AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dis etim sisti ne yapabilirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Diş etim şişti ne yapabilirim?​

Yapılması Gerekenler:
Diş eti büyümesi kendiliğinden geçer mı?
Diş eti büyümesi, diş estetiğini olumsuz etkilemeyecektir. Tedavi edilmezse dişlerin hizalanmasını olumsuz yönde etkileyebilir ve çeşitli dişeti hastalıklarının gelişmesi riskini de arttırabilir. Dişeti büyümesi ağız ve diş bakımının düzgün ve düzenli yapılmasıyla çözülebilir.
Diş dipleri neden şişer?
Diş eti şişmesine neden olan durumlardan biri de yetersiz ağız ve diş bakımıdır. Dişlerin düzenli olarak fırçalanmaması, yemek kalıntılarının diş etleri ya da dişler arasında kalması ve buna bağlı olarak bakteri oluşumu diş eti şişmesine neden olur.

Diş etinde et parçası neden çıkar?​

Perikoronit. Diş çıkmaya çalıştığında (genellikle yirmilik diş) ancak çıkamadığında veya gömük olduğunda bazı diş eti enfeksiyonu türleri gelişebilir. Hapsolan dişin üzerinde ufak bir flep (sarkan et parçası) oluşur.
Diş eti büyümesi nasıl engellenir?
Diş eti büyümesinin tedavisi Tedavi sürecinde hasta ağız ve diş sağlığı bakımına gereken özeni göstermeli, düzenli olarak diş fırçalama ve diş ipi kullanma alışkanlığı kazandırılmalıdır. Yapılan tüm tedavilere rağmen düzelmeyen diş eti büyümeleri kesilerek alınabilir.
Diş etinde odem neden olur?
Çeşitli fizyolojik koşullar veya bazı hastalıklar diş etinde genişlemeye ve ödeme yol açarak diş eti şişmesi şikayetine yol açabilir. Örneğin, kötü ağız hijyeni ve diş fırçalama alışkanlığının olmaması gibi durumlar, erişkin ve çocuklarda diş eti şişmesi sebeplerinin başında gelir.

Diş eti buyumesi neden olur?​

Büyümeye sebep olan faktörler tespit edilip kontrol altına alındıktan sonra tedavi yönetimi belirlenir. Hormonal değişiklikler, ilaç kullanımları, sistemik hastalıklar, kötü ağız hijyeni, hatalı yapılmış protezler ve dolgular, ağız solunumu , travmalar dişeti büyümelerine sebep olabilir.
Tuzlu su diş eti iltihabına iyi gelir mi?
Ağız hijyeni rutininize tuzlu su ilavesi ağız sağlığını artırabilir, diş eti iltihabına karşı savaşabilir ve nefesi temizleyebilir. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde, haftada bir veya iki defa uygulayabilirsiniz.
 
Geri
Üst