AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dis pazara giris yontemleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dış pazara giriş yöntemleri nelerdir?​

Günümüzde uluslararası pazarlara girişin şu temel yaklaşımları kullanılmaktadır: 1) İhracat, 2) Lisans Verme, 3) Yönetim Sözleşmesi, 4) Ortak Girişim, 5) Doğrudan Yatırım vb (Perreault, Cannon ve McCarthy: 2013, 265). Uluslararası pazarlara girmek için farklı stratejiler de uygulanmaktadır.

Pazara giriş stratejisi ne demek?​

Uluslararası pazara giriş stratejisi; işletmelerin ürünleri, teknolojileri, insan kaynakları ve yönetsel değerleri gibi varlıklarının yabancı ülkelere taşınmasını sağlayan kurumsal bir düzenlemedir. Stratejilere karar verirken en önemli belirleyici kıstaslar; risk, kar, yatırım miktarı ve kontrol derecesidir.
Giriş stratejisi nedir?
Ortaklık, girilen yeni bir pazarda, kendi ülkenizden farklılık gösteren ticari ve sosyal kültürün anlaşılması, yerel pazar bilgisine erişim, irtibatlar (Network) ve uygun müşteri seçilmesi gibi konularda faydalı bir stratejidir.
Doğrudan ihracat yöntemleri nelerdir?
Doğrudan İhracat Türleri: Satış temsilcileri, distribütörler, acenteler, son tüketiciler, toptancılar ve ithalatçılar, perakendeciler, dış satış büroları, elektronik ticaret.

Uluslararası pazara yönelmenin işletmelere sağlayacağı avantajlar nelerdir?​

Eğer dış pazarlar iç piyasadan hızlı gelişiyor ise, firmanın büyüme hızı da artacaktır. İç piyasa satışları mevsimlik oynamalar gösteriyorsa, durgun sezonlarda ihracat yoluyla üretim dengeli ve sürekli hale getirilebilir. Çeşitli dış pazarlara yönelmek firmanın iç piyasadaki rizikosunu azaltacaktır.

Doğrudan ihracat aracıları nedir?​

Direk ihracat, ihracatçı firmanın ürününü müşteriye direkt olarak, hiçbir aracı kuruluş devreye sokmadan ihraç etmesi anlamına geliyor. Firma tüm ihracat işlemlerinden, ödeme gibi süreçlerden tamamen kendisi sorumludur. Firma aracı kuruluşları kullanmadığı için kar marjı yüksek olur. Kontrol tamamen firma elindedir.
Doğrudan ihracat nedir?
Doğrudan ihracat, bir ihracatçı tarafından başka bir ülkede yerleşik bir ithalatçıya, kendisi için düzenlemeler yapmak için başka bir kişi veya kuruluş kullanılmadan doğrudan satıştır. İhracatçı, satış süreci, sevkiyat lojistiği, yurtdışı dağıtım ve ödeme tahsilatından sorumlu olacaktır.
Sözleşmeye dayalı uluslararası pazarlara giriş stratejileri nelerdir?
Sözleşmeye dayalı uluslararası pazarlara giriş stratejileri
 
Geri
Üst