AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dis eti icin hangi gargara?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.563
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Diş eti icin hangi gargara?​

Evde hazırlanabilen gargara; tuzlu su, karbonatlı su ve adaçayı. Bu gargaralar diş etlerinin neden olduğu ağrı ve kanamayı önemli ölçüde azaltabilir. Ancak tam bir tedavi için yetersiz kabul edilir. Aynı oranlarda tuzlu su ve karbonatlı sudan yapılmış bir gargaraya koyun.

Listerine ağız bakım suyu Hangisi iyi?​

Türkiye’ de en çok kullanılan ağız bakım markalarından biri olan Listerine, en ünlü ağız bakım sularından biri olan Listerine Cool Mint iler karşımıza çıkıyor. Nane aroması içeren bu ağız bakım suyu, ağız içerisinde diş fırçasının ve diş ipinin ulaşamadığı yerlere ulaşarak detaylı bir ağız bakımı sağlamaktadır.

Ağız gargarası alkollü mü alkolsüz mü?​

Ağız gargarası alkollü mü alkolsüz mü?
Çoğu insan ağız çalkalama sularını ferah bir nefes sahibi olabilmek için kullanmaktadır. Alkolsüz ağız çalkalama suları da bulunmaktadır, ve alkol içerenler kadar etkili olabilmektedirler. Doktorunuzun aksi yönde bir önerisi yoksa, alkolsüz gargaralar ilk tercih olmalıdır.

Ağız gargarası işe yarıyor mu?​

Ağız gargarası işe yarıyor mu?
Gargara yapmanın temel amacı nefesi ferahlatmaktır. Ancak şiddetli ve kronik ağız kokusunu gidermek için diş hekimine başvurarak uygun bir tedavi planı değerlendirilmelidir. Ağız bakımı, zararlı asidik bileşenleri (dişlerde plak oluşumunu) önleyerek diş problemlerini önleyebilir.

Diş eti iltihabı için hangi gargara?​

Diş eti iltihaplanması durumunda 2 tatlı kaşığı papatyayı yarım litre sıcak suya atın ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından karışımı süzün. Papatya suyunu ılıyana kadar bekledikten sonra içebilir veya ağzınızda gargara yapabilirsiniz.

Listerine diş etlerine iyi gelir mi?​

Listerine®, diş eti hastalıklarının başlıca nedeni olan plağı önemli ölçüde yok eder. Diş eti hastalığı oluşumunu sadece fırçalama ve diş ipi kullanımına oranla azaltan Listerine®, düzenli kullanım ile diş etleri için daha iyi koruma sağlar.

Listerine dile zarar verir mi?​

Listerine dile zarar verir mi?
İçeriğindeki bileşenlerin, biraz fazla kullanımda ortaya çıkarabileceği zararlar oluşabilmektedir. Bu yüzden ağız bakım suyunu kullanan kişi muhakkak miktara dikkat etmelidir. Dişi aşırı fırçalamak gibi ağız bakım suyunu da fazla kullanmak; diş minesine zarar verebilir.

Ağız kokusu için hangi Listerine?​

Ağız kokusu için hangi Listerine?
Kötü ağız kokusunu engellemenin iyi bir yolu, günlük bakımın bir parçası olarak dişlerinizi fırçaladıktan sonra LISTERINE® FRESH BURST gibi bir ağız bakım ürünü kullanmaktır. Böylece, kötü ağız kokusunun sebeplerine karşı sürekli koruma sağlanır.
Alkollü ağız çalkalama suyu caiz mi?​
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, alkol içeren kozmetik ürünlerinin kullanılmasında dinen herhangi bir sakınca bulunmuyor.
En iyi ağız gargarası nedir?​
Listerine marka olarak bu listede tanıttığımız ürünler arasından en bilinen marka diyebiliriz. Listerine Total Care dışında ağız gargarası olarak birçok farklı ürünü bulunmakta. Yine Total Care diğer Listerine ürünlerine kıyasla daha kapsayıcı ve etkili olması bakımında en çok tavsiye edileni diyebiliriz.

Ağız gargarası dişleri sarartır mı?​

Ağız gargarası dişleri sarartır mı?
Antiseptik gargaralarda bulunan, klorheksidin içeren klorür ve setilpiridinyum klorür de dişleri sarartabilir.

Gargara yaptıktan sonra ağız suyla durulanır mı?​

Gargara yaptıktan sonra ağız suyla durulanır mı?
Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzın tekrar suyla çalkalanmasına gerek yoktur. Ürünün etkinliğinin daha uzun süre devam etmesini sağlamak için çalkalamamak tavsiye edilir.

Dişteki iltihabı ne kurutur?​

Diş ağrısı ve diş eti iltihabı tedavisinde de tuzlu su ile gargara yapmak iyi gelen yöntemlerden biridir….Diş eti iltihabına iyi gelen bitkisel ve doğam çözüm önerileri:
- Zerdeçal.
- Elma sirkesi.
- Çilek.
- Sarımsak.
- Deniz tuzu.
- Yoğurt.
- Çay poşeti ile kompres uygulamak.
- Yaban mersini suyu.

Diş iltihabına hangi ilaç iyi gelir?​

Penisilin sınıfı: Penisilin tipi ilaçlar, diş enfeksiyonları için yaygın antibiyotik formlarıdır. Buna penisilin ve amoksisilin dahildir. Bazı diş hekimleri, daha inatçı bakterileri ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceğinden, klavulanik asit ile amoksisilin kombinasyonunu da önerebilir.

LISTERINE diş eti nasıl kullanılır?​

LISTERINE diş eti nasıl kullanılır?
20 ml, 4 tatlı kaşığına eşittir. → Ürünü sulandırmayın. Kullanıma hazır olarak satılır. Ağzınızı Advanced White ile 60 saniye, diğer ürünlerle 30 saniye boyunca çalkalayın, daha sonra tükürün.
 
Diş eti sağlığını korumak ve diş eti iltihabını tedavi etmek için evde uygulanabilecek bazı doğal gargara tarifleri ve öneriler vardır. Örneğin, tuzlu su, karbonatlı su ve adaçayı gibi uygulamalar diş etlerinin ağrı ve kanamasını azaltabilir. Ancak, bu yöntemler tam bir tedavi olarak yeterli görülmemektedir. Özellikle diş eti iltihabı durumunda papatya suyu gibi doğal çözümler de etkili olabilir. Papatya suyu ile gargara yapmak veya içmek diş eti iltihabına iyi gelebilir.

Ağız bakım suyu tercihi konusunda Listerine markasının çeşitli ürünleri bulunmaktadır. Listerine Cool Mint gibi ürünler nane aroması sayesinde ağız içinde detaylı bir bakım sağlayabilir. Ağız gargaralarının alkolsüz olması tercih edilirse, etkili olduğu belirtilmektedir. Alkol içermeyen ağız gargaraları, ferah bir nefes için kullanılabilir.

Ağız gargaralarının temel amacı genellikle nefesi ferahlamaktır. Ancak, şiddetli ve kronik ağız kokusunu gidermek için diş hekimine başvurarak uygun bir tedavi planı yapılması gerekebilir. Ağız bakımı, asidik bileşenleri engelleyerek diş problemlerini önlemeye yardımcı olabilir.

Listerine'in diş etlerine iyi geldiği ve diş eti hastalıklarının başlıca nedeni olan plağı azaltmaya yardımcı olduğu belirtilmektedir. Ancak, ağız bakım sularının aşırı kullanımı diş minesine zarar verebilir, bu nedenle kullanım talimatlarına dikkat edilmelidir.

Diş eti iltihabı için gargara yaparken papatya suyu gibi bitkisel çözümler tercih edilebilir. Listrine Total Care gibi kapsamlı ve etkili ağız bakım suları da diş eti sağlığı için tavsiye edilebilir. Ağız gargaralarının dişleri sarartabilen antiseptik bileşenlere sahip olabileceği unutulmamalıdır.

Gargara yaptıktan sonra ağız suyla durulamak gerekli olmayabilir, çünkü ağız bakım ürünlerinin etkinliğini artırabilmek için çalkalamamak tavsiye edilmektedir. Diş iltihabı tedavisinde ise penisilin sınıfı antibiyotikler genellikle önerilen ilaçlardan biridir. Klavulanik asit ile amoksisilin kombinasyonu da bazı durumlarda tavsiye edilebilir.
 
Geri
Üst