Direksiyon eğitmenliği kursu kaç saat?
Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Eğitimi Süresi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013 yılında oluşturulan eğitim programı 200 saat olarak planlanmıştır. 200 saatlik eğitim yaklaşık olarak 2 ay sürmektedir.Sürüş eğitmeni nasıl olunur?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen sertifikayı almak için de halk eğitim merkezlerinin veya belediyelerin açtığı direksiyon öğretmenliği kurslarına katılıp başarılı olunması gerekmektedir. Bu kursların süresi en az 200 saat olarak belirlenmiştir.Direksiyon Eğitimi Öğreticisi olabilirsiniz. Bunun için ön lisans ve lisans mezunu olmak, 3 yıllık sürücü belgesi sahibi olmak yeterlidir. Sizde böyle bir görevde yer almak isterseniz yapmanız gereken tek şey Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu eğitimlerine katılarak belgenizi alıp, iş hayatına başlamaktır.
Direksiyon öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?
Direksiyon öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?2021 Direksiyon Eğitmeni Maaşları Direksiyon Eğitmeni maaşı ortalama aylık 3.060 – TL’dir. En düşük maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 5.300 – TL’dir.
Lise mezunu direksiyon usta öğretici olabilir mi?
Lise mezunu direksiyon usta öğretici olabilir mi?Danıştay, ilgili geçici birinci maddeyi iptal etti. Kararla birlikte; önceki yıllardan sertifikalı olan lise mezunları direksiyon ‘Usta Öğreticisi’ olarak atanabilecek, trafik eğitmenliği sertifikası olup da sürücü kursunda çalışmamış olanlarda atanabilecek.
Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Belgesi ne sahip olmak?
Direksiyon dersi haftada kaç gün?
D sınıfı ehliyet için başvuru yapan sürücü adayları da 14 saat zorunlu direksiyon eğitimi almalılardır. C sınıfı direksiyon dersi süresi 20 saat, C1 sınıfı direksiyon dersi süresi ise 10 saat olarak belirlenmiştir. M, A1, A2, B1 ile F sınıfı direksiyon dersi süresi 12 saat olarak belirlenmiştir.Direksiyon sınavında komisyon üyeleri kimlerden oluşur? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu sınav yeterliliği olan öğretmenlerden oluşmaktadır.