AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dis eti siyah olmasi neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Diş eti siyah olmasi neden olur?​

Diş etindeki siyah lekeler iç kaynaklı nedenlerden ortaya çıkıyorsa bu soruna endojen adı verilmektedir. İnsan cildi, rengin oluşmasını sağlayan pigmentleri salgılayan melanositleri içermektedir. Melanin adındaki pigmentler ağız içerisinde siyah ve diğer koyu renkteki lekelere yol açabilirler.

Diş morarması nedir?​

Diş Eti Morarması rahatsızlığı günümüzde oldukça yaygın bir şekilde görülmekte olan bir hastalıktır. Diş etlerine ve dokulara renk vermekte olan pigmentlerin zamanla yoğunlaşması sonucunda diş etlerinde morluklar ortaya çıkar.
Diş eti siyahlığı nasıl geçer?
Fakat, bazı diş eti morarması bitkisel tedavi yöntemleri mevcuttur.
- Her gün tuzlu suyla gargara yapmak.
- Her akşam diş etlerine zeytinyağıyla masaj yapmak.
- Diş etlerinde oluşan koyu lekeleri, antioksidan özellikleriyle temizleyebilen yeşil çay tüketmek.
Diş diplerinde kararma neden olur?
– Düzensiz ağız diş bakımı diş kararmalarına yol açar. Dişlerin fırçalanmadan uymak bu süreci hızlandırır. Ayrıca düzenli diş bakımı yaptırmayanlar da da sıklıkla görülür. – Uzun süreli diş telleri de dişlerin yeterli miktarda temizlenmesini önlediğinden kararmaya yol açar.

Diş eti neden morarır nasıl geçer?​

Mor diş etlerine neden olan faktörler aşağıdaki gibi olmaktadır:
- Kahve tüketimi.
- Sigara kullanımı
- Alkol tüketimi.
- Sağlıksız beslenme.
- Genetik yatkınlık.
- Hatalı diş tedavileri (dolgu, köprü, implant)
- Çevresel faktörler, zaman içerisinde diş etlerinin morarmasına neden olmaktadır.

Diş morarır mı?​

Diş morarması oldukça yaygın bir şekilde görülmektedir. Dokulara rengini veren pigmentlerin zamanla yoğunlaşmasından ötürü diş eti morarması meydana gelir. Damak yapısına uygun olmayan diş tedavileri sonucunda da diş eti morarması görülebilmektedir. Diş etlerinin morarmasına etkisi olan birçok faktör bulunmaktadır.
Diş neden Mavileşir?
Mavi veya Gri Dişlerin Nedenleri Kalıtsal opalescent dentin olarak da bilinen bu durum, kusurlu dentine yol açan genetik bir mutasyondan kaynaklanmaktadır.
Diş eti rengi neden koyulaşır?
Koyu kahverengi veya siyah diş etleri, vücutta daha fazla melanin bulunan bir kişiye bağlı olabilir. Kişinin diş etleri her zaman çok koyuysa endişelenecek bir neden yoktur.
Dişlerde Oluşan Siyah Lekelerin Tedavisi Diş lekesinin doğal yollarla tedavisi ise misvak kullanmaktan geçer. Ayrıca eczanelerde satılan ağız ve diş temizleme losyonlarını kullanıp dişlerinizi düzenli fırçaladığınızda bu siyah lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.
Diş etlerinde bulunmakta olan melanin pigmentinin yoğunlaşması sebebiyle diş eti morarması görülmektedir. Hormon dengesizlikleri ise melanin pigmentinin yoğunlaşmasına sebebiyet vermektedir. Diş eti morarması kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı fark etmeksizin herkeste görülebilmektedir.
Diş eti morarması geçer mi?
Mor diş eti sorunu genetik geçişli değil ise, diş etlerinde meydana gelen morarmaların tedavisi yapılabilmektedir. Genellikle dolgu ve köprü işlemlerinin damak yapısına uyum sağlayamaması nedeni ile diş eti morarmaları ortaya çıkmaktadır.
Dişin iç kısmındaki siyah lekeler nasıl geçer?
Dişteki Siyah Lekelenmeler Nasıl Önlenir?
- Kahve, Çay ve Sigara Tüketiminden Uzak Durun. Kahve ve çay hemen hemen herkesin en sevdiği sıcak içecekler arasında yer alıyor.
- Dişlerinizi Düzenli Fırçalayın.
- Ağzınızı suyla çalkalayın.

Diş eti morarması tehlikeli midir?​

Diş etlerinizdeki mor bir nokta, oral cilt kanserinin bir işareti olabilir. Ağzınızda herhangi bir yerde mor bir lekeniz varsa en kısa zamanda bir tıp uzmanıyla görüşmelisiniz. Son Olarak; Doğal olmayan dişeti renk değişikliği genellikle ağzınızda bir şeylerin yanlış gittiğinin bir işaretidir.
 
Geri
Üst