- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Diş Sağlığı Uzmanı nedir?
Ortodonti uzmanı ya da ortodontist; diş, çene ve ağız düzensizlikleri konusunda muayene, teşhis ve tedavi sağlayan sağlık personelidir. Ortodonti uzmanları, bu alanda ayrıca eğitim alarak uzmanlık statüsüne ulaşan diş hekimleridir.Diş Hekimliğinde uzmanlık Şart mı?
Bazı branşlar her diş hekimi tarafından yapılabilir. Ancak uzmanlık isteyen özel alanlar da vardır; protez, dişeti hastalıkları gibi. Artık bu alanlarda uzman hekimlere ihtiyaç var.Uzman olmayan diş hekimi ne yapar?
Tıpta Uzmanlık Tüzüğü’nün 4. maddesinde ‘Uzman olmayanlar uzmanlıkla ilgili tıbbi girişimlerde bulunamazlar’ diyor. Diş hekimliğinde de 5 dalı uzmanlık yapmış durumda. Bu hemen tüm dalları kapsıyor. Geriye sadece tedavi dediğimiz diş dolgusu, hasta muayenesi kalıyor sonra da uzmana sevk etmek.
Diş hekimleri uzman mı?
Türk Dişhekimleri Birliği, sözkonusu yasa Cumhurbaşkanının imzasına sunulduğu süreçte yaptığı açıklamalarda, şu görüşü dile getirmişti: “Dişhekimliğinin kendisi başlı başına bir uzmanlık alanıdır. Dişhekimliğinde uzmanlık alanlarının sınırları belirlenemez.Diş Cerrahları ne kadar maaş alır?
Mesleğe yeni başlamış ağız diş ve çene cerrahisi maaşları ülkemizde 11.000 TL olarak başlar. Zamanla tecrübe sahibi olan bir çene cerrahı 20.000 TL kadar kazanabilir. Ülkemizde çene cerrahisi uzmanları ortalama 13.000 TL kazanıyor.Diş Hekimliğinde uzmanlık zorunlu mu?
DUS sınavı her diş hekimine zorunlu değildir. Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı adayları, hedefledikleri kurumlarda uzmanlık eğitimi alma hakkı kazanırlarsa, belirli sürelerde bu eğitimi tamamlarlar. Her diş hekimi DUS ‘a girmek zorunda değildir.