Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Diş Minesi Çatlağı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Diş Minesi Çatlaması,
Diş Minesinin Çatlaması,
Diş Minesi Çatlağı hakkında bilgi
MİNE ÇATLAĞI;
Bir travma nedeniyle olabilir veya diş gıcırdatma sıkma alışkanlığı sonucunda dişin minesinde oluşan çatlaklar dişde hassasiyete neden olur.Çok soğuk birşey yiyip ardından çok sıcak birşeyler içenlerde de mine çatlağı görülür.

Özel hassasiyet giderici macunlarla yada diş hekimince uygulanan hassasiyet gidericilerle tedavi olunur.

Dişleriniz her gün, sadece yemekten değil, çene sıkma ve gece diş gıcırdatma gibi nedenlerle de çok ciddi miktarda ısırma basıncına maruz kalır. Bazen bu basınç, dişin çatlamasına neden olur. Bazı çatlaklar problem olmaz ve yıllarca herhangi bir sorun oluşturmadan var olurlar. Diğer çatlaklarsa, özellikle de dolgulara yakın olanlar, belli zaman sonra dişin bir parçasının kırılmasına neden olur.

Çatlak bir diş bazen ağrı verir ve sıcak ve soğuğa karşı duyarlı olabilir. Bazense hiçbir sorun çıkarmayabilir. Eğer çatlak bir dişiniz varsa, bu canınızı yakmasa dahi diş doktorunuza gelmenizi öneririz. Eğer tedavi edilmezse bakteriler bu çatlaklardan mineye sızarak dişin iç pulpa tabakasında enfeksiyona neden olabilir. Pulpa tabakası dişin sinirlerini ve kan teminini sağlar. Buradan enfeksiyonun irini kök ucunda toplanarak çene kemiğine geçebilir ve ağrılı, tahrip edici bir apseye neden olur.

Çatlak dişi kırılmadan korumak ve bakteri ve enfeksiyondan izole etmek için çatlak dişin üzerine kuron yapılmasını önerilmektedir. Kuron çatlağı kaplar ve dişi koruyup güçlendirir.

Bir kuron hazırlamak en az iki seans gerektirir çünkü dişinize tam olarak uyacak şekilde özel olarak hazırlanır. İlk önce diş hazırlanır ve ölçü alınır. Bu ölçü kullanılarak ağzınızın bir model oluşturulur ve kuronunuz bu model üzerinde geliştirilir. Size özel kuronunuz hazırlanana kadar dişi kaplayıp korumak için geçici bir kuron takmanız gerekir.

Kaynak: agizsagligi.com
 
Geri
Üst