- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
DirectX 11 bilgisayarımda var mı?
Görev çubuğundaki arama kutusuna dxdiag yazın. Ardından, dxdiag Komut çalıştır öğesini seçin. DirectX Tanı aracında sistem sekmesini seçin ve ardından sistem bilgilerialtında DirectX sürümünü denetleyin.DirectX 13 Ne Zaman Çıkacak?
2023 gibi çıkar (!).Ekran kartım DirectX 11 destekliyor mu nasıl öğrenebilirim?
DirectX versiyonu nasıl öğrenilir?
- Win+R tuşlarına birlikte basıyoruz.
- Çalıştır Penceresi açıyoruz.
- Çalıştır penceresine “DxDiag” komutunu yazalım.
- DirectX Tanıma Penceresi açılacaktır.
DirectX 12 iyi mi?
Intel ve Microsoft’un düzenlediği ilk DirectX 12 konferansında DirectX 12’nin, DirectX 11’e kıyasla %50’ye varan performans artışı ve güç tasarrufu sağladığını görmüştük. Xbox cephesinde ise DirectX 12 sayesinde geliştiricilerin, Xbox One’ın ESRAM belleğine daha kolay ulaşmasının önü açılacak.DirectX 11 nasıl aktif edilir?
Sahip olduğunuz sürüm güncel değilse, yine klavyenizdeki Windows tuşuna basarak ya da başlat menüsüne tıklayarak arama çubuğuna ‘denetle’ yazın ve ‘Güncelleştirmeleri denetle’ seçeneğine tıklayın. Bu ekran yardımı ile DirectX de dahil olmak üzere tüm güncelleştirmelerinizi gerçekleştirebileceksiniz.DirectX 11 hangi ekran kartları destekliyor?
Grafik İşlemcisi
AMD ve Nvidia DirectX 12 Destekli Ekran Kartları AMD A4/A6/A8/A10-7000, AMD A6/A8/A10 PRO-7000, AMD E1/A4/A10 Micro-6000 ve AMD E1/E2/A4/A6/A8-6000 serisi APU’lar. Nvidia: GeForce 600, GeForce 700, GeForce 800, GeForce 900 ve GTX Titan serisi ekran kartları.
Yöntem 1: Windows+R Kombinasyonu ile Öğrenme Tuşa basılı tutarken “R” harfine de aynı anda basarak “Çalıştır” ekranını açın. – Sonrasında “Aç” bölmesine “dxdiag” yazın. – Ardından “Enter” tuşuna basın. Biraz bekledikten sonra çıkan çerçevede “Ekran” sekmesini seçerek ekran kartı modelinizi tespit edebilirsiniz.
DirectX 12 ne demek?
Spesifik olarak, Windows platformunda 2B ve 3B vektör grafikleri oluşturma, video oluşturma ve ses çalma ile ilgili görevleri yerine getirmek için tasarlanmış bir uygulama programlama arabirimleri veya API’ler topluluğudur.
Ekran kartı DirectX 12 destekliyor mu?
Ekran Kartım DirectX 12’yi Destekliyor mu? Eğer bilgisayarınızda Windows 10 yüklü ise ve ekran kartı sürücünüz 352.84 veya üzeri ise GPU’nuz Fermi mimarisi veya daha yeni bir mimariye sahipse (400 serisi ve üzeri için) teorik olarak DirectX 12 sürümüne sahipsiniz demektir.En son DirectX sürümü kaç?
Microsoft, Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 sürümleri ile DirectX 11’i piyasaya sürdü. En güncel işletim sisteminde yani Windows 10 ise DirectX 12 yüklü halde geliyor. 2021 Şubat itibariyle en son sürüm DirectX 12 Ultimate’dir.Intel HD Graphics DirectX 11 destekliyor mu?
Hayır, desteklemiyor. Bende 2000 kullanıyorum sorunuz olursa sadece etiketlemeniz yeter.