AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dis gebelik patlarsa ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dış gebelik patlarsa ne olur?​

Gebelik ilerlerken tüp bir noktada bunu taşıyamıyor ve yırtılabiliyor. Dolayısıyla yırtılma sırasında oluşan hasar kanamaya neden oluyor ve dış gebeliğin en önemli komplikasyonu olan batın içi kanama gerçekleşiyor. Bu, eğer fark edilemezse hayatı tehdit eden bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Dış gebelikte illa kanama olur mu?​

Dış gebelikte illa kanama olur mu?
Dış gebelik ilerledikçe, normal hamilelikte olmayan başka belirtiler de görülmeye başlanır. Dış gebelik, kanamaya yol açabilir. Bu kanamayı durdurmak için cerrahi yöntemlere ihtiyaç duyulabilir.

Dış gebelik nedir nasıl sonlandırılır?​

Dış gebelik nedir nasıl sonlandırılır?
Dış Gebelik Nasıl Sonlandırılır? Çoğu zaman operasyon laparoskopi ile yapılır. Bu vesileyle uzman, müdahale ettiği gövdeyi korumak için elinden gelen her şeyi dener. Ektopik gebelik için diğer tedavi metotreksatın kas içine veya doğrudan yumurtaya enjekte edilmesidir.

Dış gebelik alınmazsa ne olur?​

Dış gebelik, bireyin fallop tüpünün patlamasına neden olabilir. Tedavi edilmezse yırtılmış tüp yaşamı tehdit eden iç kanamalara yol açabilir.

Dış gebelik olup olmadığını nasıl anlarız?​

Dış gebelik olup olmadığını nasıl anlarız?
Dış gebeliği işaret eden en önemli ve yaygın belirtiler şu şekilde sıralanabilir: Vajinal lekelenme ve kanamalar. Bıçak saplanması benzeri keskin ağrılar. Karnın tek bir tarafında meydana gelen şiddetli ağrı

Dış gebelikte iğneden sonra kanama olur mu?​

Dış gebelikte iğneden sonra kanama olur mu?
İlaç tedavisi yöntemi ile, dış gebelikte tüpe zarar vermeden hastalığı tedavi etmeye yönelik tedavi seçenekleri geliştirilmeye çalışılmış ve bu konuda başarı sağlanmıştır. Tedavi aşamasından sonra pek kanama görülmez, normal adet döneminde oluşan kanama meydana gelmektedir.
Dış gebelik kürtajla alınır mi?​
Çünkü kürtaj rahim içinin temizlenmesi için yapılır, dış gebelikte ise bebek rahimde değildir. Bu nedenle kürtajla alınamaz. Ancak dış gebelikte kesin tanı konulamayan hastalarda kürtaj tanısal amaçlı yapılır.

Dış gebelik vücuttan nasıl atılır?​

Dış gebelik vücuttan nasıl atılır?
Maalesef bazı ilerlemiş vakalarda gebeliğin oluştuğu tüpün alınması gerekebilmektedir. Kimi zamansa dış gebelik kanamaya ve yırtılmaya sebep olacak olgunluğa erişmeden kendi kendine sonlanmakta ve hekim müdahalesine gerek kalmadan vajinal kanama ile vücuttan atılmaktadır.

Dış gebelikte kürtaj zorunlu mu?​

Dış gebelikte kürtaj zorunlu mu?
Hayır, dış gebelik kürtajla alınmaz. Çünkü kürtaj rahim içinin temizlenmesi için yapılır, dış gebelikte ise bebek rahimde değildir. Bu nedenle kürtajla alınamaz.
 
Dış gebelik, fertilize edilmiş yumurtanın rahmin dışında implantasyonu sonucunda gelişen bir durumdur. Dış gebelikte, bebeğin rahim dışında büyümesi nedeniyle patlama riski vardır. Eğer dış gebelik patlarsa, tüp yırtılabilir ve bu durum iç kanamaya sebep olabilir. Bu kanama ciddi bir komplikasyon olup hayati risk taşıyabilir. Bu nedenle dış gebelik patlarsa, acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Dış gebelik genellikle belirtiler göstererek kendini belli eder. Vajinal kanama, keskin ağrılar özellikle karın bölgesinde yoğun olarak hissedilen ağrılar dış gebelik belirtileri arasında yer alabilir. Dış gebelik şüphesi durumunda mutlaka bir sağlık profesyoneline başvurulmalı ve gerekli tetkikler yapılmalıdır.

Dış gebelik genellikle cerrahi müdahale ile sonlandırılır. Laparoskopi gibi minimal invaziv cerrahi yöntemler sıklıkla tercih edilir. Tedaviye erken başlanması önemlidir çünkü dış gebelik ilerledikçe daha ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Ayrıca ilaç tedavisi de bazı durumlarda kullanılabilir.

Özetle, dış gebelik ciddi bir durumdur ve erken teşhis ve tedavi önemlidir. Belirtiler fark edildiğinde hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı ve uzman bir doktor tarafından muayene edilmelidir.
 
Geri
Üst