Dis etindeki siyahlik nasil gecer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
262.767
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Diş etindeki siyahlık nasıl geçer?​

Fakat, bazı diş eti morarması bitkisel tedavi yöntemleri mevcuttur.
- Her gün tuzlu suyla gargara yapmak.
- Her akşam diş etlerine zeytinyağıyla masaj yapmak.
- Diş etlerinde oluşan koyu lekeleri, antioksidan özellikleriyle temizleyebilen yeşil çay tüketmek.

Diş eti morarması neyin belirtisi?​

Diş eti morarması genellikle ağız ve dişlerinizde meydana gelen yaralanmalar ya da çeşitli travmalar sonucunda ortaya çıkabilir. Tırnak yemeğe, diş gıcırdatma ya da parmak emme gibi çeşitli alışkanlıklar diş etlerinde morarmaya neden olabilir.
Dişteki siyah lekeler çürük mu?
Yapılan çalışmaların çoğunda dişlerinde siyah lekelenmeleri olanlarda diş çürüğü miktarının daha az olduğu görülmüş (1) (4). Bu lekelerdeki bakteri florasında Actinomyces türlerinin ağırlıklı olduğu, bu yüzden çürük yapma potansiyelinin daha az olduğu görülmüş.

Diş eti rengi nasıl düzelir?​

Problemin kaynağı dişetlerinde biriken melanin ise dişeti peelingi ile üst katmanların soyulması ve diyetinin sağlıklı pembe rengine getirilmesi hedeflenir. Bu peeling renklenmenin miktarına ve yerine bağlı olarak laser ya da elektrocerrahi ile de yapılabilir. İyileşme süreci yaklaşık 7-10 gündür.

Diş dipleri neden kararır?​

Ağız içi hijyenin kötü olması ve çürükler. Sigara kullanımı Florit ve demir içeren vitamin destek hapları-Uzun süreli diş teli kullanımı Diş protezi, diş kaplaması yada dolgunun zamanla aşınması
Diş etinin neden koyu renk olması?
Koyu kahverengi veya siyah diş etleri, vücutta daha fazla melanin bulunan bir kişiye bağlı olabilir. Kişinin diş etleri her zaman çok koyuysa endişelenecek bir neden yoktur.

Diş etinde siyahlaşma neden olur?​

Melanin adındaki pigmentler ağız içerisinde siyah ve diğer koyu renkteki lekelere yol açabilirler. Diş etlerindeki pigmentler insan hayatı süresince genellikle diş etlerinde sabit kalmaktadırlar. Bu nedenle diş etlerindeki siyah lekeler ağız içerisinde sürekli olarak çıkabilirler.

Diş çürüğü nasıl yok edilir?​

Diş çürüğü başlangıcı tespit edilen hastalarda çürüğün çok erken bir evrede olması halinde florür tedavisi ile diş minesi onarılabilir. Bunun mümkün olmadığı durumlarda diş çürükleri tedavisi için en sık tercih edilen yöntem diş dolgularıdır.
Diş çürüğü nasıl anlaşılır?
Diş çürüğü; diş doktoru ile önce gözle muayene edilmelidir. Hekim, dişe baktığında kahverengi veya siyah renklenmeler bulunuyorsa çürük varlığından şüphe edilir. Ardından ucu ince olan aletle rengin olduğu yere dokunulur. Dişte yumuşama bulunuyorsa, alet dişin içinde ilerliyorsa dişte kesinlikle çürük bulunur.

Diş etinin rengi nasıl olmalı?​

Sağlıklı diş eti ise kanamaz, dişlere sıkıca tutunmuştur ve gülkurusu, pembe renktedir. Genellikle insanın ten rengiyle uyum içinde bulunan diş eti rengindeki değişiklikler, zaman zaman hastalık belirtisi de olabiliyor. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, diş etleri hakkında bilgiler verdi…

Diş eti rengi nasil olmali?​

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, sağlıklı diş etinin dişlere sıkıca tutunmuş ve gülkurusu, pembe renkte olduğunu söyledi. Diş eti kanaması, diş eti hastalığınız olduğunu gösterir. Sağlıklı diş eti ise kanamaz, dişlere sıkıca tutunmuştur ve gülkurusu, pembe renktedir.
 
Geri
Üst