AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Diploma Eki ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Diploma Eki ne demek?​

Diploma Eki nedir? Diploma Eki işveren ve eğitim kurumlarının yeterliliğinizi anlamalarına yardımcı olacak bilgiler içeren bir belgedir. Yurt dışında bir iş veya kurs başvurusu yaptığınızda, aldığınız eğitimde neler öğrendiğinizi anlatmak bazen zor olabilir. İşte Diploma Eki size bu konuda yardımcı olabilir.

Diplomaya mühür vurulur mu?​

e) Diplomalar, mezuniyet tarihinden sonra en kısa sürede düzenlenir ve soğuk damga ile mühürlenir. Soğuk damga, diplomaların sağ üst kısmına yapılır.
Diplomayı kim imzalar?
(5) Diplomanın sol alt köşesinde ilgili Dekanın/Müdürün, sağ alt köşesinde Rektörün unvanı, adı, soyadı, ve imzası, diplomanın alt orta yerinde ise Üniversitenin hologramı yer alır. Diplomalar, görevdeki Rektör ve Dekan/Müdür tarafından imzalanır.

Üniversiteden mezun olduktan sonra diploma ne zaman verilir?​

Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır.

Diploma Eki önemli mi?​

Diploma Eki, akademik yeterliliklerin tanınmasını destekleyecek bir yardımcı olarak tasarlanmıştır. Mezunların yeterliliklerinin kendi ülkelerindeki ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumları, kamu kurumları ve işverenler tarafından tanınmasını sağlama noktasında Avrupa Yükseköğretim Alanının önemli bir aracıdır.
Mavi diploma ve diploma eki aynı mı?
Mavi Diploma ya da resmi yazışmalarda kullanılan adıyla Diploma Eki, diploma almaya hak kazanan mezunların aldığı eğitimlerin içeriğini belirten, uluslararası bir belgedir. Bu haliyle Mavi Diploma, yurt dışına çıkmak için zorunlu değil ancak faydalıdır.

Diploma kayıt örneğine mühür vurulur mu?​

(1) İlkokul, ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüklerince düzenlenen öğrenim belgeleri (Ek-3), diploma kayıt örneği (Ek-14), kayıtlan yok olanlara düzenlecek belge örneği (Ek-15) düzenlendikten sonra ıslak imza veya e-imza ile imzalandıktan sonra resmi mühür ile mühürlenecektir.

Lise diploması veliye verilir mi?​

ğ) Diploma, öğrenciye, velisine ya da vekâlet verilen kişiye imza karşılığında verilir. h) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Diplomanın kullanılamayacak derecede yıpranması veya kaybolması durumunda yenisi düzenlenmez.
Diplomada imza olur mu?
Bu nedenle bunları sorgulayamıyoruz. Bunun dışında yönergenin 13. Maddesi’nin 3. Fıkrası’nda “Duplikata üzerindeki imza ve onay bölümlerine asıl diplomadaki gibi imza sahiplerinin unvanı, adı, soyadı ve görevi yazılır, ancak imzalar atılmaz. İmza alanlarına kırmızı mürekkeple ‘Duplikata’ kaşesi basılır” deniliyor.

Diplomayı kim verir?​

Diploma alma işlemi: Diploma alabilmeniz için, ilk önce Okulunuz öğrenci işlerinden ilişik kesip İLİŞİK KESME BELGESİNİ almalısınız. İlişik kesme belgesini aldıktan sonra 3 farklı şekilde diplomanızı alabilirsiniz. 1) İlişik kesme belgesini şahsen diploma bürosuna getirerek diplomanızı alabilirsiniz.

Mezun olunca diploma nasıl alınır?​

2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
Diploma Eki herkese verilir mi?
Ülkemizde yapılan yasal düzenleme gereği, tüm yükseköğretim kurumları, 2005-2006 eğitim öğretim yılından itibaren her bir eğitim derecesinde (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora), mezunlara yaygın konuşulan bir Avrupa dilinde Europass Diploma Eki vermekle yükümlüdür.

Diploma Eki ve mavi diploma yerine geçer mi?​

Mavi Diploma (Diploma Eki) yükseköğretim diplomasına ek olup, diploma yerine kullanılamaz.

Diploma Eki Nedir Ekşi?​

diplomanın uluslararası camiada geçerli olduğunu belirten küçük mavi bir çıkartma. avrupa birliği bayrağı şeklinde. türkçesi diploma eki etiketi.
Diploma Eki Nedir Nasıl Alınır?
Ülkemizdeki üniversitelerin tamamına yakını mezunlarına diploma ile birlikte Diploma Ekini sunmaktadır. Diploma Eki almak isteyen kişiler mezun oldukları üniversiteye başvurarak kendileri için Diploma Eki düzenlenmesini talep edebilirler.

Mimar diploma tutarı nedir?​

01/02/2022 tarihinden itibaren geçerli olacak Kamu İhale tebliğinde; Yapım işi ihalelerinde iş deneyimi bulunmayan mühendis veya mimarların benzer iş deneyimi olarak kullanabileceği mezuniyet belgesi (diploma) bedeli 2022 yılı için 808.172,00-TL olarak belirlenmiştir.

Diploma ekinde neler var?​

Diploma eki, aşağıdaki öğelerin ifade edildiği sekiz bölümden oluşur:
Diploma ekinde ne yazar?
Orijinal diplomada adı ve kimliği belirtilen kişinin takip edip basarıyla tamamladığı yurtdışı öğrenimin yapı, düzey, bağlam, içerik ve statüsünü tarif etmek üzere verilir.

Diploma Eki hangi üniversitelerde var?​

2011 yılında Diploma Eki Etiketi alan üniversiteler ise şöyle: Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi,Namık Kemal Üniversitesi, Pamukkale …

Uluslararası diploma Eki Nedir?​

Diploma eki (Diploma Supplement) yükseköğretim diplomasına ek olarak verilen bir belgedir. Diploma eki diplomanın tamamlayıcısıdır ve diplomadan ayrı olarak bir geçerliliği yoktur. Bologna Süreci’yle ortaya çıkan diploma eki verilmesinin temel sebebiyse uluslararası saydamlığı pekiştirmektir.
Mavi diploma Eki nasıl alınır?
Avrupa Birliği Eğitim Komisyonu, bir üniversitenin Mavi Diploma (Diploma Eki) vermesine onay vermesiyle birlikte, öğrenciler Mavi Diploma (Diploma Eki) almaya hak kazanabilir. Üsküdar Üniversitesi mezunlarına diploma ile birlikte Mavi Diploma vermektedir.

Diploma Eki evrakı nedir?​

Diploma Eki (Diploma Supplement: DS), uluslararası saydamlığı pekiştirmeyi hedefleyen ve elde edilmiş yeti ve becerilerin ve de bunların ifade edildiği diploma, derece, sertifika gibi belgelerin, akademik ve meslekî tanınmasını sağlamaya yönelik, bir yüksek ögretim diplomasına ek olarak verilen belgedir.

Geri