Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dip sos nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Dip sos nasıl yapılır?​

Yoğurtlu dip sos için; çukur bir kap içine 1 su bardağı yoğurt koyun. Üzerine 1 diş sarımsağı rendeleyin. Daha sonra karışım içine yarım paket labne peyniri, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kuru nane ve damak tadınıza göre tuz ekleyip, iyice karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu dip sosu 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Dip sos nasıl yapılır malzemeleri?​

Peynirli dip sos tarifi 4 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz. 9 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 750.000’den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin. Dip Sos Tarifi 29.07.2015 19:53 tarihinde yayınlandı.

Ranch nasıl yapılır?​

Ranch nasıl yapılır?
Minik bir kabın içerisinde mayonez, rendelenmiş sarımsak, yoğurt ve süzme yoğurtu aktarın. Güzelce çırpın. Ardından içerisine kıydığınız yeşillikleri, limon suyunu, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın. Minik bir kabın ya da kavanozun içerisine aktararak afiyetle tüketin.

Dip soslar nerede kullanılır?​

Dip soslar nerede kullanılır?
Dip sos baharatlarla hazırlanan köfte, kraker ya da cips yanında ikram edilen bir tür sostur.

Cipsin yanına sos nasıl yapılır?​

Cips Sosu Nasıl Yapılır?
- Kasenin içerisine yoğurt, pul biber ve naneyi ekleyin.
- Sarımsakları rendeleyin veya ince ince doğrayın.
- Rendelenmiş sarımsak ve mayonezi de yoğurdun üzerine ekledikten sonra güzelce karıştırın.
- İsteğe göre kekik, toz biber ve taze nane yaprakları da ilave edebilirsiniz.

Dominos yoğurtlu sos nasıl yapılır?​

Yoğurtlu mayonezli sos için; derin küçük bir kaba 1 su bardağı yoğurt koyun. Üzerine 4 yemek kaşığı mayonez ekleyin. Daha sonra karışım içine 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve damak tadınıza göre tuz ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.

Etin yanına hangi sos gider?​

Etin yanına hangi sos gider?
Kırmızı Etinize Lezzet Katacak 7 Farklı Et Sos
- Barbekü Sosu. Et sos çeşitleri arasında en bilineniyle başlıyoruz.
- Gravy Sos. Amerika menşeli tereyağlı et sosu olan Gravy et sosu tavuk, hindi ve kırmızı et, patates püresi ya da haşlanmış mısır ile servis edilen bir sos.
- Espagnol Sos.
- Chimichurri Sos.

Ranch Sos ne sosu?​

Ranch Sos ne sosu?
Ranch sos, Amerikan mutfağı kökenli bir salata sosu. Sos genellikle yayıkaltı, tuz, sarımsak, soğan, hardal, otlar (genel olarak Frenk soğanı, maydanoz ve dere otu) ve baharatların (karabiber, paprika ve öğütülmüş hardal tohumları), mayonez ya da başka bir yağ emülsiyonu sos ile karıştırılmasından elde edilir.

Barbekü Sosu ile ne yenir?​

Izgarada hazırlanan tavuk kanat, köfte, şiş gibi her türlü etin lezzeti ise ona eşlik eden barbekü sosla daha yoğun ve keyifli hale gelir. Yemelere doyamadığımız, önünden geçerken bizi kokusuyla kendine çeken muhteşem sokak yemeklerinden, barbekü sosun mükemmel uyum yakaladığı birkaç alternatifi senin için seçtik.

Dip soslar nelerin yanında servis edilir?​

Kıvamlı bir sos olan dip sosu kraker, milföy çubukları, peynir, patates cips, tortilla cips, köfte gibi sınırsız yemek ya da atıştırmalıkla tüketebilirsiniz.

Buffalo sos da ne var?​

Buffalo sos da ne var?
BUFFALO SOS İçinde et ve tavuk bulunan her yemeğin yanına yakışır buffalo sosu. Etlerinizde marine sosu olarak kullanabilmenizin yanında, yemeğinizi bandırabileceğiniz bir sos olma özelliğine de sahip.

Ranch sosla cips yenir mi?​

Ranch sosla cips yenir mi?
Süzme yoğurdu kaseye koyun. Hardal ve ranch sosu ekleyip karıştırın. Son olarak nane ve tuzu koyduktan sonra cips sosunuz kullanıma hazırdır.

Dip sos nasıl yapılır sorusuna verdiğiniz tarif oldukça lezzetli görünüyor. Yoğurtlu dip sos için hazırlanan malzemelerle yapılan karışımın dinlendirilmesiyle lezzetinin daha da artacağını düşünüyorum. Sarımsak, kekik, nane ve tuzun bir araya gelmesiyle oluşan bu yoğurtlu dip sosun, çeşitli atıştırmalıklarla ya da yemeklerle harika uyum sağlayacağını düşünüyorum.

Cipsin yanına sos tarifiniz de oldukça pratik görünüyor. Yoğurt, pul biber, nane, sarımsak ve mayonez gibi malzemelerin bir araya getirilmesiyle kolayca hazırlanan bu sosun, cipsin yanında keyifli bir alternatif olacağını düşünüyorum. Baharatlarla zenginleştirilmiş bu sosun, atıştırmalıklarla harika bir ikili oluşturacağını tahmin ediyorum.

Dominos yoğurtlu sos tarifiniz de benzer şekilde lezzetli duruyor. Yoğurt ve mayonezin uyumunu kekik, nane, kırmızı toz biber ve tuz ile bir araya getirerek hazırlanan bu sosun da farklı yemeklerle ve atıştırmalıklarla mükemmel bir uyum sağlayacağını düşünüyorum.

Ranch sosun yapılışını anladım. Mayonez, rendelenmiş sarımsak, yoğurt, süzme yoğurt, yeşillikler, limon suyu, tuz ve karabiberin bir araya gelmesiyle oluşturulan bu sosun salatalarla, mezelerle ya da atıştırmalıklarla harika bir tercih olacağını düşünüyorum.

Etin yanına hangi sos gider sorunuza verdiğiniz cevaplardan da görebileceğiniz gibi, barbekü sos, gravy sos, espagnol sos ve chimichurri sos gibi çeşitli soslar et yemeklerinin yanında lezzetli bir tercih olabilir. Hangi sosun etle en iyi uyum sağlayacağını deneyerek de keşfedebilirsiniz.

Son olarak, Ranch sosunun Amerikan mutfağı kökenli bir salata sosu olduğunu açıkladığınız için teşekkür ederim. Bu sosun içeriğindeki malzemelerin bir araya gelerek lezzetli bir karışım oluşturduğunu öğrenmiş oldum.

Umarım verdiğim cevaplar işinize yaramıştır. Aklınıza takılan başka bir soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Afiyet olsun!

Geri