- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 218.841
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Diş fırçaladıktan sonra ağız kuruluğu nasıl geçer?
National Institute of Dental and Craniofacial Research, ağız kuruluğunun tedavisine yardımcı olmak için aşağıdaki genel yaklaşımları önermektedir:- Tükürük akışını uyarmak için şekersiz sakız çiğneyin ya da şekersiz sert şeker emin.
- Gün boyunca düzenli olarak su için.
- Ağzınızı nemlendirmek için yapay tükürük kullanın.
Diş macunu ağzı kurutur mu?
Ya diş macunun fazla kullanıyorsunuz yada haddinden fazla az kullanıyorsunuz veyahut yeterince su kullanmıyorsunuz. Şunu unutmayın ağız kuruluğunun en büyük nedeni fırçaladıkdan sonra suyu az kullanmanızdan kaynaklanıyor.Gece uyurken ağız kuruluğu neden olur?
Ağız Kuruluğunun Yaygın Nedenleri Antidepresanlar, yüksek tansiyon ilaçları, antihistaminikler, dekonjestanlar, kas gevşeticiler, beta blokerler, anti-hipertansifler, diüretikler ve ağrı kesiciler. Yaşlanma. Kemoterapi. Radyasyon tedavisi, ameliyat veya yaralanma nedeniyle boyun veya kafada hasar.
Yoğurt ağız kuruluğu yapar mı?
2- Yoğurt: Yarım yağlı ya da yağsız yoğurt , böbreklerin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Bu da ağız kuruluğu şikayetinin geçmesini sağlar.Ağız kuruluğu hangi hastalığın belirtisidir?
Diğer sağlık koşulları: Diyabet-şeker hastalığı, felç, ağızdaki mantar enfeksiyonu (pamukçuk) veya Alzheimer hastalığı, Sjögren sendromu veya HIV/AIDS gibi otoimmün hastalıkları ağız kuruluğu yapabilir. Böbrek yetmezliği, tiroid hastalıkları, kansızlık, verem gibi hastalıklar da ağız kuruluğunun nedenidir.Ağız kuruluğu neden olur nasıl geçer?
İlaç yan etkisi, ağız kuruluğu gelişiminde ilk sırada yer alan sebeptir. Antihistaminikler, dekonjestanlar, hipertansiyon ilaçları, ishal ilaçları, kas gevşeticiler, Parkinson hastalığında kullanılan ilaçlar ve birçok antidepresan türevi ilaç ağız kuruluğu gelişimine neden olabilir.