AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Diplomam mavi mi?

Editör

Yeni Üye

Diplomam mavi mi?​

Mavi Diploma ya da resmi yazışmalarda kullanılan adıyla Diploma Eki, diploma almaya hak kazanan mezunların aldığı eğitimlerin içeriğini belirten, uluslararası bir belgedir. Bu haliyle Mavi Diploma, yurt dışına çıkmak için zorunlu değil ancak faydalıdır.

Diplomamın basıldığını nasıl anlarız?​

Diplomamın basıldığını nasıl anlarız?
E-Devlet üzerinden diploma doğrulaması da yapılabiliyor. e-Devlet şifrenizle sisteme girdiğinizde YÖK hizmetleri altında bulunan ‘Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama’ hizmetini seçtiğinizde diplomanızı kolay bir şekilde sorgulayabilirsiniz.

Mezuniyet sıralaması nereden öğrenilir?​

Mezuniyet sıralaması nereden öğrenilir?
e-Devlet Kapısı
- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
- Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama.

Diploma sorgulama nereden yapılır?​

Ülkemizde birçok vatandaş çeşitli resmi işlemlerini e-Devlet kapısı üzerinden hallediyor. Bu işlemlerden biri de lise mezuniyet belgesi sorgulama veya yükseköğretim mezun belgesi sorgulama işlemi oluyor. Kısacası diploma olarak bilinen mezuniyet belgesi vatandaşlardan çeşitli kurumsal başvurularda istenebiliyor.

Hangi bölümlerde mavi diploma var?​

Hangi bölümlerde mavi diploma var?
Mavi Diploma Veren Üniversiteler – Liste Halinde
Adıyaman Üniversitesi | Adnan Menderes Üniversitesi (Aydın)
İstanbul Aydın Üniversitesi | Kafkas Üniversitesi (Kars)
İzmir İleri teknoloji Üniversitesi | Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon)
Karabük Üniversitesi | Kırıkkale Üniversitesi

Lise diploması nasıl ulaşabilirim?​

Lise diploması nasıl ulaşabilirim?
E devlet kapısı, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği sayesinde internet ortamında lise mezuniyet belgesi sorgulama imkanı tanınmıştır. Vatandaşlar T.C. kimlik numaraları ve e devlet şifreleri ile E devlet Kapısı üzerinden diploıma yerine de geçen lise mezuniyet belgelerini sorgulayabilir.

Diploma nosu almış genel lise öğrencisi ne demek?​

‘DİPLOMA NOSU ALMIŞ GENEL LİSE ÖĞRENCİLERİ’ NE DEMEK? ‘Diploma nosu almış genel lise öğrencileri durumunda olan öğrencilerin sisteme giriş yetkileri yoktur. ‘ ibaresindeki ‘diploma nosu almış genel lise öğrencileri’, Sınavlar sonrasında mezun olmuş ve diploması basım aşamasına gelmiş öğrenciyi ifade eder.

Sahte diploma e devlette görünür mü?​

Sahte diploma e devlette görünür mü?
Son yıllarda yaşanan sahte diploma skandallarının önüne geçmek amacıyla e-Devlet ve YÖK’ün ortak girişimiyle ‘Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi’ 2016 yılından beri hizmet veriyor. İşte, diploma sorgulama ekranı… e-Devlet diploma doğrulama sayfası aracılığıyla sahte üniversite diplomaları tespit edilebiliyor.

Girne Üniversitesi mavi diploma veriyor mu?​

Girne Üniversitesi mavi diploma veriyor mu?
Kıbrıs’ta mavi diploma veren üniversitelerden biri Girne Amerikan Üniversitesi’dir.

Mavi diploma, uluslararası geçerliliği olan bir belgedir ve genellikle yüksek lisans veya doktora düzeyindeki akademik başarıları belirtmek için kullanılır. Bazı üniversiteler mavi diploma uygulamasına sahip olabilir ve bu durum genellikle o üniversitenin akademik başarısını vurgular. Eğer diplomanız mavi ise, genellikle belirli bir renge sahip olmaz; ancak genellikle üzerinde üniversitenin logosu ve ismi bulunur. Eğer diplomanızın basılıp basılmadığını öğrenmek istiyorsanız, e-Devlet üzerinden diploma doğrulaması yapabilirsiniz. Ayrıca mezuniyet sıralamanızı da yine e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.

Mezuniyet sıralamasını öğrenmek için e-Devlet Kapısı'na giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı altındaki Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama hizmetini kullanabilirsiniz. Diploma sorgulama işlemleri genellikle resmi kurumlardan veya e-Devlet üzerinden yapılabilir. Bu işlemi gerçekleştirerek mezuniyet belgenizin geçerliliğini ve doğruluğunu teyit edebilirsiniz.

Mavi diplomaya sahip olan üniversiteler arasında Adıyaman Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, İzmir İleri Teknoloji Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi gibi birçok üniversite bulunmaktadır.

Eğer lise diplomasına erişmek istiyorsanız, E-Devlet Kapısı üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile lise mezuniyet belgesi sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Diploma nosu almış genel lise öğrencileri, mezuniyet sürecini tamamlayarak diplomasının basım aşamasına gelmiş öğrencileri ifade eder.

Sahte diploma konusunda ise e-Devlet ve YÖK'ün ortak girişimiyle sunulan "Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi" aracılığıyla sahte üniversite diplomaları tespit edilebilmektedir. Son yıllarda yaşanan sahte diploma skandallarına karşı önlem olarak bu sistemin hayata geçirilmesi, diploma doğrulama sürecini güvenilir hale getirmiştir.

Girne Üniversitesi, Kıbrıs'ta mavi diploma veren üniversitelerden biridir. Mavi diploma uygulamasına sahip olmasıyla akademik başarısını vurgulayan Girne Amerikan Üniversitesi, uluslararası öğrencilere eğitim veren saygın bir kurumdur.

Geri