AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

DirectX nasil aktif edilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

DirectX nasıl aktif edilir?​

Görev çubuğundaki arama kutusuna dxdiag yazın. Ardından, dxdiag Komut çalıştır öğesini seçin. DirectX Tanı aracında sistem sekmesini seçin ve ardından sistem bilgilerialtında DirectX sürümünü denetleyin.

Ekran kartım DirectX 11 destekliyor mu nasıl öğrenebilirim?​

DirectX versiyonu nasıl öğrenilir?
- Win+R tuşlarına birlikte basıyoruz.
- Çalıştır Penceresi açıyoruz.
- Çalıştır penceresine “DxDiag” komutunu yazalım.
- DirectX Tanıma Penceresi açılacaktır.

DX nasıl değiştirilir?​

DX nasıl değiştirilir?
Adım #1: Klavyenizeki Windows tuşuna basın ve arama çubuğuna ‘dxdiag’ yazın. Adım #2: Karşınıza çıkan arama sonucuna tıklayarak ‘DirectX Tanı Aracı’ ekranını açın. Adım #3: DirectX Sürümü kısmından güncel DirectX sürümünüzü kontrol edin. Adım #4: Windows Update ekranına giderek güncelleştirmelerinizi denetleyin.

DirectX 9 nasıl etkinleştirilir?​

DirectX 9 nasıl etkinleştirilir?
Veya aramaya “Windows özelliklerini aç veya kapat” yazın ve çıkan seçenekten ayarlara direkt olarak ulaşın. Açılan ekranda Eski Bileşenler seçeneğinin yanındaki + butonuna tıklayıp DirectPlay’in yanına tik koyup tamam diyin. Otomatik olarak yükleme başlayacaktır.

Ekran kartı bilgilerine nasıl bakılır?​

Yöntem 1: Windows+R Kombinasyonu ile Öğrenme Tuşa basılı tutarken “R” harfine de aynı anda basarak “Çalıştır” ekranını açın. – Sonrasında “Aç” bölmesine “dxdiag” yazın. – Ardından “Enter” tuşuna basın. Biraz bekledikten sonra çıkan çerçevede “Ekran” sekmesini seçerek ekran kartı modelinizi tespit edebilirsiniz.

Dx11 ne işe yarar?​

nasıl çalışır: yeni nesil grafik işlemcilerin gelişmiş özelliklerine erişim sağlayan ve yeni windows 7 işletim sisteminin önemli unsurlarından biri olacak directx11, microsoft tarafından tasarlanan en yeni endüstri standardı programlama arabirimidir.

DirectX son sürüm kaç?​

DirectX son sürüm kaç?
Microsoft, Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 sürümleri ile DirectX 11’i piyasaya sürdü. En güncel işletim sisteminde yani Windows 10 ise DirectX 12 yüklü halde geliyor. 2021 Şubat itibariyle en son sürüm DirectX 12 Ultimate’dir.

DirectX 90 ne demek?​

DirectX 90 ne demek?
Directx 9; Microsoft’un video oyunları başta olmak üzere çoklu ortam yazılımlarını rahat, hızlı ve uyumlu şekilde hazırlayabilmek için yarattığı bir API yazılım programlama arayüzü olan Directx’in 9. sürümünün ismidir. Directx 9, 19 aralık 2002 yılında piyasaya sürülmüştür.

DirectX ne ıse yarar?​

Başta video oyunları olmak üzere çoklu ortam yazılımları açısından, bunları çok daha rahat ve hızlı şekilde hazırlayabilmek için kullanılan sisteme directx denir. Aynı zamanda bir programlama ara yüzü olarak da ifade etmek mümkün.

DirectX, Windows işletim sistemi üzerinde grafik, ses ve giriş donanımlarıyla iletişim kurmak için kullanılan bir dizi API'yi içeren bir teknolojidir. DirectX'in sisteminizde etkin olup olmadığını, DirectX sürümünü öğrenmek ve ekran kartınızın DirectX sürümünü kontrol etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. DirectX'i görüntülemek için:
- Görev çubuğundaki arama kutusuna "dxdiag" yazın.
- Ardından, "dxdiag" komutunu seçerek DirectX Tanı Araç'ını açın.
- DirectX Tanı aracında "Sistem" sekmesini seçerek sistem bilgileri altında DirectX sürümünü görebilirsiniz.

2. Ekran kartınızın DirectX 11'i destekleyip desteklemediğini öğrenmek için:
- Windows logo tuşu ve "R" tuşuna aynı anda basarak "Çalıştır" penceresini açın.
- "dxdiag" yazıp Enter tuşuna basarak DirectX Tanıma Penceresi'ni açın.
- Açılan ekranın "Ekran" sekmesinde ekran kartı modelinizi ve desteklediği DirectX sürümünü görüntüleyebilirsiniz.

3. DirectX sürümünü değiştirmek için:
- Windows tuşu ile arama çubuğuna "dxdiag" yazın.
- "DirectX Tanı Araç" ekranına girerek mevcut DirectX sürümünüzü kontrol edin.
- Windows Update ekranına giderek güncellemelerinizi kontrol edin.

4. DirectX 9'u etkinleştirmek için:
- "Windows özelliklerini aç veya kapat" yazarak ayarlara ulaşın.
- Eski Bileşenler seçeneğinden DirectPlay'i işaretleyerek yükleme işlemini başlatın.

5. Ekran kartı bilgilerini görmek için:
- Windows+R tuşlarına basarak "Çalıştır" penceresini açın.
- "dxdiag" yazıp Enter tuşuna basın.
- Açılan pencereden "Ekran" sekmesini seçerek ekran kartı modelinizi görebilirsiniz.

DirectX, grafik işlemcilerin gelişmiş özelliklerine erişim sağlayarak yeni nesil oyun ve çoklu ortam uygulamaları için geliştirilmiş bir arayüzdür. Ayrıca, en güncel DirectX sürümü 2021 itibariyle DirectX 12 Ultimate'dir ve Windows 10 işletim sistemi ile birlikte gelmektedir.

Geri