- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Dirac delta fonksiyonu nerede kullanılır?
Dirac delta fonksiyonu genellikle kuantum dalga fonksiyonunda kullanıldığı için, kuantum mekaniğinde ve kuantum fiziğinin geri kalanında çok geniş uygulamalara sahiptir. Delta fonksiyonu Yunan alfabesindeki küçük delta sembolü ile gösterilir ve δ(x) şeklinde yazılır.Delta nedir fonksiyon?
Delta fonksiyonu δ(x); x=0 hariç her yerde değeri sıfır olan, fakat x=0’da sonsuz büyüklüğe sahip olan ve toplam integrali 1’e eşit olan fonksiyondur. Bu fonksiyon, impuls gibi uzun ve dar atımlar gösteren fonksiyonlar için iyi bir yaklaşım sağlar.Paul Dirac denklemi nedir?
1928’de Wolfgang Pauli’nin göreli olmayan spin sistemleri üzerine çalışmasına dayanarak, elektronun dalga fonksiyonu için göreli bir hareket denklemi olan Dirac Denklemi’ni oluşturdu. 1931’de Dirac tek bir manyetik tekkutuplunun varlığının elektriksel yükün kuantizasyonunu açıklayacağını kanıtladı.
Paul Dirac ne buldu?
Kuantum mekaniğinin kurucularındandır. Diğer önemli keşiflerinin yanında fermiyonların davranışını açıklayarak antimaddenin keşfine olanak veren ve kendi adı verilen Dirac denklemi’ni yaratmıştır. Dirac 1933 Nobel Fizik Ödülü’nü Erwin Schrödinger ile paylaşmıştır.Delta fonksiyonu ne işe yarar?
1928’de Wolfgang Pauli’nin göreli olmayan spin sistemleri üzerine çalışmasına dayanarak, elektronun dalga fonksiyonu için göreli bir hareket denklemi olan Dirac Denklemi’ni oluşturdu. Bu çalışma Dirac’ın, elektronun antiparçacığı olan pozitronun varlığını tahmin etmesine yol açtı.Dirac ne işe yarar?
1931’de Dirac tek bir manyetik tekkutuplunun varlığının elektriksel yükün kuantizasyonunu açıklayacağını kanıtladı.
Dirac ne buldu?
Paul Adrien Maurice Dirac (8 Ağustos 1902 – 20 Ekim 1984), İngiliz fizikçi ve matematikçi. Kuantum mekaniğinin kurucularındandır. Diğer önemli keşiflerinin yanında fermiyonların davranışını açıklayarak antimaddenin keşfine olanak veren ve kendi adı verilen Dirac denklemi’ni yaratmıştır.Dirac denklemi ne işe yarar?
Paul Dirac kim?Schrödinger kimdir kimya?
Tam adı Erwin Rudolf Josef Alexander Schrödinger’dir. Erwin’in babası kuşaklar boyunca Viyana’da yaşayan bir Bavarian aileden geliyordu. Babası farklı alanlarda eğitim almış kültürlü bir insandı. Rudolf kimya alanında eğitimini tamamladıktan sonra, uzun yıllar İtalyan ressamlığı hakkında çalışmalar yaptı.Schrödinger ne yaptı kimya?
1925 yılında Schrödinger’ in dalga teorisi ortaya çıkınca atomik yapı da yeni çıkan bu teoriyle açıklanmak istendi. Bu amaçla yapılan deneysel çalışmalar gözlemlerle çok iyi bir uyum gösterdi. Böylece yeni ortaya çıkan atom molekülüne dalga modeli ya da quantum mekaniksel atom molekülü adı verildi.Schrödinger kimdir kısaca?
12 Ağustos 1887, Viyana – ö. 4 Ocak 1961, Viyana), Avusturyalı fizikçi ve bilim kuramcısıydı. Schrödinger, kuantum mekaniğinin kurucularından biri olarak kabul edilir. Atom teorisinin yeni, üretken işlevlerinin keşfedilmesine yaptığı katkılar için 1933’te Paul Dirac ile birlikte Nobel Fizik Ödülü’ne layık görüldü.