Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Direksiyon sinavindan 2 kez kalanlar ne kadar para yatiracak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Direksiyon sınavından 2 kez kalanlar ne kadar para yatıracak?​

Direksiyon sınavında kalınca işler değişmektedir. Direksiyon sınavı için MEB tekrar ücret talep ediyor. Kaldığınız her sınav için 130 TL sınav ücretini ödemek zorundasınız. 130 TL sınav ücreti ve sürücü kursuna “direksiyon telafi eğitim ücretini” ödemeniz gerekiyor…
Ehliyet sınavından kalan bidaha ne zaman girecek?
E-Sınav tarihinizden itibaren 15 gün sonra sınav ücretinizi yatırarak tekrar sınav başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak sınav tarihinizden itibaren 45 gün içinde tekrar sınava girmediğiniz takdirde 1 sınav hakkınızı kullanmış sayılırsınız.

Ehliyetten kalınca diğer sınav ne zaman?​

Direksiyon sınavı için MEB tekrar ücret talep ediyor. Kaldığınız her sınav için 160 TL sınav ücretini ödemek zorundasınız. 160 TL sınav ücreti ve sürücü kursuna “direksiyon telafi eğitim ücretini” ödemeniz gerekiyor…
Direksiyon sınavından kalınca ikinci sınav ne zaman?
Sürücü kursunun aday sayısı az olabilir, sizin girdiğiniz tarihe yakın bir tarihte teorik sınav gerçekleşmiş ve sınava giren adayların direksiyon sınavına girmesi gerekebilir, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sınav planlaması vs. Bu gibi unsurlardan ötürü sınav tarihiniz 3-6 hafta arası olması muhtemeldir.
Direksiyon sınavı her ay yapılır. Bu tarih genelde elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde olur. Direksiyon sınavı toplamda 35 dakika sürüyor.
Ikinci kez direksiyon sınav ücreti ne kadar?
Direksiyon sınavından kalmanız durumunda tekrar sınava girebilmek için 130 TL direksiyon sınav ücreti, ortalama 200-300 tl arasında ilden ile ve kurstan kursa değişiklik gösterebilen 2 saatlik zorunlu direksiyon eğitimi ders ücreti ödersiniz.

Ehliyet sınavında 3 kere kalınca ne olur?​

Teorik sınava en fazla kaç defa girebilirim? Eğer sürücü adayı 4 sınav sonucunda başarısız olursa, kursu tekrar etmek zorunda kalır.
Direksiyon sınavı ayda kaç kere yapılır?
Teorik sınavdan başarılı oldunuz diyelim. Bu durumda 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip olursunuz. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız.

Direksiyon sınavında 4 kez kalanlar ne yapacak 2021?​

Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız.
Direksiyon sınavından kalınca kaç ders alınır?
Direksiyon sınavından kaldığınızda ders almak zorunlu mu? Direksiyon sınavına giren kursiyer eğer kalırsa yönetmeliktede belirtildiği üzere kayıtlı olduğu sürücü kursunun beyan ettiği fiyatın üstünde olmamak kaydı ile en az iki ders direksiyon dersi almak zorundadır.

Geri