AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dis fircasi yokken ne kullanilirdi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Diş fırçası yokken ne kullanılırdı?​

Diş temizlemek için ilk olarak “çiğneme çubuğu” adı verilen bir alet kullanılmış. Antik Babil’de M.Ö. 3500-3000 yılları arasında kullanılan bu alet, ince bir dal şeklindeydi.

Diş macununu ilk kim buldu?​

Diş macununu ilk kim buldu?
Diş macunu tarihte ilk kez M.Ö 2000’li yıllarda mısırlılar tarafından kullanılmıştır. İlk diş macununun içeriğinde sadece sünger taşı ve sirke bulunmuyordu; tahmin edebileceğiniz gibi ilk diş macunlarının dişi temizleme mekanizması, günümüzden farklı olarak diş üzerindeki kirleri aşındırma yöntemine dayanıyordu.

Diş fırçası ne zaman icat edildi?​

Bugünün diş fırçasını andıran ilk diş fırçası, 1498 yılında Çin’de yapıldı.

Diş fırçası olmasaydı dişlerimizi nasıl fırçalanır?​

Diş fırçası olmasaydı dişlerimizi nasıl fırçalanır?
Eğer çocukta küçük yaşlarda diş çürüğü oluşmuşsa, özellikle azı dişlerinin ara yüzlerinde diş çürükleri olan çocuklarda diş ipi kullanımı zorunlu bir alışkanlık olarak görülüyor. Çünkü ara bölgeler diş fırçasının girmesi mümkün olmadığı için sadece diş ipi kullanılarak temizlenebiliyor.
Diş kökü nasil temizlenir?​
Tartar röntgende diş kenarında küçük beyaz parçalar olarak kendini gösterir. Rahatınız için diş hekimi uygulamayı yapacağı alanı hissizleştirir. Daha sonra kök yüzeyleri dikkatlice ve titizlikle, özel aletler kullanılarak temizlenir. Enfeksiyonun kaynağı temizlendiğinde, diş etleri iyileşmeye başlar.

Diş macunu üretim tarihi nerede yazar?​

Diş macunu üretim tarihi nerede yazar?
Açılmamış olsa bile diş macununun son kullanma tarihi geçer. Her bir tüpte bulunan bileşenlerin etkinliği son kullanma tarihinde geçer. Genel olarak diş macununun raf ömrü, tüpün bir ucunda basılı bulabileceğiniz üretim tarihinden itibaren iki yıldır.

Diş fırçalamadan önce diş fırçası ıslatılır mı?​

DİŞLER, MACUN VE FIRÇA ISLATILARAK FIRÇALANMALI: Diş fırçası, fırçalamaya başlamadan önce ıslatılmamalıdır. Çünkü; fırça kılları ıslatılınca, sertliğini kaybeder. Macunun köpürmesi için de yeterli sıvı ağızda mevcuttur.
 
Eski zamanlarda diş fırçası olmadığı için diş temizliği için çeşitli yöntemler kullanılıyordu. Örneğin, Antik Babil'de M.Ö. 3500-3000 yılları arasında ince bir dal şeklinde olan "çiğneme çubuğu" adı verilen bir alet kullanılıyordu. Bu aletler, diş üzerindeki kirleri temizlemek için kullanılıyordu.

Diş macununun tarihi ise M.Ö. 2000'li yıllara dayanmaktadır. İlk diş macunu, Mısırlılar tarafından kullanılmıştır. İlk diş macunlarının içeriğinde sadece sünger taşı ve sirke bulunmuyordu, aynı zamanda diş yüzeyindeki kirleri aşındırmak için kullanılıyordu.

Bugün kullandığımız diş fırçasını andıran ilk diş fırçası ise 1498 yılında Çin'de yapılmıştır. Diş fırçasının icadıyla birlikte diş temizliği daha etkili bir şekilde yapılmaya başlanmıştır.

Diş fırçası olmadan dişlerin nasıl fırçalanabileceği konusunda ise diş ipi kullanımına değinilmiş. Özellikle ara bölgelerde diş fırçasının ulaşamadığı yerlerde diş ipi kullanılması önerilmiştir.

Diş köklerinin temizlenmesi ise diş hekimleri tarafından yapılan bir uygulamadır. Tartarın temizlenmesi için diş hekimi özel aletler kullanarak kök yüzeylerini temizler ve enfeksiyonun kaynağını ortadan kaldırır.

Diş macununun üretim tarihi genel olarak açılmamış olsa bile son kullanma tarihinde belirtilir. Diş macunlarının raf ömrü genellikle üretim tarihinden itibaren iki yıldır.

Son olarak, diş fırçalamadan önce diş fırçasını ıslatmanın önerilmediği belirtilmiş. Diş fırçasının kıllarının ıslanması durumunda sertliğini kaybedebileceği ve macunun köpürmesi için gerekli olan sıvının ağızda zaten bulunduğu vurgulanmıştır.
 
Geri
Üst