AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Diploma notu 90 olana okul kac puan veriyor?

Editör

Yeni Üye

Diploma notu 90 olana okul kaç puan veriyor?​

ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR? Yerleştirme puanınız hesaplanırken 50 ve 100 arasında oluşacak olan diploma notunuzu `’ı size ortaöğretim başarı puanınızı verecektir. Örneğin diploma notu 100 olan bir öğrencinin OBP’si 60 olacaktır.

OBP en fazla kaç olur?​

Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecek. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacak.

OBP puanı ne zamana kadar geçerli?​

OBP puanı ne zamana kadar geçerli?
ÖSYM bir önceki yıl herhangi bir programa yerleşen adayların OBP’sini 1 yıl boyunca yarıya düşürmektedir. 2020’de bir programa yerleşen öğrenci OBP’si sadece 2021 için yarıya düşecek; 2022’den itibaren tam OBP ile sınava girecektir.

OBP puanı ne kadar etkiler?​

Öğrencilerin lise yaşamı boyunca aldıkları notlar yani diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak, yerleştirme puanlarına ekleniyor. Yani Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak tanımlanan bu puanın yerleştirme puanına en düşük katkısı 30, en yüksek 60 oluyor.

Diploma notu YKS de kaç sene geçerli?​

Yani 2022 yılında TYT sınavına girecek olan kişiler bu puanı daha sonra 2 yıl boyunca kullanma hakkını elde edebilmektedir. AYT puanı da yine 1 yıl süre geçerli olacak şekilde kullanılabilmektedir.

OBP puanı hangi durumlarda kesilir?​

OBP puanı hangi durumlarda kesilir?
Bu yıl sınava girersem OBP’nin çarpılacağı katsayılarda bir değişiklik olacak mı? Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür.
70 OBP kaç puan getirir?​
Lise dönemi boyunda aldığı notlar sonucunda diploma notu 70 olan bir öğrencin OBP puanı 70×5=350 olacaktır. OBP puanının 0.12’lik kısmı öğrencinin girmiş olduğu sınavın ham puanına eklenir.
86 diploma notu kaç puan getirir?​
Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır.

Ortaöğretim başarı puanının nasıl hesaplandığı, OBP'nin en fazla kaç olabileceği, OBP puanının ne zamana kadar geçerli olduğu, OBP'nin yerleştirme puanına etkisi, diploma notunun YKS'de kaç sene geçerli olduğu ve OBP puanının hangi durumlarda kesileceği konularına detaylı bir şekilde değinilmiş. Ayrıca, 70 OBP'nin kaç puan getireceği ve 86 diploma notunun kaç puan getireceği de belirtilmiş. Her bir konuyla ilgili açıklamaların yer aldığı bilgiler, Ortaöğretim Başarı Puanı ve diploma notunun değerlerini anlamak adına faydalı bilgiler sunmaktadır. Bu bilgiler, diploma notu 90 olan bir öğrencinin hangi puanı alabileceği konusunda bir tahmin yapılmasına olanak sağlayabilir.

Geri