Diriliş İle İlgili Ayetler

zeberus

Yeni Üye
Diriliş İle İlgili Ayetler
Kuranda Diriliş İle İlgili Ayetler
DirilişDirilme Hakkında Ayetler

Nasıl oluyor da Allah'ı red ediyorsunuz? Oysa ölü iken sizi O diriltti; daha sonra sizi yine öldürecek, tekrar diriltecektir ve daha sonra O'na döndürüleceksiniz (228)
Dirilme Diriliş ile ilgili ayetler
Sonradan şükredesiniz diye, sizi ölümünüzden daha sonra dirilttik (256)

Bunun için de: Ona (cesede, kestiğiniz ineğin) bir parçasıyla vurundemiştik Bu Nedenle, Allah ölüleri diriltir ve size ayetlerini gösterir; oysa akıllanasınız (273)

Kuşkusuz, göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün ard arda gelişinde, insanlara yardımsever şeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden daha sonra dirilttiği suda, her canlıyı orada üretipyaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde düşünen bir kalabalık için sahiden ayetler vardır (2164)

Binlerce kişinin ölüm korkusuyla yurtlarından çıktıklarını görmedin mi? Allah onlara: Ölündedi, sonradan da onları diriltti Şüphesiz Allah, insanlara karşı fazl sahibidir Ama, insanların çoğunluğu şükretmez (2243)

Allah, kendisine mülk verdi, diye Rabbi konusunda İbrahim'le tartışmaya gireni görmedin mi? Hani İbrahim: Benim Rabbim diriltir ve öldürürdemişti; o da: Ben de öldürür ve diriltirimdemişti (O süre) İbrahim: Belirsizlik değil, Allah güneşi doğudan getirir, (hadi) sen de onu batıdan getirdeyince, o inkarcı böylece afallayıp kalmıştı Allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez (2258)

Veya altı üstüne gelmiş, ıssız duran bir şehre uğrayan gibisini (görmedin mi?) Demişti ama: Allah, burasını ölümünden daha sonra nasıl diriltecekmiş?Bunun üstüne Allah, onu yüz sene ölü bıraktı, sonra onu diriltti (Ve ona) Dedi ki: Ne değin kaldın?O: Bir gün veya bir günden az kaldımdedi (Allah ona Hayır, yüz yıl kaldın, böyleyken yiyeceğine ve içeceğine bak, az önce bozulmamış; eşeğine de bir bak; (bunu yapmamız) seni insanlara ibretbelgesi kılmamız içindir Kemiklere de bir bak nasıl bir araya getiriyoruz, daha sonra da onlara et giydiriyoruz?dedi O, kendisine (bunlar) apaçık emin olduktan sonra dedi ki: (Artık derhal) Biliyorum oysa gerçekte Allah, her şeye kuvvet yetirendir(2259)

Hani İbrahim: Rabbim, bana ölüleri nasıl dirilttiğini gösterdemişti (Allah ona İnanmıyor musun?deyince, Hayır (inandım), fakat kalbimin memnun etme olması içindedi Öyleyse, dört kuş tut Onları kendine alıştır, daha sonra onları (parçalayıp) her bir parçasını bir dağın üstüne bırak, sonra da onları çağır Sana koşarak gelirler Bil ama, kuşkusuz Allah, üstün ve dinç olandır, hüküm ve hikmet sahibidir(2260)

İsrailoğullarına elçi kılacak (O, İsrailoğullarına şöyle diyecek Hakiki şu, ben size Rabbinizden bir ayetle geldim Ben size çamurdan kuş biçiminde bir şey oluşturur, içine üfürürüm, o da anında Allah'ın izniyle kuş oluverir Ve Allah'ın izniyle allah vergisi âmâ olanı, alaca hastalığına tutulanı iyileştirir ve ölüyü diriltirim Yediklerinizi ve biriktirdiklerinizi size haber veririm Kuşkusuz, eğer inanmışsanız bunda sizin için emin bir ayet vardır(349)

Ey iman edenler, inkar edenler ile yeryüzünde gezip dolaşırken ya da savaşta bulundukları sırada (ölen) kardeşleri için: Yanımızda olsalardı, ölmezlerdi, öldürülmezlerdidiyenler gibi olmayın Allah, bunu onların kalplerinde onulmaz bir hasret olarak kıldı Dirilten ve öldüren Allah'tır Allah, yaptıklarınızı görendir (3156)

Böylece, İsrailoğullarına şunu yazdık: Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karşılık olmaksızın (hileli yere) öldürürse, yarı bütün insanları öldürmüş gibi olur Kim de onu (öldürülmesine engel olarak) diriltirse, bütün insanları diriltmiş gibi olur Andolsun, elçilerimiz onlara açık açık belgelerle gelmişlerdir Daha Sonra bunun peşinde onlardan bir çoğu yeryüzünde ölçüyü taşıranlardır (532)

Onlar dediler oysa: Bu dünya hayatımızdan başkası yoktur Ve bizler diriltilecek değiliz(629)

Oysa dinleyenler icabet eder Ölüleri (ise,) onları da Allah diriltir Sonradan O'na döndürülürler (636)

Sizi geceleyin öldüren (uyutan) ve gündüzün 'kuvvet yetirip etkilemekte (yapıp kazanmakta) olduklarınızı' bilen, sonradan adı konulmuş ecel doluncaya kadar onda sizi dirilten (uyandıran) O'dur Sonradan 'en son dönüşünüz' O'nadır Sonradan yapmakta olduklarınızı size O haber verecektir (660)

Ölü iken kendisini dirilttiğimiz ve insanlar içinde yürümesi için kendisine bir nur verdiğimiz kimsenin durumu, karanlıklarda kalıp oradan bir çıkış bulamıyanın durumu gibi midir? İşte, kafirlere yapmakta oldukları böyle 'süslü ve çekici' gösterilmiştir (6122)

O da: (İnsanların) dirilecekleri güne değin beni gözle(yip ertele)dedi (714)

Rahmetinin önünde rüzgarları bir müjde olarak gönderen O'dur Bunlar ağırca bulutları kaldırıp yüklendiğinde, onları (kuraklıktan) ölmüş bir şehre sürükleyiveririz ve bununla oraya su indiririz de böylelikle tüm ürünlerden çıkarırız İşte biz, ölüleri de böyle diriltipçıkarırız Oysa ibret alasınız (757)

De oysa: Ey ırk, ben Allah'ın sizin hepinize gönderdiği bir elçisi (peygamberi)yim Ama göklerin ve yerin mülkü yalnız O'nundur O'ndan diğer ilah yoktur, O diriltir ve öldürür Öyleyse Allah'a ve ümmi peygamber olan elçisine iman edin O da Allah'a ve O'nun sözlerine inanmaktadır Ona iman edin oysa hidayete ermiş olursunuz (7158)

Reel şu fakat, göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır; diriltir ve öldürür Sizin Allah'tan diğer veliniz ve yardımcınız yoktur (9116)

O, diriltir ve öldürür Ve O'na döndürüleceksiniz (1056)

O'nun arşı su üstünde iken amel bakımından hanginizin daha iyi olduğunu denemek için gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur Andolsun onlara: Sahiden siz, ölümden daha sonra yine diriltileceksinizdersen, red edenler mutlaka: Bu, dobra dobra bir büyüden başkası değildirderler (117)

Dedi ama: Rabbim, öyleyse onların dirileceği güne kadar bana süre tanı(1536) *

Geri