Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Direksiyon Usta Öğreticisi Sertifikası Nasıl Alınır?

SoruCevap

Yeni Üye
Direksiyon Usta Öğreticisi Sertifikası Nasıl Alınır? Direksiyon usta öğreticisi sertifikası almak için öncelikle ehliyet sahibi olmalısınız. Ardından, trafik ve sürüş kurallarını iyi bilmeli ve bu konuda deneyim sahibi olmalısınız. Direksiyon usta öğreticisi kurslarına katılarak eğitim alabilirsiniz. Eğitim sürecinde teorik ve pratik sürüş dersleri alarak bilgi ve becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Eğitim sonrasında yapılan sınavları başarıyla tamamlayarak usta öğreticilik sertifikası alabilirsiniz. Sertifika aldıktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak usta öğretici olarak kaydınızı yaptırabilirsiniz. Usta öğretici olarak görev yapmak için belirlenen şartları sağlamanız gerekmektedir.
İçindekiler

Direksiyon Usta Öğreticisi Sertifikası Nasıl Alınır?​

Direksiyon usta öğreticisi sertifikası, sürücü kurslarında eğitim vermek ve sürücü adaylarının direksiyon eğitimini yönlendirmek için gereklidir. Bu sertifikayı almak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir:

1. Başvuru Şartları Nelerdir?​

Direksiyon usta öğreticisi sertifikası başvurusu yapabilmek için aşağıdaki şartları sağlamanız gerekmektedir:
En az lise mezunu olmak
En az 25 yaşında olmak
En az 5 yıllık sürücü ehliyetine sahip olmak
En az 3 yıllık sürücü belgesine sahip olmak
Adli sicil kaydının bulunmaması

2. Eğitim Programına Katılım​

Direksiyon usta öğreticisi sertifikası almak için öncelikle bir sürücü kursuna başvurmanız gerekmektedir. Kursa kaydınızı yaptırdıktan sonra belirlenen eğitim programına katılmanız gerekmektedir. Bu eğitim programı, trafik kuralları, sürüş teknikleri ve pedagojik eğitim içermektedir.

3. Teorik ve Uygulamalı Sınavlara Katılım​

Eğitim programını tamamladıktan sonra teorik ve uygulamalı sınavlara katılmanız gerekmektedir. Teorik sınavda trafik kuralları, sürüş teknikleri ve pedagojiyle ilgili sorular yer almaktadır. Uygulamalı sınavda ise bir sürücü adayını eğitirken göstermeniz gereken beceriler değerlendirilmektedir.

4. Sertifika Başvurusu​

Teorik ve uygulamalı sınavları başarıyla tamamladıktan sonra sertifika başvurusu yapmanız gerekmektedir. Başvuru için gerekli belgeleri hazırlayarak sürücü kursuna teslim etmeniz gerekmektedir. Başvurunuz incelendikten sonra direksiyon usta öğreticisi sertifikası size verilecektir.
Not: Direksiyon usta öğreticisi sertifikası, belirli bir süre geçerlidir. Süresi dolan sertifikayı yenilemek için belirli bir eğitim programına katılmanız gerekmektedir.
Önemli: Direksiyon usta öğreticisi sertifikası almak için başvurduğunuz sürücü kursunun Trafik Eğitim Merkezi tarafından yetkilendirilmiş olması gerekmektedir.

Direksiyon Usta Öğreticisi Sertifikası Nasıl Alınır?​

Direksiyon Usta Öğreticisi Sertifikası Nasıl Alınır?
Direksiyon Usta Öğreticisi sertifikası için sürücü kursuna kayıt olunmalıdır.
Eğitim süresi boyunca teorik ve pratik derslere katılım sağlanmalıdır.
Sınavlarda başarılı olmak için düzenli bir şekilde çalışılmalıdır.
Sınavlarda başarılı olanlar direksiyon usta öğreticisi sertifikasını alabilirler.
Sertifika alındıktan sonra direksiyon eğitmeni olarak çalışmaya başlanabilir.

Direksiyon Usta Öğreticisi Sertifikası almak için sürücü kursuna kayıt olunmalıdır.
Eğitim süresince teorik ve pratik derslere düzenli olarak katılım sağlanmalıdır.
Sınavlarda başarılı olmak için düzenli bir şekilde çalışılmalıdır.
Sınavlarda başarılı olanlar sertifikayı alabilirler.
Sertifika aldıktan sonra direksiyon usta öğreticisi olarak çalışmaya başlanabilir.

Geri