AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Direksiyon sinavinda 4 kez kalanlar ne yapacak 2021?

Editör

Yeni Üye

Direksiyon sınavında 4 kez kalanlar ne yapacak 2021?​

Teorik sınavdan başarılı oldunuz diyelim. Bu durumda 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip olursunuz. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız.

Ehliyet sınavına girmeyince hak yanıyor mu?​

Teorik sınava ya da Direksiyon sınavına girmedim/giremedim hakkım yanar mı? Kursiyer sınav hakkını elde ettikten sonra sınavına girmek zorundadır. Eğer giremediyse hakkı yanar. Ancak sağlık raporu ile durumunu belgelerse hakkı yanmaz.

Direksiyon telafi eğitimi zorunlu mu?​

Direksiyon telafi eğitimi zorunlu mu?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, ehliyet almak için yapılan direksiyon sınavlarında başarısız olan kursiyerlerin her sınav sonrası en az 2 ders direksiyon eğitimi alma zorunluluğu getirildi.

Direksiyon dersi kaç gün sürer?​

Direksiyon dersi kaç gün sürer?
M, A1, A2, B1 ve F sınıfı ehliyet alacaklar için direksiyon dersi 12 saat sürüyor. C1 sınıfı ehliyet alacaklar için direksiyon dersi 10 saat sürüyor. D1 sınıfı ehliyet alacaklar için direksiyon dersi 7 saat sürüyor. BE, C1E, D1E, DE ve CE sınıfı ehliyet alacaklar için direksiyon dersi 6 saat sürüyor.

Ehliyet sınavından kalınca kursa para ödeniyor mu?​

Direksiyon Sınavı istediğiniz gibi başarılı geçmediyse bir daha sınava girebilmek için tekrardan ücret ödemeniz gerekmektedir direksiyon sınavından kalınca yaptığınız işlemlerde herhangi bir değişiklik olmamaktadır. Kaldığınız her sınav için 130 TL ekstra sınav ücreti ödemek zorunda kalırsınız.

Ehliyet sınavından kalınca ders almak zorunlu mu?​

Yalnızca sınavdan kalırsanız 2 saat daha eğitim alırsınız ve aldığınız 2 saatlik dersin ücretini ödersiniz. Direksiyon sınavından kalmanız durumunda tekrar sınava girebilmek için sürücü kursundan 2 ders daha direksiyon eğitimi almak zorundasınız. Sürücü kursu bu 2 dersin ücretini de ayrıca sizden talep edecektir.
Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız.

Direksiyon sınavı ne kadar aralıklarla yapılır?​

Direksiyon sınavı ne kadar aralıklarla yapılır?
Direksiyon sınavı her ay yapılır. Bu tarih genelde elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde olur. Direksiyon sınavı toplamda 35 dakika sürüyor.

Direksiyon sınavında dörtlü ne zaman yakılır?​

Direksiyon sınavında dörtlü ne zaman yakılır?
Fren yaparken akan trafiği kontrol etmeyi unutmayınız. Sinyaller: – Dönüşlerde, sollamalarda, ilk kalkışta gideceğiniz yöne doğru mutlaka sinyal vermelisiniz. – Park ederken, %7 eğimli alanda kalkış yaparken, geri geri gelirken dörtlüleri yakmayı unutmayınız.
Ehliyet yazılı sınavında 4 kere kalınca ne olur?​
Ehliyet sınavından 4 kere kaldığınızda sınava girmek için bütün haklarınızı kullanmış olursunuz. Bir daha sınava girebilmek için tekrar sürücü kursuna yazılmanız, tekrar sürücü kursu ücretini ödemeniz, tekrar teorik dersleri almanız gerekmektedir. Bütün bunları yaptıktan sonra sınava girmek için 4 hakkınız daha olur.
Ehliyet sınavını kazanamadım ne yapmalıyım?​

Direksiyon sınavında başarısız olanlar ne yapmalı?​

Direksiyon sınavında başarısız olanlar ne yapmalı?
Direksiyon sınavından kaldıktan sonra tekrar bir sınava gireceğiniz için bu sınavın ücretini ödemeniz gerekiyor. Bu direksiyon sınavı ücreti ise MEB’lığının belirlediği bir fiyat olan 130 TL’dir. Bu fiyatın yanına ek olarak 2 derslik alacağınız direksiyon telafi sınavı ücretini de ödeyeceksiniz.

Dosya yanınca ne olur?​

Dosya yanınca ne olur?
Ehliyet dosyası yanmış bir sürücü adayının sürücü kursu ile ilişiği kesilmiş olur. Bu nedenle sürücü adayının ehliyet alabilmesi için yeni dosya açtırması gerekir. Sürücü adayı, dosyayı yeniden açabilmesi için tekrardan kurs ücreti ve harçları yatırması gerekir. Ücretler, sürücü kursu tarafından belirlenen ücretlerdir.

Direksiyon sınavından 3 kere kalınca ne olur?​

Teorik sınavdan başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. Direksiyon sınavından başarısız olduktan sonra 3 defa daha girebilirsiniz. 4 hakkınızdada başarısız olursanız, 4 hak daha açılarak 14 direksiyon dersi ücreti ödersiniz. Dersleriniz biter bitmez ilk sınava alınırsınız.

Iki direksiyon sınavı arası kaç gün?​

Direksiyon sınavı için tekrar hak talep etme hususu ise 45 gün içerisin de dilekçe ile gerçekleşiyor. Ve tekrar en baştan direksiyon eğitimi almanız gerekmektedir.

Ehliyet sınavından kalanlar tekrar ne zaman girecek?​

Ehliyet sınavından kalanlar tekrar ne zaman girecek?
Sürücü kursunun aday sayısı az olabilir, sizin girdiğiniz tarihe yakın bir tarihte teorik sınav gerçekleşmiş ve sınava giren adayların direksiyon sınavına girmesi gerekebilir, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sınav planlaması vs. Bu gibi unsurlardan ötürü sınav tarihiniz 3-6 hafta arası olması muhtemeldir.

Direksiyon sınavında 4 kez kalanlar için belirli prosedürler ve yol haritaları mevcuttur. Eğer bir sürücü adayı direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursa, aşağıdaki adımları takip edebilir:

1. İlk aşamada, eğer teorik sınavdan başarılı olmuşsa sınav hakkı sona ermez. Direksiyon sınavına 4 defa girme hakkı bulunmaktadır.

2. 4 defa direksiyon sınavından başarısız olunması durumunda, sürücü kursuna başvurarak direksiyon eğitim ücretini ödemek ve zorunlu direksiyon eğitim saatlerini tamamlamak gerekmektedir. Bu sayede 4 defa daha sınava girmek için hakkı kazanılabilir.

3. Dosya yanması, sürücü adayının sürücü kursuyla olan ilişkisinin kesilmesine neden olur. Bu durumda yeni bir dosya açtırmak için tekrar kurs ücreti ve harçlarını ödemek gerekebilir.

4. 4 kere teorik sınavdan kalan bir adayın sınava girebilmek için tekrar kursa kayıt olması, kurs ücretini ödemesi ve tekrar teorik dersleri alması gerekebilir. Sonrasında sınava girmek için yeni 4 hak daha verilebilir.

5. Bir sürücü adayı direksiyon sınavından 4 defa başarısız olursa, 2 derslik telafi direksiyon eğitimi alması ve bunun ücretini ödemesi gerekebilir.

6. Direksiyon sınavı tarihleri genellikle elektronik sınava girdikten sonraki 21 gün içinde olur ve her ay düzenlenir. Sınav toplamda 35 dakika sürer.

Bu adımları takip ederek sürücü adayları, 4 kez direksiyon sınavında başarısız olduklarında ne yapacaklarını ve nasıl hak kazanacaklarını öğrenebilirler. Unutulmamalıdır ki her aşamada Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği kurallar ve yönetmelikler doğrultusunda hareket etmek önemlidir.

Geri