- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Diş hekimi olmak için hangi liseye gidilmeli?
Diş hekimi olabilmek için öğrenciler üniversitelerin 5 yıllık eğitim veren Diş Hekimliği Fakültesini okumaları ve lisans derecesi ile mezun olmaları gerekmektedir.Bir diş hekimi nasıl olmalı?
İyi bir diş hekimi, sabırlı, hoşgörülü, güler yüzlü ve insanlara içten ilgi duyan kişi olması gerekir. Ayrıca bir diş hekiminin diş kliniğinde uzun zaman ayakta çalışabilmesi için bedence güçlü olması beklenir.
Iyi bir diş hekimi nasıl seçilir?
Doğru Diş Hekimi Nasıl Seçilir?
- Eski diş hekiminize, yeni taşındığınız yerde tanıdığı bir diş hekimi olup olmadığını sorun.
- Seçmeyi düşündüğünüz diş hekiminin mesleki eğitimi ve üye olduğu mesleki dernekler konusunda bilgi alın.
- Ailenizden, arkadaşlarınızdan ya da iş arkadaşlarınızdan tavsiye alın.
Diş hekimi olmak için kaç puan gerekir?
Ortaöğretim başarı puanının 2021-YKS SAY puanına etkisi 51,6 olan bir öğrencinin diş hekimliğini kazanabilmesi için ortalama 435 ham puana ihtiyacı var. Buna göre orta düzeyde bir okul için TYT’de ortalama 35 net Türkçe, 36 net Matematik, 17 net Fen Bilimleri, 15 net Sosyal Bilimler neti yapması gerekir.Diş hekimi olmak zor mu?
diş hekimliği okumak zor mu sorusunun yanı sıra kazanmakta çok kolay değildir. Bu bölümü kazanan adaylar aynı şekilde okurken de zorlanabilir ancak başarılı olabilirler. diş hekimliği okumak zor mu konusu kişiye göre değişen bir konudur. Öncelikle bu bölüm 5 yıl süren bir eğitimi kapsar.
Diş hekimi nasıl bulunur?
Bulunduğunuz şehirdeki diş hekimleri odasını arayarak, bölgenizdeki diş hekimlerin listesini istemek. Bölgenizdeki diş hekimlerini internet üzerinde de arayabilirsiniz. Giderek daha çok diş hekiminin, hizmetlerini ve tedavi yöntemlerini açıklayan web sitesi açılmaktadır.
Bu hükümlere göre hekimin/dişhekiminin rapor düzenlemesinde gözeteceği tek husus hastalığın durumu ve tedavi yönünden istirahat raporu verilmesinin gerekip gerekmemesidir. Hastalığın tedavisi için gereklilik dışında kalan, hastanın iş durumu, sosyal durumu veya başka bir sebeple kişiye istirahat raporu verilemez.
Diş Doktoru özellikleri nelerdir?
Diş Hekiminde Olması Gereken Özellikler
Diş hekimi olmak için lisede hangi bölüm okunmalı?
Diş Hekimliği kazanabilmek için okuduğunuz lisenin pek de bir önemi yoktur. Herhangi bir lisede eğitim görerek Diş Hekimliği Fakültesini kazanabilirsiniz ve Diş Hekimi olabilirsiniz. Diş Hekimliği Fakültesine yerleşebilmek için üniversite sınavlarında iyi bir sayısal sıralaması elde etmelisiniz.