Nasıl Geçer? Birçok vakada, özellikle küçük yaştaki çocuklarda görülen bruksizm (diş sıkması) herhangi bir tedaviye gerek olmadan kendiliğinden iyileşir ve yetişkinler genellikle dişlerini terapi gerektirecek kadar kötü sıkmaz veya gıcırdatmaz.Bruksist ne demek?
Bruksizm, uyku esnasında çene hareketlerinin getirdiği davranışlardır. Genellikle uyku esnasında görünürler. Bu durum dişleri sıkma ile kendini gösterir. Fakat bu davranışlar istem dışı olarak kendilerini gösterirler.Gece uyurken diş sıkma neden olur?
Uykuda diş sıkma konusunda yapılan bazı araştırmalar, diş sıkma sebebini aşırı duygusal hassasiyet, sinir, stres, kuruntu, dengesiz beslenme, hareketsizlik ve her şeyi kontrol altında tutma hissinin gece dışa vurumu olarak tanımlamakta.
Diş gıcırdatma nelere sebep olur?
Diş sıkma diş aşınmalarına yol açabilmektedir. Diş sıkma devam ettiği sürece oral bölgedeki hasar daha da artar; diş minesinde çatlaklar, dişlerde hassasiyet, mine kırıkları ve renklenme görülebilmektedir. Uzun vadede kemik erimesi ve diş eti çekilmesi ile karşılaşılabilmektedir.
Neden sürekli dişlerimi sıkıyorum?
Diş sıkma, genellikle uyku esnasında oluşan güçlü çene hareketleriyle kendini gösteren parafonksiyonel (fonksiyon dışı) alışkanlık olarak tanımlanıyor. En önemli nedeni ise günümüzde hemen herkesin sorunu olan stres.Dişlerimi çok sıkıyorum neden acaba?
Bruksizm stres, duygusal hassasiyet ya da uyku bozukluğu gibi sebeplerden ötürü uyku esnasında ortaya çıkan diş gıcırdatma hastalığıdır. Özellikle gündelik yaşamlarında yoğun strese ve heyecana, üzüntüye maruz kalmış bireylerde daha sık görülmektedir.Gece dişlerimi sıkıyorum ne yapmalıyım?
Diş gıcırdatma problemi olan bireylere ilk etapta gece plağı kullanımını öneriyoruz. Gece plağı hastanın ağzından alınan ölçüye göre hazırlanan kişiye özel nitelikte aparatlardır.