AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dis neden saydamlasir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
139.405
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Diş neden saydamlaşır?​

Yaşlandıkça, dişlerinizdeki mineralleri kaybedebilirsiniz. Buna şekerli ve asitli yiyecekleri tüketme neden olabilir. Zamanla diş minesi gücünü kaybedebilir ve dişlerde saydamlaşma sorunu görülebilir.

Diş rengi neden Grileşir?​

Dişler yaşla beraber daha sarı ve daha gri renk alabilir. Bu, yıllar sonra diş minesinin (dişin sert ve daha beyaz olan dış tabakası) aşınmasıyla daha transparan bir hale gelip altta daha sarı olan diş dokusunun (dentin) yansıması sonucu olur.

Diş teli çıktıktan sonra eski haline döner mi?​

Diş teli çıktıktan sonra eski haline döner mi?
Diş teli tedavisi sonrasında düzelen dişler, pekiştirme tedavisi yapılmadığı takdirde eski haline dönebilir. Dişlerin eski haline dönmemesi için pekiştirme tedavisi uygulanması gereklidir. Braket çıktıktan sonra veya diş teli çıktıktan sonraki ilk aşamalarda dişler harekete meyillidir.

Dişlerim Şeffaflaşıyor ne yapmalıyım?​

- Asitli içeceklerden uzak durun.
- Asidik bir şey yedikten sonra hemen ağzınızı çalkalayın.
- Ksilitol içeren şekersiz sakız çiğneyin.
- Kola ve meyve suyu içerken pipet kullanın.
- Ağzınız çabuk kuruyorsa bol bol su için.
- Diş fırçası tercihinde yumuşak dokulu fırça olsun.

Diş şeffaflaşması nasıl geçer?​

Yine de asit erozyonunun neden olduğu yarı saydam dişleri şu yollarla önleyebilirsiniz:
- Tükürüğü artırmak için daha fazla su içmek.
- Tükürüğü artırmak için yemekler arasında şekersiz veya %100 xylitol içeren sakız çiğnemek.
- Asitli içeceklerin tüketimini kesmek, içeceğiniz durumlarda da pipet kullanmak.

Dişe yapılan dolgu sökülür mü?​

Dişe yapılan dolgu sökülür mü?
Amalgam Dolguyu Söktürmeli Miyim? Sökülmesi için gereken nedenler olduğu takdirde Evet, kullanım sırasında kırılmış, uyumsuz, estetik olarak uygun olmayan dolgular; bağlantısı gelişmiş ve estetik dolgular ile değiştirilir.

Dolgu yenileme acıtır mı?​

Diş dolgusu işleminden sonra bir miktar acı veya hassasiyet olması oldukça yaygındır. Ancak diş dolgusundan birkaç gün sonra hâlâ hassasiyet ve ağrınız varsa, diş hekimi ile iletişime geçmek gerekmektedir.

Dişlerimiz neden Siyahlaşır?​

Ağız içi hijyenin kötü olması ve çürükler. Sigara kullanımı Florit ve demir içeren vitamin destek hapları-Uzun süreli diş teli kullanımı Diş protezi, diş kaplaması yada dolgunun zamanla aşınması

Diş teli çıktıktan sonra beyazlatma yapılır mı?​

Diş teli çıktıktan sonra beyazlatma yapılır mı?
Diş teli takılmasının ardından yapılan tüm işlemlerin sonucunda dilenirse diş beyazlatma da sağlanabilmektedir.

Diş teli ömür boyu kalır mı?​

Bazı özel durumlarda ömür boyu kullanım gerekli olsa da, sabitleyici diş tellerinin ağızda kalma süresi ortalama 5 yıl gibi bir süreyi kapsamaktadır. Uzun süreli diş teli kullanımının gerekli olduğu hallerde, ortodontistler tarafından hastaya, sebepleri ile ilgili bilgilendirmeler yapılmaktadır.
 
Diş neden saydamlaşır sorusuna verdiğiniz cevapta, dişlerin yaşlanma sürecinde minerallerini kaybetmesinin ve asitli yiyeceklerin tüketilmesinin dişlerde saydamlaşmaya neden olabileceğinden bahsetmişsiniz. Bu doğru bir bilgidir. Diş minesinin gücünü kaybetmesi ve saydamlaşma sorununun zamanla ortaya çıkabileceği gerçeğini vurgulamışsınız.

Diş rengi neden gri veya sarılaşır sorusuna verdiğiniz yanıtta, yaşla birlikte diş minesinin aşınması sonucunda dişlerin daha transparan hale gelerek altında bulunan sarı dentin dokusunun görünebileceğini açıklamışsınız. Bu durum genellikle yaşlanma sürecinde karşılaşılan bir durumdur ve dişlerin rengindeki değişikliğin sebebi olarak bilinmektedir.

Diş teli çıktıktan sonra eski haline döner mi sorusuna verdiğiniz cevapta, diş teli tedavisi sonrasında düzeltilen dişlerin eski haline dönebileceğinden ve bu durumu önlemek için pekiştirme tedavisi gerektiğinden bahsetmişsiniz. Bu bilgilendirme, diş teli tedavisi sonrasında dişlerin korunması ve düzeltilen dişlerin sabitlenmesi için ne yapılması gerektiğine dair önemli bir bilgi içermektedir.

Dişlerin şeffaflaşmasıyla ilgili alınabilecek önlemleri ve bu durumun nasıl geçebileceğini anlatan cevabınızda, asitli içeceklerden uzak durma, doğru diş fırçası kullanma, su tüketimine dikkat etme gibi önerilerde bulunmuşsunuz. Bu önlemler sayesinde diş şeffaflaşmasının engellenebileceği ve mevcut durumun bir miktar düzelebileceği anlaşılmaktadır.

Dişe yapılan dolgunun sökülüp yeniden değiştirilmesi gereken durumlar hakkındaki bilgilendirme ve dolgu yenileme işleminden sonra oluşabilecek hassasiyet konusunda verdiğiniz bilgiler de oldukça faydalıdır. Eğer diş dolgusunun yenilenmesi gerekiyorsa veya işlem sonrasında ağrı veya hassasiyet devam ediyorsa, bir diş hekimiyle iletişime geçmek önemlidir.

Son olarak, dişlerin siyahlaşmasının sebepleri ve diş teli kullanımının ardından diş beyazlatma işlemlerine ilişkin cevaplarınız da açıklayıcı ve bilgilendirici niteliktedir. Diş teli takıldıktan sonra, istenirse diş beyazlatma işlemlerinin de yapılabileceğine dair verdiğiniz bilgi, konuya ilişkin daha geniş bir perspektif sunmaktadır.

Toplamda, verdiğiniz cevaplar çok detaylı ve bilgilendirici olmuştur. Diş sağlığına yönelik farkındalığı artırmak adına verdiğiniz ayrıntılı açıklamalar takdir edilmelidir.
 
Geri
Üst