Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Direksiyon sinav ucreti odenmezse ne olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.417
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Direksiyon sınav ücreti ödenmezse ne olur?​

 Sınava girebilmeniz için sınav tarihinden 8 gün öncesine kadar direksiyon sınav ücretini yatırmanız gereklidir. Aksi takdirde sınava girmeniz mümkün değildir. Sınav ücretini yatırmadığınız takdirde 1 direksiyon sınav hakkınız yanmaktadır.

Kimler ehliyet alamaz 2021?​

Kimler ehliyet alamaz 2021?
Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartlarına dair yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, zeka geriliği (IQ düzeyi 79 ve altı), bunama sorunu, duygu ve heyecanı düşünceyi bozan sürekli bir hastalığı olanlar sürücü belgesi alamayacak.

Ehliyet sınavını kazanamadım ne yapmalıyım?​

Ehliyet sınavını kazanamadım ne yapmalıyım?
Ehliyet sınavından 4 kere kaldığınızda sınava girmek için bütün haklarınızı kullanmış olursunuz. Bir daha sınava girebilmek için tekrar sürücü kursuna yazılmanız, tekrar sürücü kursu ücretini ödemeniz, tekrar teorik dersleri almanız gerekmektedir. Bütün bunları yaptıktan sonra sınava girmek için 4 hakkınız daha olur.

Direksiyon telafi dersi zorunlu mu?​

Direksiyon sınavından kaldığınızda ders almak zorunlu mu? Direksiyon sınavına giren kursiyer eğer kalırsa yönetmeliktede belirtildiği üzere kayıtlı olduğu sürücü kursunun beyan ettiği fiyatın üstünde olmamak kaydı ile en az iki ders direksiyon dersi almak zorundadır.

Direksiyon sınavından 2 kez kalanlar ne kadar para yatıracak?​

Direksiyon sınavından 2 kez kalanlar ne kadar para yatıracak?
Direksiyon sınavı için MEB tekrar ücret talep ediyor. Kaldığınız her sınav için 160 TL sınav ücretini ödemek zorundasınız. 160 TL sınav ücreti ve sürücü kursuna “direksiyon telafi eğitim ücretini” ödemeniz gerekiyor…

Hangi hastalığı olan ehliyet alamaz?​

Hangi hastalığı olan ehliyet alamaz?
Günlük hayatı kısıtlayan, tedavi edilemeyen, kontrol edilemeyen baş dönmesi rahatsızlığı olanlara sürücü belgesi verilmez. Obstrüktif Uyku Apnesi Sendromu olanlar, ağır derecede apnesi olanlar veya orta derecede apnesiyle beraber gündüz uyuklama hali tespit edilenler tedavi görmeden sürücü belgesi alamazlar.

Ehliyet sınavında 66 geçer mi?​

Ehliyet sınavı kaç puanla geçilir? Geçme notu 70 olarak belirlenmiştir. 100 üzerinden 70 veya daha fazla puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.

Ehliyet sınavında kalanlar ne kadar para ödeyecek?​

Ehliyet sınavında kalanlar ne kadar para ödeyecek?
Kaldığınız her sınav için 160 TL sınav ücretini ödemek zorundasınız. 160 TL sınav ücreti ve sürücü kursuna “direksiyon telafi eğitim ücretini” ödemeniz gerekiyor… Akla hemen şu soru geliyor direksiyon telafi ücreti ne kadar?

Direksiyon sınavında dörtlü ne zaman yakılır?​

Direksiyon sınavında dörtlü ne zaman yakılır?
Fren yaparken akan trafiği kontrol etmeyi unutmayınız. Sinyaller: – Dönüşlerde, sollamalarda, ilk kalkışta gideceğiniz yöne doğru mutlaka sinyal vermelisiniz. – Park ederken, %7 eğimli alanda kalkış yaparken, geri geri gelirken dörtlüleri yakmayı unutmayınız.

Direksiyon telafi dersi kaç saat?​

Eğer sınavdan kalırsanız mecburi 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor. Ders saatlik ücretlerini de ehliyet fiyatları sayfamızdan direksiyon eğitim için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini detaylı öğrenebilirsiniz.

Direksiyon telafi eğitimi kaç gün?​

Direksiyon telafi eğitimi kaç gün?
Kalırsam sonraki sınav ne zaman? Direksiyon sınavında kalan adayın telafi eğitimi alması gerekiyor.. Bir sürücü adayı direksiyon sınavından kalırsa 2 saatlik bir telafi eğitimi alma zorunluluğu var.
 
Direksiyon sınav ücretini ödemediğiniz takdirde sınava girebilmeniz mümkün olmayacaktır ve 1 direksiyon sınav hakkınız yanacaktır. Dolayısıyla sınav ücretini zamanında ödemek, sınav hakkınızı korumak adına oldukça önemlidir.

Ehliyet almak isteyenler arasında 2021 yılında zeka geriliği (IQ düzeyi 79 ve altı), bunama sorunu, duygu ve heyecanı düşünceyi bozan sürekli bir hastalığı olanlar sürücü belgesi alamayacaklar. Sağlık şartlarını karşılamayan bireyler sürücü belgesi alma hakkına sahip olmayacaktır.

Eğer ehliyet sınavını kazanamazsanız ve 4 kere sınavdan kaldıysanız, tekrar sınava girebilmek için sürücü kursuna yazılmanız, tekrar sürücü kursu ücretini ödemeniz ve teorik dersleri almanız gerekecektir. Bu adımları tamamladıktan sonra tekrar sınava girebilirsiniz.

Direksiyon sınavından kaldığınızda en az iki ders direksiyon dersi almanız zorunludur. Kursunuzun belirlediği ücretin üstünde olmamak kaydıyla telafi derslerine katılmanız gerekmektedir.

Ehliyet sınavından 2 kez kalanlar için ise her sınav için 160 TL sınav ücretini ödemeniz gerekmektedir. Ayrıca sürücü kursuna "direksiyon telafi eğitim ücretini" de ödemeniz gerekecektir.

Ehliyet sınavında başarılı olabilmek için 70 veya daha fazla puan almanız gerekmektedir. 100 üzerinden 70 puanı geçen adaylar, sınavı başarılı bir şekilde tamamlamış olurlar.

Direksiyon sınavında dörtlü lambaları, park ederken, dönüşlerde, sollamalarda, ilk kalkışlarda ve %7 eğimli alanda kalkış yaparken kullanmanız gerekmektedir. Bu sinyaller, diğer sürücülere niyetinizi belirtmenize yardımcı olacaktır.

Direksiyon sınavından kaldığınızda mecburi olarak 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekmektedir. Bu eğitimler için kursunuzun belirlediği ücretleri öğrenmeniz faydalı olacaktır. Telafi eğitimi, eksikliklerinizi gidermenize ve daha başarılı olmanıza yardımcı olacaktır.

Direksiyon telafi eğitimi genellikle 2 saat sürmektedir. Bu eğitimi aldıktan sonra tekrar sınava girebilmek için hazırlıklı olacaksınız. Bu süreci dikkatlice takip etmeniz, gereken eğitimleri almanız ve sınava hazırlıklı olarak gitmeniz önemlidir.
 
Geri
Üst