AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Diplomamin ciktigini nasil anlariz?

Editör

Yeni Üye

Diplomamin ciktigini nasil anlariz?​

Diploma doğrulama işlemi için www.turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet portalına giriş yapmanız gerekiyor. e-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme girdikten sonra ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın hizmetlerine ulaşarak mezuniyet işlemlerinizi sorgulatabiliyorsunuz.

Özel sektörde sahte diploma anlaşılır mı?​

Çoğu şirket adayın diplomasını manuel bir şekilde kontrol ediyor; ancak üstünde oynanan belgelerin birçoğu gözle fark edilmesi zor detaylar içeriyor. İşverenler, manuel kontroller sırasında doğrulamasını yaptığını düşündüğü diplomanın, aslında iyi hazırlanmış sahte bir evrak olduğunu fark edemeyebiliyor.

Ilk okul diploması nasıl alınır?​

Ilk okul diploması nasıl alınır?
Açıktan ilkokul ve ortaokul diploması alabilmek için kayıtlı olunan ders sınavlarını takip etmek ve sınavlardan başarıyla geçmek gerekmektedir. Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi – III. Dönem Sınavı 2022 Temmuz ayında e-Sınav olarak yapılacak.

Lise diploması e devlete nasıl işlenir?​

Lise diploması e devlete nasıl işlenir?
e-Devlet sistemine girince önünüze çıkan T.C kimlik ve şifrenizi girerek siteye giriş yapın. Arama çubuğuna “lise mezuniyet belgesi sorgulama” yazın ve tıklayın. Önünüze lise mezuniyet belgesi çıkacaktır. Sağ üstte bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” seçeneğine tıklayarak belgenizi oluşturabilirsiniz.

AÖF diploma alınmazsa ne olur?​

Diplomanın kaybı veya kullanılamaz duruma gelmesi halinde, mezunlara daha önce verilen diplomadaki bilgilerin aynen yer alması koşuluyla yeni bir diploma düzenlenir. Bu diplomanın ön yüzünde İkinci Nüsha (Duplikata) ibaresi yer alır.

Bir kişinin üniversite mezunu olduğunu nasıl anlarız?​

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından E-Devlet tarafından verilen hizmetlerinden artık mezun olduğunuz üniversiteye ait mezuniyet bilgilerinize ulaşabileceksiniz. E-Devlet hizmet ile üniversite mezuniyet bilgilerinizi görüntüleyebiliyor ve barkodlu üniversite mezun belgesi oluşturabiliyorsunuz.

Diploma ücreti ne kadar?​

Diploma ücreti ne kadar?
Buna göre; 14 Mart 2014 tarihinden itibaren mezun olan öğrencilerimizden diploma harç bedeli alınmayacaktır. Ancak sözü edilen Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrencilerimiz, diploma harç bedeli olarak 10 TL ödemeye devam edeceklerdir. 2021 AÖL DİPLOMA NASIL SORGULANIR?

Üniversite diploma için ücret ödeniyor mu?​

Üniversite diploma için ücret ödeniyor mu?
Aslını verirseniz ceza durumu oluşabilir. Noter onaylı Üniversite diploması fiyatı 500 TL dir. Noter onaysız üniversite diploması fiyatı 400 TL dir.
Diploma parası var mı?​
Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hiçbir okulda karne veya diploma ücreti adı altında para toplanamayacağını ve yasak olduğunu belirtti.

Diploma çıktığını nasıl anlarız sorusuna cevap olarak, diploma doğrulama işlemi için www.turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet portalına giriş yapmanın gerektiğini belirtmek doğru bir yaklaşım olacaktır. E-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme girdikten sonra 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın hizmetlerine ulaşarak mezuniyet işlemlerinizi sorgulatabileceğinizi aktardınız.

Özel sektörde sahte diploma anlaşılır mı konusunda, çoğu şirketin adayın diplomasını manuel şekilde kontrol ettiğini fakat üstünde yapılan oynamaların genellikle detaylı ve gözle fark edilmesinin zor olabileceğini belirttiniz. İşverenlerin manuel kontroller sırasında sahte evrakı fark edememe riskine dikkat çektiniz.

İlk okul diploması almak için açıktan ilkokul ve ortaokul diplomalarını alabilmenin, kayıtlı olunan ders sınavlarını takip etmek ve sınavlardan başarıyla geçmek gerektiğini ifade ettiniz. Ayrıca, ilkokul ve ortaokul diplomaları için 2022 Temmuz ayında e-Sınav olarak yapılacak sınavlara değindiniz.

Lise diplomasının e-devlete işlenmesi konusunda, e-Devlet sistemine giriş yaparak T.C. kimlik ve şifrenizi kullanarak lise mezuniyet belgesi sorgulaması yapılması gerektiğini ve belgenin "Barkodlu Belge Oluştur" seçeneği ile oluşturulabileceğini açıkladınız.

AÖF diploma alınmadığında ne olacağı sorusuna verdiğiniz yanıtta, diplomanın kaybolması veya kullanılamaz hale gelmesi durumunda mezunlara yeni bir diploma düzenleneceğini ve bu diplomanın üzerinde "Duplikata" ibaresinin yer alacağını belirttiniz.

Bir kişinin üniversite mezunu olduğunu nasıl anlayabileceğimiz sorusuna cevap olarak, YÖK tarafından E-Devlet üzerinden sunulan hizmetler sayesinde mezun olduğunuz üniversiteye ait mezuniyet bilgilerine ulaşabileceğinizi ve barkodlu üniversite mezuniyet belgesi oluşturabileceğinizi aktardınız.

Diploma ücretleri konusunda verdiğiniz bilgilere göre, 14 Mart 2014 tarihinden sonra mezun olan öğrencilerden diploma harç bedeli alınmayacağını ancak öncesinde mezun olan öğrencilerin 10 TL ödemeye devam edeceklerini belirttiniz. Ayrıca, üniversite diploması için noter onaylı fiyatı 500 TL, noter onaysız fiyatının ise 400 TL olduğunu ifade ettiniz.

Son olarak, diploma parasıyla ilgili bilgi verirken, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın hiçbir okulda karne veya diploma ücreti adı altında para toplanamayacağını ve yasak olduğunu vurguladınız. Bu bilgiler forumdaki okuyucular için oldukça faydalı olacaktır.

Geri