- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Diş hekimliği nasıl bir meslek?
Diş hekimi insanların ağız, çene ve diş yapısını inceleyen ve ağız standart yapısını bozan hastalıkların tedavi sürecini yürüten kişilere denir. Özellikle ağızın ilgili kısımların sorunlarını, diş ve diş eti problemlerine karşı teşhis ve tedavi etmekle görevli kişiler olmaktadır.Iyi bir diş hekimi nasıl olunur?
Diş Hekimliği alanında bulunan uzmanlık dalları şunlardır: Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi 4 yıl. Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi 3 yıl. Endodonti 3 yıl….Diş Hekimi Olmak ve Sonrası- Üniversite sınavlarına girilmeli.
- Sayısal sıralamada ilk 28.000 öğrenci arasına girilmeli.
- Sonrasında bir Diş Hekimliği Fakültesi tercih edilmeli.
Diş Hekimliği Mezunu Ne İş Yapar? Diş hekimliği mezunu kişiler hem özel hastanelerde hem de kendi kliniklerini kurarak çalışabilirler. Özel hastanelerde çalışabildikleri gibi aynı zamanda devlet hastanelerinde de çalışırlar. Devlet ve özel hastanelerde ağız sağlığını ve diş sağlığına yönelik teşhis yaparlar.
Diş hekimleri ne kadar kazanıyor?
Özel sektörde çalışan bir diş hekimi 3-5 bin TL bandında bir maaş alırken, devlette yeni işe başlayan bir diş hekimi 5,5-6 bin TL bandında maaş alabilmektedir.
Kaç yaşında diş hekimi olunur?
Yazımızın ana sorusu olan “Diş Hekimi olmak için kaç yıl okumak gerekir” sorusunun yanıtı şudur; en az 17 yıllık bir eğitim gerekir. 12 yılı zorunlu eğitim, 5 yılı Diş Hekimliği eğitimidir. Diş Hekimliği alanında uzmanlık yapılabilmektedir.