AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Diplomami almak icin ne yapmaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Diplomamı almak için ne yapmalıyım?​

2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
Mezuniyet belgesi nasıl alınır?
e-Devlet sistemine girince önünüze çıkan T.C kimlik ve şifrenizi girerek siteye giriş yapın. Arama çubuğuna “lise mezuniyet belgesi sorgulama” yazın ve tıklayın. Önünüze lise mezuniyet belgesi çıkacaktır. Sağ üstte bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” seçeneğine tıklayarak belgenizi oluşturabilirsiniz.
Diploma e devletten çıkar mı?
Tüm bunların yanında özellikle öğrenci bursları başvuruları veya bazı dernek ve kurumlar çeşitli işlemler için mezuniyet belgesi isteyebiliyor. e-Devlet kapısı sayesinde mezuniyet belgesini alabilmek için mezun olunan kuruma gitmeye gerek kalmıyor.

Mezuniyet belgesi aslı nereden alınır?​

Diplomanın fotokopisi ile birlikte mezun olunan okulun öğrenci işlerine gidilebilir. Öğrenci işlerinde bu işlem ücretsiz yapılmaktadır. Detaylı bilgi için mezun olunan okulun web sitesine bakılabilir ya da öğrenci işleri aranabilir. Noterde belli bir ücret karşılığında aslı gibidir belgesi alınabilir.
Diplomam kayboldu ne yapabilirim?
Diploma kayıp belgesi yalnızca bir kez verilir. Öğrenciler diploma kayıp belgesi için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Diploma Kayıp Belgesi alabilirler. Bunun için web sitemizde örneği bulunan diploma kayıp belgesi dilekçesi doldurulmalıdır.
Diploma parası almak yasal mı?
“Diplomaların para karşılığı verilmesi suç” ‘Okul müdürlerinin bağış yapmayanlara diploma vermemekle tehdit etmesi açıkça hukuka aykırı bir durumdur ve suç teşkil etmektedir’ ifadelerini kullanan Urfa, diplomanın bağış karşılığı verilmesinin yasal bir dayanağının bulunmadığını belirtti.

İlkokul diploması almak için ne yapmalıyım?​

Açıktan ilkokul ve ortaokul diploması alabilmek için kayıtlı olunan ders sınavlarını takip etmek ve sınavlardan başarıyla geçmek gerekmektedir. Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi – III. Dönem Sınavı 2022 Temmuz ayında e-Sınav olarak yapılacak.
Diploma ne kadar sürede çıkar?
Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır.
Diploma için ücret ödeniyor mu?
Liselerden mezun olan yüzbinlerce kişi alacakları diploma karşılığında para ödeme gerekliğine tepki gösteriyorlar. Diploma karşılığı ödenecek miktar tamamen okul müdürünün inisiyatifine bırakılırken yapılan pazarlıklar sonucu öğrencilerden ‘en az 50 TL’ isteniyor.

Diploma almak için para verilir mi?​

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hiçbir okulda karne veya diploma ücreti adı altında para toplanamayacağını ve yasak olduğunu belirtti.
Üniversite diploma alırken ücret ödeniyor mu?
AÖF diploma ücreti ödemesi diye bir şey söz konusu değildir. Ancak fakülteye öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçları ödenmedikçe verilmez.
Diplomalar ne zaman verilecek?
Diplomalar sınav sonuçları açıklandıktan sonra 20 iş günü içinde bağlı olduğunuz büroya gönderilir.” 2020-2021 Bahar Yarıyılı sonu itibariyle mezun olan öğrencilerimiz Mezuniyet Belgelerine E-Devlet Kapısı üzerinden erişebilir.

Diploma kaçıncı sınıfta alınır?​

İlkokulun sonunda diploma verilmiyor. Sadece ortaokula başlama belgesi, yani karnesi verilecek. Bu karneyle ortaokula başlayıp, 4 yıl ortaokulu okuyacak. Ortaokul bittiğinde de sistemden ayrılamayacak, çünkü ona bir ortaokul diploması verilmeyecek.
E devlet diploma fotokopisi nasıl alınır?
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı”nı bulmalısınız. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın sunduğu hizmetler arasından “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” başlığını seçmelisiniz.
Okul diploması nereden alınır?
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden Alınır.

Geri