AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dis koku kisti neden olusur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Diş kökü kisti neden oluşur?​

Diş kistleri, çoğu zaman diş yaralanmalarına ve travmalara bağlı olarak oluşur. Fakat en sık nedeni; diş çürükleridir. Oluşan çürükler sonrasında oluşan oyuk, enfeksiyonel gelişimin başlangıcı olur. Yanlış beslenme ve dişleri fırçalamayı ihmal etmek dişlerde plak oluşturur.

Diş kökündeki kist nasıl temizlenir?​

Diş kisti hiçbir zaman yalnızca ilaç tedavisi ile geçmemektedir. Tedavi edilmesi için cerrahi işlem uygulanmalıdır. Bunun için de farkedildiği ilk andan hemen sonra doktora başvurulması gerekir. Doktor tarafından yapılan muayene sonrasında yukarıda belirttiğimiz gibi bir ameliyat gerçekleştirilmektedir.
Diş kökünde kist nedir?
Diş kistleri, sessiz bir şekilde diş köklerine ya da diş etlerine ilerleyen bir diş hastalığı türüdür. Dişte oluşan bu enfeksiyon, çevre dokulara, diş köklerine ve çevre kemiklerine kadar yayılabilir. Bu durumda abse denilen problemle karşılaşılır. Bu enfeksiyon kemiğe kadar ulaştığında diş kaybı yaşanmaktadır.

Diş kisti tedavi edilmezse ne olur?​

Kist oluşumu ağız yapısı içerisinde belirli bir yerde konumlanmaktadır. Bu sebeple çene kemiğinin oynamasına ya da yer değiştirmesine neden olmaktadır. Kistlerin alınmaması durumunda çene yapısında kalıcı hasarlar meydana gelebilmektedir.

Kistli diş çekilirse ne olur?​

Genel olarak tedavi yaklaşımı, kistin cerrahi olarak alınmasıdır. Kistin kaynağı olan diş çekilir, kistin etkilediği diş ve/veya dişler canlılığını yitirmiş ise kök kanal tedavisi uygulanarak ağız içinde tutmak amaçlanır.
Diş kisti kendiliğinden geçer mi?
Diş Kistleri Kendiliğinden Kaybolabilir mi? Diş kistlerinin diş hekimi tarafından çıkarılması veya boşaltılması gerekir. Maalesef diş kistleri kendiliğinden kaybolmaz.

Diş kisti ameliyatı ne kadar sürer?​

Genel olarak bir diş kisti ameliyatı 30 dakika ile 2 saat arasında değişiklik göstermektedir.

Diş kökü kisti ameliyatı zor mu?​

Diş kisti ameliyatının zorluğu, kistin bölgesine ve boyutuna göre değişiklik gösterse de korkulacak derecede zor bir ameliyat değildir. Hastalar ameliyat sonrasında hiçbir ağrı yaşamazlar. Ameliyat sonrası dönemde ağrı ve ödem beklenmektedir.
Diş eti kisti tekrarlar mı?
Diş kisti müdahele edilmeden kendi halinde bırakılırsa büyümeye devam edebilir. Diş kistlerine cerrahi olarak müdahele edilmesi gerekir. Antibiyotik kullanımı sadece var olan belirtileri baskılar. Kistin yok olmasına bölgenin iyileşmesini sağlamaz.
 
Geri
Üst