AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Diş Eti Hastalıklarında Teşhis

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
diş eti hastalıkları - diş eti hastalıklarında zamanında teşhisin önemi - diş eti hastalıklarının belirtileri - diş eti hastalıklarından korunma





Uzmanlar, her dört kişiden üçünü yaşamlarını etkileyerek diş kaybına neden olan periodontal hastalıkların (diş eti hastalıkları) zamanında teşhis edilmesi halinde başarılı bir şekilde tedavi edilebildiğini söylüyor.

“Periodontal hastalıklar (diş eti hastalıkları), zamanında teşhis edilirse başarılı bir biçimde tedavi edilir” diyen Diş Hekimi Yasemin Bayrak, diş sağlığı konusunda şunları anlattı: “Doğal dişlerinizi koruduğunuz sürece, daha rahat çiğneyebilir ve daha iyi bir sindirim yapabilirsiniz. Sağlıklı bir görünüm ve kaliteli bir çiğneme için doğal dişlerinizin yerini hiçbir protez tutamaz.

Bu belirtilere dikkat edin

- Kırmızı şiş ve kanamalı diş etleri
- Diş fırçalama sırasında diş etlerinde kanama
- Sürekli ve etken bir ağız kokusu
- Dişlerde sallanma

Yerel nedenler

- Diş etine yakın bölgelere yerleşmiş diş plağı
- Diş taşı (Gözle görülebilir ya da diş eti altında olabilir.)
- Beslenme atıkları (Sağlıklı ve etkileyici bir fırçalama olmadığında.)



Genel nedenler

Bedenin savunmasını etkileyen, yaraların iyileşme süresini uzatan tüm nedenler ise genel nedenlerdir. Bunlar şeker hastalığı, kan kanseri, hormon bozuklukları (ergenlik, gebelik), vitamin eksikliği, vs. olarak sıralanabilir.

Diş eti hastalıkları önlenebilir. Yaşam boyu dişlerinizi ağzınızda tutmak için bakteri plağının; diş fırçalama, diş ipi kullanma ve ağız gargaraları ile dişlerden uzaklaştırılması ve dişlere 6 ay aralıklarla diş taşı temizliği yapılması yeterlidir.

Günlük ağız bakımı, diş taşlarının oluşumunu en az seviyede tutar. Ancak tamamen önleyemez.
 

Similar threads

Geri
Üst