AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dis eti neden beyaz olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Diş eti neden beyaz olur?​

Bakteriyel Plak (Dental Plak – Diş Kiri) Plak, bakteriyel plak veya diş kiri, yemeklerden sonra özellikle diş eti çizgisi üzerinde oluşmaya başlayan, yapışkan, sarımtırak beyaz renkte, çok dikkatli bakılmadıkça görülemeyen, yumuşak bir eklentidir.

Diş etinde sivilce çıkar mı?​

Diş etlerinde görülen sivilceler iltihaplanma sonucunda ortaya çıkar. Özellikle ağız ve diş bakımına özen göstermeyen kişilerde daha çok görülebilir. Tabi bu durum bakımına özen gösteren kişilerde hiç görülmeyeceği anlamına gelmez. Yani çeşitli nedenlere bağlı olarak sağlıklı kişilerde bile diş eti sivilcesi çıkabilir.

Diş eti beyazlaması neyin işaretidir? Dişeti beyazlaması sağlıksız diş etinin belirtisidir. Dişetinde çekilmeler ve gingivitis ya da ağız içi lezyonların belirtisi olabilir.
Diş eti beyazlaması nasıl geçer?
Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun en pratik ve etkili yöntemidir. Günde 2-3 defa tuzlu suyla gargara yapın. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve gargara yapın. Tuzlu su; ağzınızda oluşan bakterileri uzaklaştırarak enfeksiyonun geçmesini sağlayacağından faydalı bir yöntemdir.
Diş eti iltihabı tedavi edilmezse ne olur?
Tedavi edilmeyen diş eti iltihabı, diş kaybına yol açabilen ve ciddi bir durum olan periodontitise yani diş eti çekilmesine sebep olabilir. Diş eti çekilmesi (periodontitis), dişin ağızla bağlantısını sağlayan yumuşak dokuları ve kemiği tahrip eden son derece önemli bir diş eti hastalığıdır.

Diş eti iltihabı kendiliğinden geçer mi?​

Oluştuğu bölgeye göre değişmekle birlikte, diş eti iltihabı genellikle ağız hareketleri ve yemek yeme esnasında zorluk ve ağrıya neden olur. Çoğu zaman birkaç gün içerisinde kendiliğinden iyileşir ve ağız hijyeninin tam olarak sağlanması dışında herhangi bir tedavi gerektirmez.

Diş etinin rengi nasıl olmalı?​

Sağlıklı diş eti ise kanamaz, dişlere sıkıca tutunmuştur ve gülkurusu, pembe renktedir. Genellikle insanın ten rengiyle uyum içinde bulunan diş eti rengindeki değişiklikler, zaman zaman hastalık belirtisi de olabiliyor.
Evde diş eti iltihabı nasıl tedavi edilir?
Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir?
- Dişlerinizi günde en az iki defa yumuşak kıllı bir diş fırçasıyla fırçalamak.
- Doğru diş fırçalama tekniğini uygulamak.
- Günde en az bir kez diş ipi kullanmak.
- İki günde bir ağız bakım gargarası kullanmak.
- Kaliteli ürünler, diş macunları kullanmak.
Diş eti iltihabı vücuda yayılır mı?
Diş enfeksiyonu veya “diş apsesi”, diş veya diş eti içinde oluşan bir irin ve bakteri topluluğudur. Uygun tedavi olmadan diş enfeksiyonları vücudun diğer bölgelerine yayılabilir ve bu ciddi ve potansiyel olarak yaşamı tehdit eden komplikasyonlara yol açabilir.
Aslında, diş eti iltihabı ile birlikte periodontal hastalık, dişleri destekleyen ve çevreleyen dokuları etkileyen iki büyük iltihap yapıcı hastalıktır. Periodontal hastalık; kalp hastalığı, diyabet, inme, solunum hastalığı, kemik erimesi ve erken doğum gibi sistemik komplikasyonlarla ilişkilendirilmiştir.
Mor diş etlerine neden olan faktörler aşağıdaki gibi olmaktadır:
Sağlıklı diş eti hangi renk?
Diş eti kalkmasına ne iyi gelir?
Diş eti çekilmesine karşı alınabilecek farklı doğal yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemler; misvak, kristal tuz, çay ağacı, karbonat, limon yağı, hardal yağı ve karanfil olarak sıralanmaktadır. Doğal olarak tarif edilen bu ürünlerden; kristal tuz, çay ağacı ve karbonat suya katılarak gargara haline getirilmektedir.
 
Geri
Üst