Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Direksiyon sinavinda heyecan yapmamak icin ne yapilmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Direksiyon sınavında heyecan yapmamak için ne yapılmalı?​

Önerebileceğimiz bir teknik 4–7–8 nefes alma tekniği Düzgün bir şekilde nefes almak yapmak istediğiniz ve başarmak istediğiniz bir konuda derin bir etkiye sahiptir. Kaygı ve heyecanınızı yenmede etkili bir dinlenme metodu olarak geniş çapta düşünülür. Ağzından nefes ver. Teneffüs etmekten daha çok, nefes ver.

Direksiyona ne zaman geç müdahale ederiz?​

Bu durumda, düzgün yarım debriyaj yaptığınızda aracı kesinlikle stop ettirmezsiniz ve aracın geriye kayma ihtimali yok olur. Eğer yokuşta stop ettirirseniz üzülmeyin. Direksiyon sınavında “2.defa” stop eden sınavdan başarısız kabul edilmektedir.
Direksiyon sınavını geçemiyorum ne yapmam lazım?
Randevu saatinizi tam olarak öğrenin ve direksiyon sınavının yapılacağı güzergah’ a en az 45 dakika önceden gidin. Sizden önce sınava girenlere bir bakın ve taktikler alın. Bu şekilde yaklaşırsanız heyecanınız azalır. Ayrıca direksiyon sınavına 1 dakika geç kalsanız bile sınava alınmazsınız kalmış sayılırsınız.

Direksiyon sınavı hangi saatlerde yapılır?​

Direksiyon sınavı için ilk sürücü adayı başlama saati 08:20 de sürücü adayının direksiyon sınavı başlama yerinde olması beklenir. Direksiyon sınavında ilk aday başladığında toplam 35 dakika süre verilir. Bu süre içerisinde adayın parkuru tamamlaması beklenmektedir.

Direksiyon sınavından kalınca kursa para ödeniyor mu?​

Kaldığınız her sınav için 160 TL sınav ücretini ödemek zorundasınız. 160 TL sınav ücreti ve sürücü kursuna “direksiyon telafi eğitim ücretini” ödemeniz gerekiyor…
Direksiyon sınavından neden geçemiyorum?
Direksiyon Sınavı Kriterleri ve Puan Tablosu Durakladığı veya parkettiği yerden çıkarken yoldan geçen araçlara geçiş kolaylığı sağlamıyor, kontrolsüz ve işaretsiz çıkış yapıyor. Şerit izleme kurallarına uymuyor. Uygun şeritten gitmiyor. Şerit değiştirme kurallarına uymuyor.

Geri