AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Diplomalar ne zaman verilecek?

Editör

Yeni Üye

Diplomalar ne zaman verilecek?​

Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin okulunun Birim Öğrenci İşlerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Diplomalar şahsın kendisine ya da noter vekâleti ile üçüncü şahıslara verilir.

Mezun olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?​

Mezun olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı”nı bulmalısınız. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın sunduğu hizmetler arasından “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” başlığını seçmelisiniz.

Diplomalar ne zaman çıkar AÖF?​

Diplomalar ne zaman çıkar AÖF?
Diplomalar sınav sonuçları açıklandıktan sonra 20 iş günü içinde bağlı olduğunuz büroya gönderilir.” 2020-2021 Bahar Yarıyılı sonu itibariyle mezun olan öğrencilerimiz Mezuniyet Belgelerine E-Devlet Kapısı üzerinden erişebilir.

Mezuniyet onayı ne kadar sürer Beykent?​

MADDE 12 – (1) Diplomalar, Fakülte/Enstitü ve Yüksekokul yönetim kurullarının mezuniyet kararlarının Rektörlüğe intikalinden sonra en geç 2 ay içinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nca hazırlanarak Rektörün onayına sunulur.

Mezuniyet onayı ne kadar sürer Akdeniz Üniversitesi?​

Mezuniyet onayı ne kadar sürer Akdeniz Üniversitesi?
Listede numarası olan öğrencilerimiz öğrenci kimlikleri ile birlikte Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna gelerek yaklaşık 2 saat süren ilişik kesme işlemleri sonrasında Geçici Mezuniyet Belgelerini alabilirler.

Yöksis mezun kaydı nasıl yapılır?​

Yöksis mezun kaydı nasıl yapılır?
Üniversitemizden mezun olan ve YÖKSİS’te (veya e-devlet’te) mezun görünmeyen öğrencilerimizin linkteki formu doldurarak (0362) 457 60 12 nolu faksa veya[email protected]e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Geçici mezuniyet Belgesi nasıl olur?​

Mezuniyete hak kazanmış öğrenciler öğrenim gördüğü akademik birimden “İlişik Kesme Belgesi” ni alarak gerekli imza işlemlerini tamamladıktan sonra ilgili akademik birimden diplomalar hazırlanıncaya kadar “Geçici Mezuniyet Belgesi” alabilirler.

Geçici mezuniyet belgesi kaybolursa ne olur?​

Geçici mezuniyet belgesi kaybolursa ne olur?
Diploma, geçici mezuniyet belgesinin iadesi halinde imza karşılığında teslim edilir. Geçici mezuniyet belgesinin kaybedilmesi durumunda ise, kişinin beyanı, nüfus cüzdanı fotokopisi ve kayıp- çalıntı tutanağının teslim edilmesi üzerine imza karşılığında ilgili birim tarafından diploması verilir.

Merhaba,

Diplomalar genellikle öğrencinin mezuniyet tarihinden itibaren en geç bir ay içinde hazırlanır ve öğrencilerin Birim Öğrenci İşleri'ne başvurarak alması gerekmektedir. Diplomalar, şahsın kendisine ya da noter vekâleti ile üçüncü şahıslara verilebilir. Öğrenciler mezun olduklarını öğrenmek için ise e-devlet üzerinden Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama hizmetinden faydalanabilirler.

AÖF öğrencilerinin diplomaları ise sınav sonuçları açıklandıktan sonra 20 iş günü içinde bağlı oldukları büroya gönderilir. 2020-2021 Bahar Yarıyılı mezunları ise Mezuniyet Belgelerine E-Devlet Kapısı üzerinden erişebilirler.

Diplomaların hazırlanması süreci üniversiteler arasında farklılık gösterebilir. Örneğin, Beykent Üniversitesi'nde diplomalar, ilgili yönetim kurullarının mezuniyet kararlarının Rektörlüğe intikalinden sonra en geç 2 ay içinde hazırlanarak Rektörün onayına sunulurken, Akdeniz Üniversitesi'nde ilişik kesme işlemleri sonrasında öğrenciler yaklaşık 2 saat içinde Geçici Mezuniyet Belgelerini alabilirler.

Geçici Mezuniyet Belgesi, mezuniyete hak kazanmış öğrencilerin öğrenim gördükleri akademik birimden aldıkları İlişik Kesme Belgesi ile alınabilir. Eğer Geçici Mezuniyet Belgesi kaybolursa, kişinin beyanı, nüfus cüzdanı fotokopisi ve kayıp-çalıntı tutanağının ilgili birime teslim edilmesi gerekmektedir.

YÖKSİS mezun kaydı yapmak isteyen öğrenciler ise, üniversitelerinden mezun olduklarını gösteren belgelerle YÖKSİS'e başvuru yapabilirler. Mezuniyet süreciyle ilgili her üniversitenin kendi prosedürleri bulunmaktadır, bu yüzden mezun olma ve diploma alma süreçlerinde dikkatli olmak önemlidir.

Geri