- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Diş hava alıyorsa ne yapılmalı?
Hassasiyet giderici etkili diş macunları günde iki kere ve yaklaşık iki hafta kullanım sonucunda hassasiyetin azalması klinik girişimlerde gözlemlenmiştir. Bu arada kişi, üreticinin tavsiyesine de uyarak günde iki defa ağız hijyeni uygulamasının bir parçası olarak fırçalamayı sürdürmelidir.Diş sızlaması neyin belirtisi?
Diş sızlamalarının nedenleri arasında birçok şeyi sayabiliriz. Bunlara; dolgulu dişlerin eskimesine, kırılan dişler, dişlerde çürük oluşumu, yanlış diş fırça kullanımı ve yanlış diş fırçalama teknikleri gösterilebilir. Diş etindeki iltihap oluşumları sızlamalara örnek gösterilebilir.Ön diş sızlaması nasıl geçer?
Tuzlu suyla gargara ağızdaki mikrop ve bakterileri yok ederek diş eti iltihabının önüne geçer. Ayrıca dişlerdeki sızlama ve hassasiyeti ortadan kaldırır. Üstelik yapımı da çok kolaydır. Tek yapmanız gereken bir bardak suya bir çay kaşığı tuz eklemek ve dişinizi fırçaladıktan sonra bu suyla ağzınızı çalkalamak.
Dişlerim soğuk su içince sızlıyor ne yapmalıyım?
Elbette diş sızlamasının tedavileri vardır. Dişte çürüme nedeniyle ağrı varsa çürük temizlenip dolgu yapılır. Diş eti çekilmesi kök yüzeyi açılması varsa diş eti ameliyatı yapılabilir. Genel bir hassasiyet şikâyeti varsa dişin kök olan yapısını güçlendirmek amacıyla flour uygulanabilir.
Diş hava alınca neden sızlar?
Dişin koruyucu katmanı olan mine dokusu kaybedildiğinde açığa kanallı yapı olan dentin dokusu çıkar ve kanallar içerisinde bulunan sıvı basınç değişimi sebebiyle uyarılabilir hale gelir. Bu da diş sızlamasına sebep olur.Diş sızlaması kendi kendine geçer mi?
Diş hassasiyeti her hastada farklı şekilde ve farklı seviyede ortaya çıkabilir. Bununla birlikte bazı hastalarda kendi kendine ortadan kalkabilen bir durum olduğunu belirtelim. Yaşamın bir başka evresinde yeniden diş hassasiyeti oluşabilir ya da yeniden ortadan kalkabilir.Hava alan diş ağrır mı?
Diş ağrısı, dişlerin ve çenenin içinde ve çevresinde hissedilen bir ağrıdır. Diş çürüğü, enfeksiyon, kırık, hava alan dolgular veya çekilen diş etleri buna neden olabilir. Ağrı 1 veya 2 günden fazla sürerse, derhal bir diş hekimine tedavi yaptırmak en iyisidir.
Diş üşütmesi nedir?
Diş fırçanız aşırı sert ya da çok yumuşak olmamalı Fazla macun kullanımı veya hatalı fırçalama sonrasında genellikle baskın kullanılan elin denk geldiği bölgede oluşan aşınma, hem diş eti çekilmesine neden olabilir; hem de diş eti çekilmesi sonucu yumuşak kök yüzeyinin açığa çıkmasıyla hissedilen ağrıya sebep olur.