AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dis curugu baslangici nasil olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.756
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Diş çürüğü başlangıcı nasıl olur?​

Diş çürüğü; tüketilen besinlerin (özellikle şekerli gıdalar) ağız içerisinde bizimle beraber yaşayan bakteriler tarafından kullanılarak asit oluşması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Oluşan asit diş yüzeyindeki mineralleri çözerek dişte madde kaybı oluşturmakta ve diş yüzeyinde çürük başlatmaktadır.

Dişin üstünde diş çıkması neden olur?​

Süt dişinin arkasından diş çıkması; Bu duruma en çok alt keser dişlerin değişimi sırasında rastlanır. Sürekli diş germleri süt dişlerinin tam altında oluşmayıp biraz daha gerisinde oluştuğunda süt dişlerinin kökünü eritemeden daha geriden sürebilirler. Bu durumda da süt dişlerin hekim tarafından çekimi gerekebilir.

Biberon çürüğü ne zaman başlar?​

Biberon çürüğü ne zaman başlar?
UYKUDAN HEMEN ÖNCE SÜT VERMEYİN Ancak 1 yaşından itibaren gece uykusu öncesi verilen süt, biberon çürüğü dediğimiz çürüklere neden oluyor. Bu çürükler zamanla çocukta ağrı, huzursuzluk, çiğneme ve beslenme bozuklukları ile beraber ağızda kötü kokuya ve uyku sorunlarına neden oluyor.

Bebeklerde biberon çürüğü tedavisi nasıl yapılır?​

Bebeklerde biberon çürüğü tedavisi nasıl yapılır?
Bebeklerde biberon çürüğü ameliyatı olarak herhangi bir uygulama bulunmamaktadır. Bunun yerine diş hekimi koltuğunda anne ya da babanın kucağında diş çürüklerinin tedavisi yapılır. Kısa süren birkaç seans ile birlikte dişler çürüklerden arındırılacaktır.

Biberon çürüğü neden olur?​

Biberonun diş çürüğü, şekerli sıvılar veya doğal şekerli olanlar (süt ve meyve suyu gibi) bebeğin dişlerine uzun süre tutunduğunda olur. Ağızdaki bakteriler bu şekere geçer ve dişlere saldıran asitler oluşturur. Biberon çürüğünde; çürüğe neden olan biberon değil, biberonun içindeki süttür.

Ön diş çürümesi neden olur?​

Ağızda bulunan bakterilerden oluşan bakteri plağı, şekerli ve unlu yiyeceklerin ağızda kalan artıklarından asit oluşturabilmektedir. Bu asitler, dişlerin mineral dokusunu çözerek dişin minesinin bozulmasına ve sonuçta da diş çürüğünün başlamasına ve diş hekimlerinin kavite dedikleri oyuklara neden olmaktadırlar.
 
Diş çürüğü başlangıcı genellikle beslenme alışkanlıkları ve düzenli diş bakımıyla doğrudan ilişkilidir. Özellikle şekerli gıdaların tüketilmesi sonucu ağızda bulunan bakteriler tarafından oluşturulan asitler, diş yüzeyindeki mineralleri çözerek çürük oluşumuna zemin hazırlar. Diş çürüğünün oluşum sürecinde beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek ve düzenli diş fırçalamak büyük önem taşır. Ayrıca düzenli diş hekimi kontrolleriyle erken müdahale edilerek diş çürükleri engellenebilir.

Biberon çürüğü, genellikle gece uykusu öncesinde süt verilmesi sonucu ortaya çıkar. Bu durumda, sürekli süt ile temas halinde olan dişlerde oluşan çürükler zamanla çocukta rahatsızlık ve çeşitli diş problemlerine yol açabilir. Bu nedenle, 1 yaşından itibaren gece uykusu öncesi süt vermeye son vermek ve diş temizliğine önem vermek önemlidir.

Bebeklerde biberon çürüğünün tedavisi genellikle diş hekimi tarafından yapılan müdahalelerle gerçekleştirilir. Biberon çürüğü için spesifik bir ameliyat olmasa da, diş hekimi tarafından çürük tedavisi uygulanarak dişlerin sağlığına kavuşturulur. Bu tedavi süreci genellikle birkaç seans sürer ve dişler çürüklerden arındırılır.

Ön diş çürümesi, ağız hijyenine dikkat edilmemesi ve beslenme alışkanlıklarının yanlış olması sonucu ortaya çıkabilir. Bakteri plağı ve şekerli yiyeceklerin ağızda kalan artıklarından oluşan asitler, diş minesini çözerek çürük oluşumuna zemin hazırlar. Bu nedenle, düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları önemlidir. Diş hekimi kontrolleri düzenli olarak yapılmalı ve oluşabilecek diş problemleri erken aşamada tespit edilerek tedavi edilmelidir.
 
Geri
Üst