AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Diploma transkript yerine gecer mi?

Editör

Yeni Üye

Diploma transkript yerine geçer mi?​

Diploma Eki ne değildir? Bir özgeçmiş (CV) değildir. Transkript (not çizelgesi) veya diploma yerine geçmez. Kendiliğinden akademik veya meslekî tanınmayı garantileyen bir belge değildir.

YÖK okul tanıma belgesi nasıl alınır?​

YÖK okul tanıma belgesi nasıl alınır?
http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

YÖK denkliği olmayan diploma ne işe yarar?​

YÖK denkliği olmayan diploma ne işe yarar?
Özel sektörde diplomanızın YÖK onaylı olmasının hiçbir önemi yoktur. Mesleğiniz , iş deneyiminiz, bireysel özellikleriniz dikkate alınacaktır. Buna ek olarak, yurtdışında eğitim almış olmanız özellikle bir avantaj olarak değerlendirilecek, yabancı dil bilmeniz de sizi çok daha tercih edilir hale getirecektir.

Diploması ne işe yarar?​

Diploma nedir? Diploma birinin belirli bir dersi başarıyla tamamladığını gösteren, lise veya üniversite gibi bir eğitim kurumu tarafından verilen bir sertifika veya belgedir. Ülkemizde ortaokul, lise, lisans derecesi ve yüksek lisans derecesini bitirenlere verilir.

Diploma Supplement transkript midir?​

Diploma Supplement transkript midir?
-Diploma eki bir özgeçmiş (CV) veya transkript değildir.

Üniversite tanınırlık belgesi nereden alınır?​

Üniversite tanınırlık belgesi nereden alınır?
Tanınırlık Belgesi KKTC, ABD ve Hollanda gibi ülkeler haricindeki ülkelerde bulunan üniversiteler için talep edilen okul tanıma belgesi e-Devlet kapısı’ndan ücretsiz bir şekilde alınabilmektedir.
YÖK tanınırlık belgesi nedir?​
Yurt dışında bulunan bir üniversitenin, yani diplomayı veren yükseköğretim kurumunun, ülke makamlarınca diploma vermeye yetkili bir kurum olarak tanınması, akredite edilmiş olması ve YÖK tarafından tanınması durumuna YÖK tanınırlığı denmektedir.

Amerika üniversite diploması hangi ülkelerde geçerli?​

Amerika üniversite diploması hangi ülkelerde geçerli?
Amerikan üniversiteleri YÖK tarafından tanınmaktadır. Amerikan üniversitelerinden mezun olan bir öğrencinin sahip olduğu diploma Türkiye’de ve tüm dünyada geçerlidir.

YÖK denkliği yoksa ne olur?​

YÖK denkliği yoksa ne olur?
Eğer diploma Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmıyorsa Türkiye’de hiçbir geçerliliği yok. Yurt dışından mezun olan kişi, diplomasını Türkiye’de de geçerli hale getirmek istiyorsa YÖK’ten Diploma Denklik Belgesi alması gerekiyor.

Lise diploması Önemli mı?​

İş başvurusunda bulunmak veya Community College’a kayıt olmak için lise diploması gerekmese de, dört yıllık bir kuruma veya üniversiteye devam etmek gerekir. Ayrıca lise diplomanız varsa, sahip olmamanıza göre ortalama olarak daha fazla para kazanırsınız!

Diploma Supplement nedir ne işe yarar?​

Diploma Supplement nedir ne işe yarar?
Diploma eki (Diploma Supplement) yükseköğretim diplomasına ek olarak verilen bir belgedir. Diploma eki diplomanın tamamlayıcısıdır ve diplomadan ayrı olarak bir geçerliliği yoktur. Bologna Süreci’yle ortaya çıkan diploma eki verilmesinin temel sebebiyse uluslararası saydamlığı pekiştirmektir.

Diploma Eki veya Diploma Supplement, aslında diplomanın tamamlayıcısı olarak düşünülen bir belgedir. Diplomanın arkasında yer alan ve genellikle ulusal ve uluslararası düzeyde standart hale getirilmiş bilgileri içeren bu ek belge, öğrencinin aldığı eğitim hakkında daha detaylı bilgiler sunar. Ancak sadece diploma ekini sunmak, diploma veya transkript yerine geçmez.

YÖK Okul Tanıma Belgesi almak için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Denklik Birimi'nin resmi web sitesinde bulunan dilekçeyi doldurup hizmet bedelini yatırarak, başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuzu elden veya posta yoluyla YÖK Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı'na iletebilirsiniz.

Özel sektörde çalışırken, diplomanızın YÖK onaylı olup olmamasının bir önemi olmayabilir. Önemli olan genellikle mesleki bilgi ve deneyiminizdir. Ancak yurtdışında eğitim almış olmanız veya yabancı dil bilgisine sahip olmanız, işverenler açısından büyük avantajlar sağlayabilir.

Diploma, bir eğitim kurumundan başarıyla tamamlanan dersleri gösteren resmi bir belgedir. Ülkemizde ortaokuldan başlayarak lisans ve yüksek lisans seviyelerinde diploma almaya hak kazanabilirsiniz. Diploma, eğitim aldığınız seviyeyi ve alandaki bilgi birikiminizi resmi olarak kanıtlayan bir belgedir.

Üniversite tanınırlık belgesi, yurtdışında bulunan üniversitelerin diplomalarını Türkiye'de tanınmasını sağlayan bir belgedir. Eğer yurtdışında bir üniversiteden mezun olduysanız ve diplomalarınızı Türkiye'de tanıtmak istiyorsanız YÖK tarafından verilen tanınırlık belgesini almanız gerekmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde aldığınız üniversite diploması Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde geçerlidir. Amerikan üniversiteleri genellikle YÖK tarafından tanınmaktadır. Ancak yurtdışında aldığınız bir diplomayı Türkiye'de kullanmak istiyorsanız YÖK Denklik Belgesi almanız gerekebilir.

Lise diplomanızın önemi, başvurduğunuz pozisyona ve eğitime göre değişkenlik gösterebilir. Bazı işlerde veya eğitim programlarında lise diploması gerekmeyebilir ancak dört yıllık bir üniversiteye devam etmek isterseniz genellikle lise diplomasına ihtiyaç duyulur. Ayrıca, lise diplomanız olması genellikle daha yüksek bir maaş kazanmanıza da yardımcı olabilir.

Son olarak, Diploma Supplement veya Diploma Eki, yükseköğretim diplomasından ayrı olarak verilen bir belgedir. Diplomanın uluslararası geçerliliğini güçlendirmek amacıyla oluşturulan bu belge, diplomayı tamamlayıcı niteliktedir ancak diploma veya transkript yerine geçmez.

Geri