- Konu Yazar
- #1
Diş kisti için hangi bölüme gidilir?
Çenede çıkan kistler için en doğru doktor çene cerrahisidir.Diş kisti nasıl tedavi edilir?
Diş kisti hiçbir zaman yalnızca ilaç tedavisi ile geçmemektedir. Tedavi edilmesi için cerrahi işlem uygulanmalıdır. Bunun için de farkedildiği ilk andan hemen sonra doktora başvurulması gerekir. Doktor tarafından yapılan muayene sonrasında yukarıda belirttiğimiz gibi bir ameliyat gerçekleştirilmektedir.Kist olan dişe kanal tedavisi yapılır mı?
Kist olan dişe kanal tedavisi yapılır mı?Dişteki kistin nerede olduğu tespit edildikten sonra ise, işleme başlanacaktır. Kist oluşan dişin tedavisinde kanal tedavisi uygulanmaktadır. Çünkü; Hem dişte çürük vardır hem de dişin içinde olan enfeksiyon temizlenmelidir.
Diş kisti tehlikeli midir?
Diş kisti tehlikeli midir?Kist, ilgili bölgede hızla büyüyebilir, bu süreç boyunca da birçok çene kemiğine zarar verebilir. Kistler; içerisinde hava, sıvı ya da kısmen katı madde bulunduran bir kesecik türüdür. İltihap toplanmış haline ise apse denilmektedir. Kist oluştuktan sonra cerrahi operasyon ile alınmak zorunda kalınabilir.
Diş kisti ameliyatı zor mu?
Diş kisti ameliyatının zorluğu, kistin bölgesine ve boyutuna göre değişiklik gösterse de korkulacak derecede zor bir ameliyat değildir. Hastalar ameliyat sonrasında hiçbir ağrı yaşamazlar. Ameliyat sonrası dönemde ağrı ve ödem beklenmektedir.Dişte kist olursa ne olur?
Kistler, oluştukları bölgede yer kaplayacakları için çene dokularının yerlerini kaydırarak, kemik kayıplarına sebebiyet verebilirler. Oluşan bu kistler; komşu dişleri içine çekebilir, mevcut hizasından dışarı doğru itebilirler. Diş kistleri, çene kemiğinde büyümeye sebep olabilir.Dişte kist kötü bişey mi?
Dişte kist kötü bişey mi?Diş kistleri tedavi edilmezse diş kökünü eritebilir, git gide büyüyebilir etrafındaki kemiği yok edebilir, büyümesiyle birlikte baskı yapıp kemikte incelmeye yol açıp çene kemiğinde kırıklara yol açabilir. Diş kistinin oluştuğu bölgeye bağlı olarak çeneyi açmada zorluk, çenede kasılmalara neden olabilir.
Diş kökünde kist olduğu nasıl anlaşılır?
Diş kökünde kist olduğu nasıl anlaşılır?Diş hekimi, genellikle görünmediği için fiziksel bir diş muayenesinden nadiren bir diş kisti keşfedecektir. Neyse ki, günümüzde X-ışınları diş kontrollerinde önemli bir rol oynuyor ve diş hekimi veya cerrah, diş röntgeninde koyu lekeler olarak görünecekleri için diş kistlerinin varlığını rahatlıkla tespit edebiliyor.