Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dis hekimligi nasil bir meslek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Diş hekimliği nasıl bir meslek?​

Diş hekimi insanların ağız, çene ve diş yapısını inceleyen ve ağız standart yapısını bozan hastalıkların tedavi sürecini yürüten kişilere denir. Özellikle ağızın ilgili kısımların sorunlarını, diş ve diş eti problemlerine karşı teşhis ve tedavi etmekle görevli kişiler olmaktadır.

Iyi bir diş hekimi nasıl olunur?​

Diş Hekimliği alanında bulunan uzmanlık dalları şunlardır: Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi 4 yıl. Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi 3 yıl. Endodonti 3 yıl….Diş Hekimi Olmak ve Sonrası
- Üniversite sınavlarına girilmeli.
- Sayısal sıralamada ilk 28.000 öğrenci arasına girilmeli.
- Sonrasında bir Diş Hekimliği Fakültesi tercih edilmeli.
Diş Hekimliği Mezunu Ne İş Yapar? Diş hekimliği mezunu kişiler hem özel hastanelerde hem de kendi kliniklerini kurarak çalışabilirler. Özel hastanelerde çalışabildikleri gibi aynı zamanda devlet hastanelerinde de çalışırlar. Devlet ve özel hastanelerde ağız sağlığını ve diş sağlığına yönelik teşhis yaparlar.
Diş hekimleri ne kadar kazanıyor?
Özel sektörde çalışan bir diş hekimi 3-5 bin TL bandında bir maaş alırken, devlette yeni işe başlayan bir diş hekimi 5,5-6 bin TL bandında maaş alabilmektedir.
Kaç yaşında diş hekimi olunur?
Yazımızın ana sorusu olan “Diş Hekimi olmak için kaç yıl okumak gerekir” sorusunun yanıtı şudur; en az 17 yıllık bir eğitim gerekir. 12 yılı zorunlu eğitim, 5 yılı Diş Hekimliği eğitimidir. Diş Hekimliği alanında uzmanlık yapılabilmektedir.

Diş hekimliği ataması var mı?​

2019 yılında 422 olan atama sayısı ise bu yıl 220 olarak belirlendi. Bu sayılar arasındaki uçurum, maalesef işsiz diş hekimlerinin oluşmasına neden oluyor. Türkiye’de 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 37 olan Diş Hekimliği Fakültesi sayısı 2020-2021 yılında iki kat artarak 97’ye kadar yükseldi.

Özel diş hekimleri ne kadar kazanıyor?​

 
Geri
Üst