AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Diplomamin ciktigini nasil anlariz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Diplomamin ciktigini nasil anlariz?​

Diploma doğrulama işlemi için www.turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet portalına giriş yapmanız gerekiyor. e-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme girdikten sonra ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın hizmetlerine ulaşarak mezuniyet işlemlerinizi sorgulatabiliyorsunuz.

Özel sektörde sahte diploma anlaşılır mı?​

Çoğu şirket adayın diplomasını manuel bir şekilde kontrol ediyor; ancak üstünde oynanan belgelerin birçoğu gözle fark edilmesi zor detaylar içeriyor. İşverenler, manuel kontroller sırasında doğrulamasını yaptığını düşündüğü diplomanın, aslında iyi hazırlanmış sahte bir evrak olduğunu fark edemeyebiliyor.
Ilk okul diploması nasıl alınır?
Açıktan ilkokul ve ortaokul diploması alabilmek için kayıtlı olunan ders sınavlarını takip etmek ve sınavlardan başarıyla geçmek gerekmektedir. Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi – III. Dönem Sınavı 2022 Temmuz ayında e-Sınav olarak yapılacak.
Lise diploması e devlete nasıl işlenir?
e-Devlet sistemine girince önünüze çıkan T.C kimlik ve şifrenizi girerek siteye giriş yapın. Arama çubuğuna “lise mezuniyet belgesi sorgulama” yazın ve tıklayın. Önünüze lise mezuniyet belgesi çıkacaktır. Sağ üstte bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” seçeneğine tıklayarak belgenizi oluşturabilirsiniz.

AÖF diploma alınmazsa ne olur?​

Diplomanın kaybı veya kullanılamaz duruma gelmesi halinde, mezunlara daha önce verilen diplomadaki bilgilerin aynen yer alması koşuluyla yeni bir diploma düzenlenir. Bu diplomanın ön yüzünde İkinci Nüsha (Duplikata) ibaresi yer alır.

Bir kişinin üniversite mezunu olduğunu nasıl anlarız?​

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından E-Devlet tarafından verilen hizmetlerinden artık mezun olduğunuz üniversiteye ait mezuniyet bilgilerinize ulaşabileceksiniz. E-Devlet hizmet ile üniversite mezuniyet bilgilerinizi görüntüleyebiliyor ve barkodlu üniversite mezun belgesi oluşturabiliyorsunuz.
Diploma ücreti ne kadar?
Buna göre; 14 Mart 2014 tarihinden itibaren mezun olan öğrencilerimizden diploma harç bedeli alınmayacaktır. Ancak sözü edilen Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrencilerimiz, diploma harç bedeli olarak 10 TL ödemeye devam edeceklerdir. 2021 AÖL DİPLOMA NASIL SORGULANIR?
Üniversite diploma için ücret ödeniyor mu?
Aslını verirseniz ceza durumu oluşabilir. Noter onaylı Üniversite diploması fiyatı 500 TL dir. Noter onaysız üniversite diploması fiyatı 400 TL dir.
Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hiçbir okulda karne veya diploma ücreti adı altında para toplanamayacağını ve yasak olduğunu belirtti.

Geri