Dis hekimine ne zaman gitmeliyiz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
256.279
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Diş hekimine ne zaman gitmeliyiz?​

Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Kasım Çetin, en az 6 ayda bir diş hekimine düzenli olarak kontrole gidilmesinin ağız ve diş sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Doktor Selçuk Özbölük, birçok hastalığın ağız ve diş sağlığına gereken özenin gösterilmemesinden kaynaklandığına dikkat çekti.
Holistik diş hekimi ne demek?
– Holistik diş hekimliği, sağlığı bir bütün olarak görür. Ağız içinde, diş, diş eti veya çene kemiklerinde oluşabilecek hastalıkların, hastanın genel sağlığı üzerinde yaratabileceği etkilerini gözeten bir yaklaşımdır.
Biyolojik diş hekimliği nedir?
Özetle, biyolojik diş hekimliği, diş ve diş etlerini tüm vücudunuzun bütün bir parçası olarak görmektedir ve yapılan tüm tıbbi tedaviler bu gerçeği dikkate almaktadır. Bu tip bütünsel diş hekimliğinin temel amacı; diş problemlerinizi, vücudunuzun geri kalan kısmını mümkün olduğunca az etkileyerek çözmektir.

Neden diş hekimine gitmeliyiz?​

Dişlerdeki mikroorganizmalar kan dolaşımıyla tüm vücuda tüm organlarımıza yayılır. Ağzımızdaki birçok belirti de birçok hastalığın erken tanısını kolaylaştırabilir. Ağız ve diş sağlığı genel sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu yüzdendir ki diş hekimine düzenli kontrollere gitmek çok önemlidir.
Yılda kaç kez diş hekimine gidilmelidir?
Çocukların dişleri daha kolay çürüyeceğinden yılda en az bir kez diş kontrolüne gitmeleri, herhangi bir sorunu olmayan yetişkinlerin ise iki yıla kadar bekleyebileceği ifade ediliyor. Hatta ağız ve diş bakımı konusunda dikkatli bir hijyen programı uygulayan kişilerin bu süreyi daha da uzatabileceği belirtiliyor.
Kölelerin dişlerine neden bakılır?
Eski köle dizilerinden hatırlarız; köle tüccarları kölelerin dış görünüşlerinden sonra ağızlarına ve dişlerine bakarlardı. Bugün atların veya başka hayvanların alım satımı yapılırken gene ağızlarına bakılır. Çünkü ağız, vücut sağlığının bir göstergesidir.
Düşük hızlı delme veya tüm dolgunun kaldırılması: Saf cıva normal oda sıcaklığında sıvı olduğundan, amalgamdaki Hg bileşenleri biraz daha yüksek bir sıcaklıkta buharlaşır. Deliklerden gelen büyük yerel ısıyı önlemek için alaşım hassas bir matkapla düşük hızda kesilir ve tüm dolgu diş yatağından çıkarılır.
Galvanizm nedir Diş?
Otoimmün hastalıklar sıklıkla metal implantlarla şiddetlenir veya hatta başlar. Buna ek olarak, ağzınıza iki farklı metal yerleştirdiğinizde oral galvanizm denen bir olay meydana gelir. Metallerden, metallerin iyonlarını ağzınıza götürmeye ve aynı zamanda elektrik üretmeye hizmet edecek bir batarya yaratırsınız.
Diş hekimine gitme sıklığı ne olmalıdır?
6 Ayda Bir Gidilmelidir Bu kural çoğu kişi tarafından uygulanmasa da 6 ayda bir dişçiye gitmek gereklidir. Çoğu kişi bu süreyi bilir ancak pratiğe geçirmez çünkü genelde dişçiler çok sevilen yerler değildir. Dişleri sorunlu olanlar daha sık gider, bunun sebebi de hep bir ağrı veya kanama ile karşılaşmalarıdır.

Dişçiye gitmeden önce ne yapmalı?​

Bu yüzden, randevuya gitmeden önce herkesin bilmesi gereken beş önemli nokta vardır.
- Bir Arkadaşınızı Yanınızda Getirin. Yanınızda birisini dişçiye veya oral çene-yüz cerrahının ofisine getirin.
- Başınızı dik tutun.
- Bolca dinlenin.
- Yumuşak yiyecekler tüketin.
- Bir günlüğüne diş fırçası kullanımını atlayın.
Diş kontrolü ne sıklıkla yapılır?
Bazı uzmanlar için diş kontrol sıklığı her altı aylık periyot için tekrarlanmalıdır. Yani yılda iki kez dişçi koltuğuna oturmanız gerekir. Bazı uzmanlar ise bunun tam tersini savunabilir. Bu görüşe göreyse her yıl bir kez diş kontrolü yapılması yeterli olacaktır.
Esirciler Kethüdalığı ne demek?
Kaçırma yoluyla köle yapılanlar da yine merkez şehirlerdeki esir tacirlerinde toplanırlardı. Esir alıp – satmak serbest olduğundan, esircilik bir meslek haline gelmiş ve bu meslek grubunun başına “Esirciler Kethüdası” getirilmişti. Esircilik kârlı bir işti ve bu işi yapanlar zengin tüccar grubundan sayılıyorlardı.

Köleler kimdir?​

Kölelik, bir insanın başka birinin malı ve mülkü olması. Başka bir kişinin malı ve mülkü olan kişiye köle, memlûk veya kul; köle sahibine ise efendi veya mevla denir.
Amalgam dolgu sökümü tehlikeli mi?
Amalgam dolguyu çıkarmak, hassasiyet gerektiren bir işlemdir. Dolgu içindeki cıva hasta ve hekime zarar verebilir. Özellikle söküm sırasında çıkan parçalara ve gaz yayılımına dikkat edilmelidir.
 
Geri
Üst