Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dis hekimi sube acabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
37.345
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Diş hekimi şube açabilir mi?​

Danıştay 15.Daire’nin Esas No 2015/7314 nolu kararında “Bu düzenlemede açıkça görüldüğü üzere, bir diş hekimi/uzman tarafından mesleğini serbest olarak icra etmek üzere birden fazla yerde muayenehane açılması yasaklanmıştır” denildi.

Diş Kliniği kim açabilir?​

Muayenehane, bir diş hekimi tarafından şahsı adına açılabilir, şirket tarafından muayenehane açılamaz. Birden fazla diş hekimi ya da tüzel kişilik tarafından ancak poliklinik ya da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) açılabilir.

Bir diş hekimi kaç poliklinik açabilir?​

Bir diş hekimi kaç poliklinik açabilir?
Bütün bu düzenlemelerin birlikte değerlendirilmesinde, dişhekimlerinin birden fazla muayenehane açmalarının mümkün olmadığı, diş hekimlerinin ancak bulundukları ildeki poliklinik, merkez veya özel hastanelerde birden fazla yerde çalışma yapmalarının mümkün olduğu sonucuna varılmaktadır.

Ağız ve diş sağlığı teknikeri klinik açabilir mi?​

Ağız ve diş sağlığı teknikeri klinik açabilir mi?
Ağız ve Diş Sağlığı, Diş Hekimliği bölümünden farklı olarak bir ön lisans programıdır. Bölümden mezun olanlar ”Sağlık Teknikeri” olarak hastanelerde ve özel kliniklerde çalışabilir.

Diş teknisyeni diş kliniği açabilir mi?​

Dişhekimlerinin sadece/münhasıran kendi klinik hastalarına hizmet vermek, dışarıdan laboratuvar hizmeti için hasta kabul etmemek şartıyla, muayenehanelerinde hem klinik hem de laboratuvar işlerini yapmaları mümkündür. Bunun için diş protez teknisyeni istihdam etme zorunlulukları bulunmamaktadır.

Kamuda çalışan diş hekimi muayenehane açabilir mi?​

Yeni torba yasa ile öğretim üyesi hekimler dahil olmak üzere tüm Kamuda çalışan hekimlerin muayenehane açması yasaklandı ve öğretim üyesi hekimlerin özel hastanede mesai sonrası çalışması ile ilgili düzenleme yapıldı.

Ağız ve diş sağlığı hangi bölümlere geçiş yapabilir?​

Ağız ve diş sağlığı hangi bölümlere geçiş yapabilir?
Ağız ve Diş Sağlığı DGS Geçiş Bölümleri Nelerdir….Geçiş hakkı bulunan bölümler ise şöyle;
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
- İktisat.
- Kamu Yönetimi.
- Maliye.
- Uluslararası İlişkiler.
- İşletme.
- Konaklama İşletmeciliği.
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık.
 
Diş hekimi şube açabilir mi sorusunun cevabı, Danıştay 15.Daire'nin Esas No 2015/7314 nolu kararına göre bir diş hekiminin birden fazla muayenehane açmasının yasaklandığıdır. Ancak diş hekimleri, bulundukları ildeki poliklinik, merkez veya özel hastanelerde birden fazla yerde çalışabilirler.

Diş kliniği kim açabilir sorusuna karşılık, bir diş hekimi tarafından şahsı adına muayenehane açılabilirken, şirketler tarafından muayenehane açılamaz. Birden fazla diş hekimi ya da tüzel kişilik tarafından ise poliklinik veya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) açılabilir.

Bir diş hekimi kaç poliklinik açabilir sorusunun cevabı, dişhekimlerinin birden fazla muayenehane açamayacağı ancak bulundukları ildeki poliklinik, merkez veya özel hastanelerde birden fazla yerde çalışabileceğidir.

Ağız ve diş sağlığı teknikeri klinik açabilir mi sorusu için, ağız ve diş sağlığı teknikeri olarak mezun olanlar ''Sağlık Teknikeri'' olarak hastanelerde ve özel kliniklerde çalışabilirler.

Diş teknisyeni diş kliniği açabilir mi sorusuyla ilgili olarak, dişhekimlerinin kendi muayenehanelerinde klinik ve laboratuvar işlerini yapabileceği ancak dışarıdan laboratuvar hizmeti için hasta kabul etmemek şartıyla, diş protez teknisyeni istihdam etme zorunluluğunun bulunmadığı belirtilmiştir.

Kamuda çalışan diş hekimi muayenehane açabilir mi sorusunun cevabı, yeni torba yasa ile kamuda çalışan tüm hekimlerin muayenehane açmalarının yasaklandığı ve öğretim üyesi hekimlerin ise özel hastanede mesai sonrası çalışmalarıyla ilgili düzenleme yapıldığıdır.

Son olarak, ağız ve diş sağlığı bölümünden hangi bölümlere geçiş yapılabileceği sorusuna karşılık, Ağız ve Diş Sağlığı bölümünden Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Konaklama İşletmeciliği, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi bölümlere DGS geçiş hakkı bulunduğu belirtilmiştir.
 
Geri
Üst