Dis cekiminden sonra agri ve sislik neden olur?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
256.279
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Diş çekiminden sonra ağrı ve şişlik neden olur?​

Diş kökünde bulunan enfeksiyon diş çekiminin ardından yayılım gösterebilir. Bu da daha geniş bir alanın ağrımasına neden olabilmektedir. Dişin çürümesi nedeni ile burada bulunan sinirlerin zarar görmesi ağrının devam etmesine neden olabilmektedir. Dişin bulunduğu bölgedeki şişlikler apse oluşumuna neden olabilir.

Diş çekiminden sonra tuzlu su ile gargara ne zaman yapılır?​

Çekimden 24 saat sonra, yumuşak bir diş fırçasıyla bölge yavaşça fırçalanmalıdır. Bu sırada ılık tuzlu su gargarasından da faydalanılabilir.

Çekilen diş yerinin beyazlaması normal mi?​

Çekilen diş yerinin beyazlaması normal mi?
Diş çekimi uygulanan bölgede diş eti üzerinde beyaz ve sarı renkli oluşumları söz konusu olur ki bu durumda dişte enfeksiyon oluşumunu gösterir.

Diş çekiminden sonra şişme olur mu?​

Bir diş çekildikten sonra 24 saat boyunca biraz şişlik ve hafif kanama beklenebilir. Bununla birlikte, diş çekildikten sonra dört saatten fazla bir süre boyunca kanama veya şiddetli ağrı devam ediyorsa tekrar diş hekimi aranmalı ve durum bildirilmelidir.

Diş çekiminden kaç saat sonra gargara yapılır?​

Anestezi uygulanıp diş uyuşturulduktan sonra ve çekimden önce ağız son bir kez çalkalanması, çekimden sonra da en az yarım saat süre ile çalkalanmaması gerekmektedir. Çünkü diş çekiminden sonra gargara yapmak kan pıhtısının oluşmasını ve dolayısıyla çekim yapılan bölgenin iyileşmesini engelleyecektir.

Tuzlu su diş etlerine iyi gelir mi?​

Tuzlu su diş etlerine iyi gelir mi?
Tuzlu su diş etlerindeki şişliği azaltır ve diş eti kanamasını durdurmaya yardımcı olur. Aynı zamanda, ağız içinde geçici olarak yüksek alkali ortam yaratır ve böylece bakterilerin sayısı oldukça azalır.
Diş çekimi sonrası iltihap nasıl anlaşılır?​
Diş Çekimi Sonrası İltihap Belirtileri
- Diş çekimini takip eden 2.
- İşlem sonrasında azalması beklenen ağrının artarak devam etmesi.
- Çenenin her zamanki boyutlarında açılamaması
- Şiddetli hissedilen çene, kulak ve baş ağrısı
- Ağızda hoş olmayan koku ve tat duyulması
- Halsizlik ve yüksek ateş
 
Diş çekimi sonrası meydana gelen ağrı, şişlik ve diğer olası sorunlar oldukça yaygın konulardır. Diş kökündeki enfeksiyonlar, çürükler veya sinir hasarları gibi durumlar diş çekiminden sonra ağrı ve şişliğe sebep olabilir. Ayrıca, çekim sonrası oluşabilecek apseler de şişliklere yol açabilir.

Diş çekimi sonrası bakım oldukça önemlidir. Çekimden 24 saat sonra yumuşak bir diş fırçasıyla bölge temizlenmeli ve ılık tuzlu su gargarası da yapılabilir. Ancak, çekim sonrası dört saatten fazla süren kanama veya şiddetli ağrı durumunda mutlaka bir diş hekimine başvurulmalıdır. Kan pıhtısının oluşumu ve bölgenin iyileşmesi için çekim sonrası yarım saat boyunca ağız çalkalanmamalıdır.

Tuzlu suyun diş etleri için faydalı olduğu bilinmektedir. Tuzlu su, diş etlerindeki şişliği azaltabilir, kanamayı durdurabilir ve antibakteriyel özellikleri ile ağız içindeki bakteri miktarını azaltabilir.

Diş çekimi sonrası iltihaplanma belirtileri arasında değerlendirilen durumlar şunlardır:
- Ağrının iyileşmesi beklenen süre zarfında artarak devam etmesi,
- Çene hareketlerinde kısıtlılık veya ağrı hissi,
- Şiddetli çene, kulak ve baş ağrısı,
- Nahoş koku veya tat oluşumu,
- Halsizlik ve yüksek ateş gibi belirtilerdir. Bu gibi durumlarda da mutlaka bir diş hekimine başvurulmalıdır.
 
Geri
Üst