Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Diplomadan para alinir mi?

Editör

Yeni Üye

Diplomadan para alınır mı?​

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hiçbir okulda karne veya diploma ücreti adı altında para toplanamayacağını ve yasak olduğunu belirtti.

Diplomanın noter onaylı sureti nereden alınır?​

Bazı kurumlar öğrenci işlerinden alınan belge yerine noter onaylı belge talep edebilirler. Bu durumda herhangi bir notere diplomanızın aslı ile birlikte gittiğinizde 70 TL – 80 TL arası bir bedel ödeyerek diplomanızı tasdik ettirebilirsiniz.

Mavi diploma ne işe yarar?​

Mavi diploma ne işe yarar?
Mavi Diploma üniversite mezunlarının aldıkları eğitimin diğer ülke ve eğitim sistemlerinde tanıtılmasına yardımcı olmak için verilir. Mezunun aldığı akademik eğitimin derece, düzeyi, içeriği ve mesleki yetkinlikler hakkında detaylı bilgi vermektedir.

Diplomam kayboldu ne yapabilirim?​

Diploma kayıp belgesi yalnızca bir kez verilir. Öğrenciler diploma kayıp belgesi için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Diploma Kayıp Belgesi alabilirler. Bunun için web sitemizde örneği bulunan diploma kayıp belgesi dilekçesi doldurulmalıdır.

Noter Onaylı diploma ne kadar?​

2022 Yılı Noterlik Ücret Tarifesi
2022 Yılı Çeşitli Noter İşlem Ücretleri
1- | 2021 Yılı Noter Araç Satış Ücreti | Fiyatlar (TL)
7- | Noterden Muhasebe Vekalet Ücreti | 192,00 TL
8- | Diploma Noter Onayı Ücreti (Tercüme) | 136,00 TL – 176,00 TL
9- | Diploma Noter Onayı Ücreti (Aslı Gibidir) | 70,00 – 90,00 TL

Onaylı mezuniyet belgesi nereden alınır?​

Onaylı mezuniyet belgesi nereden alınır?
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet’in ilgili linklerinden yapılabiliyor.

Mavi diploma Amerikada geçerli mi?​

Mavi diploma; almış olduğunuz lisans ya da yüksek lisans eğitiminin anlaşmalı olunan ülkede geçerli sayılması anlamına gelmektedir. Yani bu sayede Amerika Birleşik Devleri’ nde ya da Avrupa’ nın farklı ülkelerinde kariyerinize yön verebilirsiniz.

Mavi diploma gerekli mi?​

Mavi diploma her üniversite tarafından verilmez ve bu diplomayı sadece eğitim kurumları üzerinden alabilirsiniz. Eğitim kurumlarının Avrupa Birliği standartları düzeyinde olup olmadığını kontrol etmelisiniz, aynı zamanda sadece eğitimde değil yaptığınız iş başvurularında da mavi diplomanız işinize yarayabilmektedir.

Kayıp diploma kaç günde çıkar?​

Kayıp diploma kaç günde çıkar?
İkinci nüsha diploma başvuru yapıldıktan sonra 15 gün içerisinde verilir. İkinci nüsha diploma diploma sahibinin kendisine veya vekalet vereceği kişiye verilir. İkinci nüsha diplomanın hazırlanması aşamasında kayıp olan diploma bulunur ise Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bilgi vermeniz gerekmektedir.

E devlet diploma nasıl alınır?​

kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı”nı bulmalısınız. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın sunduğu hizmetler arasından “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” başlığını seçmelisiniz.

Diploma ücreti ne kadar?​

Buna göre; 14 Mart 2014 tarihinden itibaren mezun olan öğrencilerimizden diploma harç bedeli alınmayacaktır. Ancak sözü edilen Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrencilerimiz, diploma harç bedeli olarak 10 TL ödemeye devam edeceklerdir. 2021 AÖL DİPLOMA NASIL SORGULANIR?

Diplomadan para alınması, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay tarafından belirtilen bir durum değildir. Hiçbir okulda karne veya diploma ücreti adı altında para toplanamayacağı yasaktır. Dolayısıyla diplomanızı alırken herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir.

Diplomanın noter onaylı suretini almak isterseniz, bazı kurumlar öğrenci işlerinden alınan belge yerine noter onaylı belge talep edebilirler. Diplomanızın aslı ile birlikte herhangi bir notere giderek 70 TL - 80 TL arası bir bedel ödeyerek diplomanızı tasdik ettirebilirsiniz.

Mavi diploma, üniversite mezunlarının aldıkları eğitimin diğer ülke ve eğitim sistemlerinde tanıtılmasına yardımcı olmak için verilir. Mezunun aldığı akademik eğitimin derece, düzeyi, içeriği ve mesleki yetkinlikler hakkında detaylı bilgi verir. Bu sayede yurtdışında kariyer yapmak isteyenler için faydalı olabilir.

Kayıp diplomayı yeniden almak için Diploma Kayıp Belgesi almanız gerekmektedir. Bu belgeyi almak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir. Diploma kayıp belgesi yalnızca bir kez verilir.

Onaylı mezuniyet belgesi almak isterseniz, üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemleri e-devlet üzerinden yapabilirsiniz.

E-devlet üzerinden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı hizmetlerinden "Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" başlığını seçerek mezuniyet belgenizi alabilirsiniz.

Diploma ücreti olarak, 14 Mart 2014 tarihinden itibaren mezun olan öğrencilerden diploma harç bedeli alınmayacaktır. Ancak 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrencilerden diploma harç bedeli olarak 10 TL ödenmesi gerekmektedir.

Geri