- Konu Yazar
Diş Hekimliği Acillerinde en çok karşılaşılan tıbbi durumlar nelerdir?
Amerika Birleşik Devletleri’nde dişhekimlerinin en sık karşılaştığı tıbbi aciller: Senkop, hafif alerjik reaksiyonlar, hipotansiyon, hiperventilasyon, hipoglisemi, göğüs ağrısı, nöbet, astım atağı- bronkospazm, lokal anestezik aşırı dozu, miyokart enfarktüsü, anafilaktik reaksiyon ve kardiyak arresttir.Özel diş hekimleri ilaç yazabilir mi?
Özel diş hekimine başvurduysanız, hekimin yazdığı usule uygun reçete ile her eczaneden ücretini siz vermeniz kaydıyla ilacınızı alabilirsiniz.İhtiyacı olan serbest hekimler, aile hekimleri, veteriner hekimler, diş hekimleri, özel hastaneler, tıp merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları kırmızı ve yeşil reçeteleri bulundukları ilin sağlık müdürlüklerinden zimmet karşılığında temin edeceklerdir.
Diş hekimleri ilk yardım yapabilir mi?
Diş hekimleri ilk yardım yapabilir mi?Diş hekimleri, genel olarak, kendilerini sık karşılaşılan durumlarda daha yetkin, az rastlanan durumlarda ise daha az yeterli görmektedirler: Yanıt veren diş hekimlerinin büyük çoğunluğu (%96) senkop durumunda müdahale edebileceğini belirtirken, %26sı anjina atağında ve %22si ise miyokard enfarktüsünde ilk müdahaleyi …
Senkop nedir diş hekimliği?
Senkop nedir diş hekimliği?Muayenehanelerde sıklıkla karşılaşılan senkop durumu ise serebral fonksiyonların geçici olarak bozulmasına bağlı geçici bilinç kaybı olarak tarif edilebilir. Muayenehanede gelişen bilinç kaybının muhtemel nedenleri aşağıda gösterilmiştir. Dişhekimliğinde meydana gelen bilinç kaybının öncelikli nedeni strestir.